Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
http://www.petsvestek.cz/…ultikem.html?…
Kasli na sedacku s pultikem ![]()
Ptám se ne proto,abych rypala,ale vysvetlete mi prosím někdo,k čemu je dobrý ten pultik? ![]()
kruciš, nejde mi to tam dat ani v sz, ale na te strance pet svestek v archivu 2016/unor jsou popsaný právě sedačky s pultikem. jejich velký problém je, že děti mohou z toho pultiku vyletnout. testy adac jsou s autem který je na kolejnicich, tudíž ten náraz není „realný“. při reálném čelním narazu se u auta nadzvedne zadek a to zpusobi, že dítě může z teto sedačky vyletnout- je to tam hezky popsane i vyfocené …
@Pidulka1991 dekuji za odkaz,uz jsem ho vyhledala a zbezne procetla,jiny uhel pohledu,dekuji za nej!
Take si myslim, zeje to „edice“ specialne pro Lidl. My ji tam holce letos koupili a jsme spokojeni
Syn ma Cybex z detskeho obchodu a prijdou nam stejne - kupovana v r. 2016.
Taky máme jeden Lidl Cybex a jeden normál z eshopu a rozdíl nevidím.
Není to edice speciálně pro Lidl, na stránkách Cybexu jsem pred pár týdny našla otázku , kde výrobce psal, že tato sedačka už se nevyrábí a že se mají obrátit na Lidl, proč ji vydávají za model 2018. Každopádně to na kvalitu sedačky nebude mít vliv, otázkou je, jak výhodná je potom ta cena.
My Cybex Pallas Fix s pultíkem máme, kupovaná 2014, byla tehdy v testech jedna z nej. V plánu je použití pro mladší dceru, až vyroste z vejcete (taktéž Cybex - Aton, ale už starší model koupený od kamarádky), byli jsme s ní spokojený. Přes ten pultík jsou pásy, přijde mi to docela fajn a bezpečné, malý si na to položil ruce, hračku, jezdíme na dovolenou kolem 700 km, během roku výlety cca do 200 km po republice a pěkně se v tom vždycky vyspal. Můžu klidně doporučit, zatím v ní pořád jezdí, je mu 5, pultík od nějakých 3-3,5 roku samozřejmě už nemá. Je to ta rostoucí 9-36 kg. Od těch cca 15 kg už pultík nepotřebuje, resp. ani se tam pak už pod něj nevejde. Jako četla jsem, že ty sedačky přes více váhových kategorií od 9 měs. do 12 let nejsou tak kvalitní, jako ty, co jsou na každou kategorii zvlášť, ale zrovna Cybex si myslím, že je nemá špatné. Od téhle značky máme víc věcí, v Lidlu jsem viděla zatím vždy jen ty jejich „noname“ sedačky, asi bych radši koupila originál i v tomhle případě. Nevím kolik za to chtějí teda, nás tehdy stála kolem 6000 a u našich v autě má malej taky Cybex, ale už tu „větší“ od 15 kg. A taky spokojenost. Jde taky o to, aby ta z Lidlu měla potřebnou schválenou homologaci. V některých zemích EU musí mít ten štítek ECE44-04, tak pokud ho ta sedačka z Lidlu má, asi není problém. Jde spíš o to, jestli se i na tyhle sedačky vyrobené pro řetězce dělají stejné crash testy.
@Pidulka1991 píše:
kruciš, nejde mi to tam dat ani v sz, ale na te strance pet svestek v archivu 2016/unor jsou popsaný právě sedačky s pultikem. jejich velký problém je, že děti mohou z toho pultiku vyletnout. testy adac jsou s autem který je na kolejnicich, tudíž ten náraz není „realný“. při reálném čelním narazu se u auta nadzvedne zadek a to zpusobi, že dítě může z teto sedačky vyletnout- je to tam hezky popsane i vyfocené …
No, pokud někomu vylétne dítě z pultíku, tak měl ten pultík blbě nastavený a přidělaný, jinak to totiž technicky nejde.
@j.a.n.i1 tak si to tam precti je to z testu. Kazdopadbe posmerna sedacka neni dobra at vyjde super nej… ![]()
@Pidulka1991 Jo, ja to video videla a uz od pohlefu byl ten pult volny…
jak to je netuším, ale je docela možné, ze ty Cybex z lidlu byly vyrobeny jen pro Lidl, proto je jinde neseženeš. to je docela běžná praxe, ze si řetězce nechají vyrobit de facto tu samou věc, odlišnou v detailech, jen pro sebe…