Cybex priam nebo mios?

266
8.8.22 17:53

Cybex priam nebo mios?

Prosím o radu a zkušenosti. Vybíráme kočárek a padl nám do oka Cybex priam, který jsme viděli naživo a vyzkoušeli ho. Teď na internetu jsem narazila i na Cybex Mios, který nevypadá zle a cena je příznivější.
Prosím, víte v čem jsou zásadní rozdíly?
Který by jste doporučili?
Budeme jezdit hlavně město/vesnici. Žádnou velkou turistiku neplánujeme.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2721
8.8.22 19:19

Zdá se mi, že Cybex teď má každý druhý, my taky :oops: :lol:, tak co jsem viděla…
Mios má opravdu miniaturní kola, jsou to v podstatě vyfesakovane golfky, na které jde nasadit veškeré další vybavení - hluboká korba, autosedačka…
Priam má ta kola aspoň normálně velká.
My máme Cybex Balios S. Ten teda nevypadá trendy, ale má rozumně udělaná kola i rozumnou cenu. Chtěla jsem ho kvůli té jejich autosedačce z cloud, která jako jediná, kterou jsem objevila, se může rozložit prakticky do lehu (starší typ mimo auto a novější údajně i v autě), což z ní dělá výborný cestovní kočárek už od narození. Jinak všechny tři tyhle Cybexy vypadají trochu jako pro panenky nebo pro psy, především ten Mios - ten podvozek je poměrně nízký.
Jinak z vlastní zkušenosti s Baliosem - splňuje přesně to, co já potřebuju - jedním cvaknutím (nebo dvěma třemi) jde přeměnit autosedačka za sporťák (korbu nemáme, ale to bude stejné), složit, rozložit, naložit do auta, přenést po schodech nebo i bytem na terasu, balkón… Já tuhle přenositelnost potřebuju mnohem víc než poradny terénní kočárek. Cybex tyhle inženýrské věci celkem umí, se mi zdá.
Co se týče jízdy, na zámkové dlažbě ok, kočičí hlavy už docela poskakujou - ale děti to obvykle vítají. Les jsem nezkoušela, ale nějaká tvrdší polní/lesní cesta by byla určitě v pohodě, někam do hor nebo lesních pěšin nebo off road bych nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.22 20:32

Mios jsou golfky do mesta. Já mám priam, jsem spokojena, projela jsem s nim i nějaký lehčí terén, skládání do auta perfektni🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.8.22 21:12

Mam Priam a do Cybexu celkove bych uz nesla. Korba jeste dobry, ale sportak mi prijde hroznej. Koupili jsme jeste dalsi od baby jogger a kdyz ted srovnam podvozky.. pfff, cybex budu po 9 mesicich prodavat. Za me - kocar za 40 litru, kterej neprojede skoro zadnej teren, na nejaky polni ceste se dite klepe uplne cely, kdyz vjedu nekam do psiho parku, tak skoncim mozna tak za vratkama a o kostkach ve meste ani neni rec, to jsem byla vzdycky najezdena jak to hrkalo….no nestoji za to. Jen je krasnej, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
8.8.22 22:08

Děkuji za komentáře, co jsem vyčetla, tak se teda co do praktičnosti vyplatí asi investovat do priamu, pokud budu jezdit i mimo krásné městské chodníky. Přiznám se bez mučení, že mně láká ten hezký vzhled.
Máme nápad na nějakou podobně hezkou alternativu, která by byla i plně funkční?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.8.22 22:36
@BUFLY píše:
Děkuji za komentáře, co jsem vyčetla, tak se teda co do praktičnosti vyplatí asi investovat do priamu, pokud budu jezdit i mimo krásné městské chodníky. Přiznám se bez mučení, že mně láká ten hezký vzhled.
Máme nápad na nějakou podobně hezkou alternativu, která by byla i plně funkční?Děkuji

Nejlepsi bys mela si ten kocar nekde vyzkouset, sbys posoudila sama. Ja ho nechci zas uplne hanit, ja se do cybexu zamilovala, je krasnej, za me neni hezci kocar a na peknym chodniku se priam veze hezky, jinak bych ho nekupovala. Ale na rantl na chodniku ho zvedam, protoze kdyz najedu na obrubnik, je to rána, takovej naraz proste. Nevim, jestli jsem teda moc precitlivela na svoje dite, kdyz ctu komenty nahore, ze zvladne nejakej teren, me prijde, ze nezvladne zadnej teren, jen ty rovny hezky chodniky. Ted kdyz srovnam sportak a pohodlí pro dite s jinym kocarem, tak cybex je celkem malej, uzkej, nema moc dlouhou strechu.

Hahaha no ver mi, ze kdyz jsme kupovali baby jogger, tak se mi protacely oci, protoze ten kocar se mi fakt nelibi, ale byl doporucovan na prodejne, recenze suoer snad vsude, no a kam se na nej funkcne cybex hrabe. Jinak me hezci alternativa moc nenapada, ale ted vybiram golfky a ikdyz se to ve me pere, protoze se mi libej od Joolz ty Aer, tak vim, ze uz na vzhled prdim a koupim nejaky jiny, ktery jsou lepsi, ikdyz ne tak hezky.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2914
12.8.22 13:42

Nekde je fakt poradne vyzkousej. Ale cetla jsem nazor, ze Mios jezdi lip nez Priam. Moc se mi tomu nechce verit, ale zkusenost osobni nemam. Kazdopadne ja mela Baliose a velmi rychle letel. Kazda nerovnost ho rozhodila. Na to jsem fakt nervy nemela. Do mesta na rovne chodniky a do kramu dobry, jinak … a je to takovy kocarek pro panenky.Jo cybexy jsou pekne … to zas jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí