Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.. chtela jsem se zeptat, jestli nahodou ma zkusenost s cviky na podporu otoceni miminka.. jsem 36+ a mam hlavicku nahore.. furt mi rikaji at cvicim kocici hrbety a na netu je tech cviku jeste vic, ale me se nedela u toho dobre
nekdo osvedcdny recept??
dekuji
@Semtex no a z toho je mi prave spatne… Vydrzim asi 10 vterin ![]()
Nám říkala na kurzu PA, že se to má zkoušet několikrát denně a přivykat postupně. Ale mne z toho taky nebylo nejlíp tedy
A pak prý je dobre co nejvíc pracovat v podrepu nebo kleku, na čtyřech, například skubat plevel, drhnout podlahu kartacem, tepovat ručně koberec, vysávat koncovkou od hadice a tak ![]()
Zkoušela sem kde co. teda stojky sem nedělala ale jinak sem vyzkoušela snad vsechno a stejně to nezabralo…
@Semtex píše:
Kleknout si na gauč a opřít se na podlaze o předloktí
Nesla jsem tak hluboko, ale me to pomohlo
Indický most. Tím jsem si já miminko nechtěně otočila špatně
Také je dobré plavání. Prostě činnosti, kde se břicho může volně rozpínat a miminko má hodně místa. Bylo už někdy hlavou dolů?
A velmi špatné pozice pro polohu miminka jsou takové to válení na gauči v polosedu a sezení se zborcenou páteří, v těchto případech je v pánvi velmi málo místa.
@Hibou v sestem mesici byla normalne dolu a za 14 dni na kontrole mi rekli, ze je hlava nahore a od te doby nic.. a teda valeni na gauci v polosedu delam porad
od zitrka zkusim to plavani a neco k tomu. Tak se uvidi. Dekuju