Cyklistika v těhotenství

1187
1.8.11 14:37

Cyklistika v těhotenství

Ahoj holky,

chci se poradit a zeptat na vaši zkušenost. Jsem ve 4 měsíci a chystáme se na Šumavu. Je OK jezdit na kole ve 4.měsíci těhotenství. Cítím se naprosto v pořádku…

díky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81500
1.8.11 14:51

Já jezdila. Stylem pani radová. třeba jen 10-15 km.

Záleží na tobě. Samotné ježdění po rovném podkladě těhotenství neohrozí. jen to riziko pádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
1.8.11 14:53

Já jsem to taky řešila a radši jsem to neriskla. Nikdy nevíš, kdo do tebe může vletět nebo kde ti to může ujet a to riziko je potom fakt velké. Nechtěla jsem si to jednou vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
1.8.11 15:05

Já jsem jezdila, ale piánko - 20-30 km za celý den a jsem docela trénovaná. Pravda byly z toho první vazové bolesti, vyhysterčená jsem jela na pohotovost. Naštěstí MUDr. byl také sportovec, takže mě pochválil, že se hýbu s rozumem a že je vše v pořádku, akorát se prostě natahujou vazy a to bolí. Byla jsem cca 16 tt.

• Citovat
  • Upravit
50725
1.8.11 15:14

Někdo jezdí, ale já se bojím :roll: Sice jsem nespadla už několik let, ale náhoda je blbec. Myslím, že se v dalších letech najezdím na kole ještě až až :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
1.8.11 15:21

Musíš si sama zhodnotit, jaké je riziko, že ošklivě spadneš. Já například jsem na kole radši nejezdila (na horském s nášlapnými pedály), protože padám. Na druhou stranu na lyže jsem v klidu šla :wink: , takže je to fakt o individuálním zhodnocení rizika pádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
1.8.11 15:22
Angua píše:
Někdo jezdí, ale já se bojím :roll: Sice jsem nespadla už několik let, ale náhoda je blbec. Myslím, že se v dalších letech najezdím na kole ještě až až :lol:

Přesně tak, já jsem tuto sezónu prostě vynechala a příští rok už vyjedeme i s malou a najezdím se ještě až, až :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
1.8.11 15:24
Pipi 00 píše:
Musíš si sama zhodnotit, jaké je riziko, že ošklivě spadneš. Já například jsem na kole radši nejezdila (na horském s nášlapnými pedály), protože padám. Na druhou stranu na lyže jsem v klidu šla :wink: , takže je to fakt o individuálním zhodnocení rizika pádu.

Jenže to je těžké si takhle říct, já jsem na kole spadla snad naposledy jako dítě, ale stejně jsem si to neriskla, náhoda je fakt blbec a nikdy nevíš co tě potká. Ale samozřejmě znám hodně holek, které v pohodě jezdí. Je to fakt na každé z nás, jak je na to odvážná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
1.8.11 15:31
Tedys píše:
Pipi 00 píše:
Musíš si sama zhodnotit, jaké je riziko, že ošklivě spadneš. Já například jsem na kole radši nejezdila (na horském s nášlapnými pedály), protože padám. Na druhou stranu na lyže jsem v klidu šla :wink: , takže je to fakt o individuálním zhodnocení rizika pádu.
Jenže to je těžké si takhle říct, já jsem na kole spadla snad naposledy jako dítě, ale stejně jsem si to neriskla, náhoda je fakt blbec a nikdy nevíš co tě potká. Ale samozřejmě znám hodně holek, které v pohodě jezdí. Je to fakt na každé z nás, jak je na to odvážná :lol:

Přesně. Když se jen trochu bojíš, že spadneš, nemá cenu to pokoušet, stejně by sis to neužila. To je pak lepší se jít v klidu projít.
A ještě něco. Pokud půjdeš, tak v klidu, moc nemakat, nepřehřát se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
1.8.11 15:36
Pipi 00 píše:
Tedys píše:
Pipi 00 píše:
Jenže to je těžké si takhle říct, já jsem na kole spadla snad naposledy jako dítě, ale stejně jsem si to neriskla, náhoda je fakt blbec a nikdy nevíš co tě potká. Ale samozřejmě znám hodně holek, které v pohodě jezdí. Je to fakt na každé z nás, jak je na to odvážná :lol:
Přesně. Když se jen trochu bojíš, že spadneš, nemá cenu to pokoušet, stejně by sis to neužila. To je pak lepší se jít v klidu projít.
A ještě něco. Pokud půjdeš, tak v klidu, moc nemakat, nepřehřát se.

tak na pohyb jsem zvyklá, mám doma 16m prcka a psa a bydlíme v Liberci, takže buď denně tahám kočárek a psa z kopce a zejména do kopce (celkem v tempu), nebo když je počasí vyrážíme do Jizerek na výlety. Spíš jestli někomu dr.přímo cyklistiku nezakázal kvůli drncání nebo něčemu jinému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
1.8.11 15:37

V těhotenství jsem řešila kolo a motorku a nic z toho mi MUDr. nedoporučil. Sice jsem na motorce jezdila ještě ve druhém měsíci (než jsem zjistila, že jsem těhu), ale pak jsem s tím hned sekla. Víc než pádu jsem se na kole a motorce bála těch otřesů, které by mohli mimu ublížit. Po třetím měsíci jsem chtěla aspoň chodit na spinning, ale ten mi lektorka taky rozmluvila, kvůli vysokému tepu :-? . Takže pak už jen procházky a lehké cvičení doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
1.8.11 15:45
Neoenc píše:
Pipi 00 píše:
Tedys píše:
Pipi 00 píše:
tak na pohyb jsem zvyklá, mám doma 16m prcka a psa a bydlíme v Liberci, takže buď denně tahám kočárek a psa z kopce a zejména do kopce (celkem v tempu), nebo když je počasí vyrážíme do Jizerek na výlety. Spíš jestli někomu dr.přímo cyklistiku nezakázal kvůli drncání nebo něčemu jinému…

Dle knížky pro těhotné, co mám doma: kolo v první polovině lze rekreačně, s břichem pak už ne, pač špatně držíš rovnováhu.
Dle mě jde jen o pády + námahu, přehřátí atd. (to platí pro každý sport). Pochybuju, že otřesy jsou horší než třeba v autě nebo při chůzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
1.8.11 15:48
Pipi 00 píše:
Neoenc píše:
Pipi 00 píše:
Tedys píše:
Pipi 00 píše:
Dle knížky pro těhotné, co mám doma: kolo v první polovině lze rekreačně, s břichem pak už ne, pač špatně držíš rovnováhu.
Dle mě jde jen o pády + námahu, přehřátí atd. (to platí pro každý sport). Pochybuju, že otřesy jsou horší než třeba v autě nebo při chůzi.

no jo, to mě nenapadlo, v autě je to taky pěkný drncání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
1.8.11 15:50

Pokud na tom kole nebudeš skákat přes kameny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.8.11 16:10

Nejezdila jsem.
Na kole je riziko pádu,a velkých otřesů.
Nepočítaje to,že by ses neměla zadýchat,aby mimi netrpělo nedostatkem kyslíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí