Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj potřebovala bych poradit, mám doma 7-týdenní holčičku. Je na umělé výživě, protože moje mléko nechtěla. Byla nejdříve na Nutrilonu, potom jsme přešly na Sunar. Všechno bylo v pohodě, ale od včerejška mi zvrací hned po jídle, ale třeba i dvě hodiny po jídle, zkvašené mléko. Dneska sem jí už radši dávala i čajík aby nebyla dehydrovaná, ale to jde taky ven. Ne všechno,ale stejně. Doktorka mi řekla a't zkusíme jíst po menších dávkách, ale ani to nepomáhá. Dneska mi přijde i unavená a smutná. Ani nereaguje na dotyk, je fakt unavená. Poradíte mi???
To je divný… Pokud je apatická, neřešila bych blinkání, ale spíš to, že se jí nejspíš dost přitížilo a to zřejmě dehydratací. Zkus jí uděla kožní řasu (zmačkni mezi palcem a ukazováčkem kůži třeba na stehýnku nebo na předloktí) a pokud se kůže bude vracet pomaleji a ne okamžitě, je to jasná dehydratace. Nemá propadlou fontanelku, oschlé rty a jazyk? U takhle malýho prcka je to potřeba řešit okamžitě. Jak dlouho tohle trvá? Já osobně bych zbalila věci pro sebe i mimčo a bezodkladu vyrazila do špitálu. Napiš, jak jste dopadly.
Ahoj, já bych určitě vyrazila na pohotovost. Holčička je dost malá a jestli píšeš, že je unavená a nereaguje na dotyk, tak bych moc dlouho nečekala. Držím palečky, ať je brzy líp.
Se sedmitýdenním dítětem, pokud reaguje tak, jak píšeš, bych už dávno byla na pohotovosti!!!
Ať je brzo líp…
Minimálně bych zavolala na pohotovost!
Mě malá jednou šíleně zvracela (byla teda o dost starší)volala jsem na pohotovost, doktorka mi ochotně poradila a měla jsem přijet, pokud by to neylo lešpí…
U takhle malého mimča bych na nic nečeklala a MINIMÁLNĚ volala.Držím palce.
Taky bych malou určitě jela ukázat na pohotovost. Je přeci jen malinká a nemusí to být ani mlékem, ale třeba je to nějaká viróza a takoví prckové jsou hned dehydrovaní. Přeji hodně štěstí a určitě nám písni, jak je malé ![]()
Tak sem vás poslechla a jela na pohotovost, vrátili sme se až dneska, malou si tam nechali na pozorování, první noc mě vyrazili, že nemají místo pro maminky, tak sem to ořvala a jela domů. Naštěstí je malá v pořádku, žádnej virus nic. Byla i na ultrazvuku žaluduku, jícnu i mozku a NIC
Tak sem ráda, ale ublinkává pořád. Snížili nám porce, malá totiž snědla i 150ml a to je prý dost. Tak teď pije 100ml a stačí ji to, sice brečí když ji to vemu, ale nedá se nic dělat. Když to prý bude pokračovat tak jedině přejít na A.R. mléka.