Cyklus 60 dní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3175
23.4.14 15:05

@Boudová Tak můžeš prozatím zkusit měřit bazální teplotu, nebo zkusit ovulační testy, ale to se při nepravidelném cyklu poněkud prodraží, pokud ale víš, že to bývá okolo 45 DC, pak jich tolik nevyplýtváš. Každopádně ovulaci je nejlepší si nechat potvrdit u dr. na ultrazvuku. Zkus taky pozorovat zda máš ovulační hlen atd… Těch metod je více, každá má nějaká pro a proti. Nejlépe folikulometrie u dr, ale při dlouhých! nepravidelných! cyklech je to trochu problém s tím určit kdy tam jít, aby to nebylo mnohokrát (ochota lékařů atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
23.4.14 15:07

@Boudová obecně, jak už se psalo, trvá luteální fáze 9-16dní. Takže jestli to tipuješ na 14dní před MS, tak to tipuješ správně a asi to tak u tebe bude.
Já osobně tak dlouhé cykly neměla nikdy, ale delší jo, a rozházené, ale ovulace byla vždycky 12dní před koncem cyklu, tj. třeba při cyklu 43 dní byla 31den (což u většina žen má MS a já teprv ovulovala) :lol: když to nevypadá na nějaký zdravotní problém, neřešila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.14 15:07
No já to zatím takhle hodně s doktorem řešit nebudu, prostě si přestanem dávat pozor a když do roka nic, tak bych podsloupila nějaký vyšetření. Nechci se na to tak upnout víš.
@roksy25 píše:
Dr. ti pak bude dělat folikulometrii, vždycky půjdeš v předpokládaném období na ultrazvuk, teda alespoň u té mé to tak je…Ten můj se nějak obává spermiogramu, ale říkal, že jestli to bude mít být, tak půjde..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.4.14 15:08

@roksy25 No my právě zjistili, že s mými cykly bychom se dokázali srovnat, ale manželův spermiogram dopadl dost špatně, tak uvidíme, co nám život přinese… pro jistotu už jsme se objednali do CAR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:14
@hipisek84 píše:
@roksy25 No my právě zjistili, že s mými cykly bychom se dokázali srovnat, ale manželův spermiogram dopadl dost špatně, tak uvidíme, co nám život přinese… pro jistotu už jsme se objednali do CAR…

Já se toho právě bojím, nechtěla bych skončit v caru a řešit asistenci..doufám, že to zvládnem u dr., říkala že by mi předepsala nějaký Clostibet, pak spermio a tak, že ještě mám hodně možností, zatím teda vím, že Nosifol je u mě ztráta času a peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:16
@Boudová píše:
No já to zatím takhle hodně s doktorem řešit nebudu, prostě si přestanem dávat pozor a když do roka nic, tak bych podsloupila nějaký vyšetření. Nechci se na to tak upnout víš.

No já věděla ze začátku, že mám hrozné cykly, naivně jsme doufala, že vysadím HA a bude to hned, taky jsme to nechávali a neřešili, ale po třech letech už to ignorovat nejde. Nemám ráda lékaře a štve mě, že u mě nestačí otřít trencle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.4.14 15:19

@roksy25 Já se toho bojím taky… jediné, co si teď dokážu vnitřně připustit je inseminace, ale umělé oplodnění, na to asi nejsem připravená a ikdyž se snažíme taky už dlouho, vůbec se netěším do CAR… pořád doufám, ale to spermio byla rána pod pás no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.14 15:20
@Boudová píše:
Zkoumala jsem staré diskuze, ale takhle dlouhý cyklus teda nikdo moc nemá. Gynekolog říká, že problém nemám. Prostě mám dlouhý cyklus. (nevadí mi to) Spís si říkám jak to teda bude s tou ovulací. Máte někdo takto dlouhý cyklus a změřenou ovulaci? Aspoň přibližně? Prosím aby psaly opravdu jen ty které s tím mají zkušenost.

měla jsem cyklus přes 90 dní, ale anovulační cykly, takže toto Ti nepovím. Dle výpočtů dr jsem měla moji asi jedinou ovulaci přesně v půlce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.14 15:21
To věřím, že už to ignorovat nejde :,( No snad nebudu za pár let řešit něco podobného, protože ovulace jednou za 2 měsíce a přítel kamioňák, to bude docela těžký oříšek :mrgreen: Ale až uvidím na přítelovi, že opravdu chce mít dítě, ne jen kuli mě. Tak si cyklus zkusím zkrátit kontr. čajem. Když jsem ho jednu dobu popíjela opravdu mi zkrátil cyklus na těch cca 30, to jsem teda koukala jak puk jakou sílu maj byliny.
@roksy25 píše:
No já věděla ze začátku, že mám hrozné cykly, naivně jsme doufala, že vysadím HA a bude to hned, taky jsme to nechávali a neřešili, ale po třech letech už to ignorovat nejde. Nemám ráda lékaře a štve mě, že u mě nestačí otřít trencle…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:22

@hipisek84 Já jsem slyšela o vitamínech a změně stravy, který to spermio dokáží zlepšit..a jak to zvládl manžel? Ten můj má osipky z toho, že by se měl někde udělat do kalíšku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:23
@martina.se píše:
měla jsem cyklus přes 90 dní, ale anovulační cykly, takže toto Ti nepovím. Dle výpočtů dr jsem měla moji asi jedinou ovulaci přesně v půlce :mrgreen:

A jak se ti podařilo otěhotnět? Co ti zabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:24
@Boudová píše:
To věřím, že už to ignorovat nejde :,( No snad nebudu za pár let řešit něco podobného, protože ovulace jednou za 2 měsíce a přítel kamioňák, to bude docela těžký oříšek :mrgreen: Ale až uvidím na přítelovi, že opravdu chce mít dítě, ne jen kuli mě. Tak si cyklus zkusím zkrátit kontr. čajem. Když jsem ho jednu dobu popíjela opravdu mi zkrátil cyklus na těch cca 30, to jsem teda koukala jak puk jakou sílu maj byliny.

A jak poznáš do kdy ho máš pít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.4.14 15:24

@roksy25 Chudák byl nervózní a nechtěl o tom vůbec mluvit a když už, tak jako „o odběru krve“… :)) Ale zvládl to. On má dobrý životní styl, je štíhlý, sportuje, akorát je nervák no, to na to možná taky vliv bude mít. Teď bere vitamíny a doufáme, že se to zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.4.14 15:25
@roksy25 píše:
A jak poznáš do kdy ho máš pít?

Nad tím jsem taky přemýšlela vždycky, když nevím, kdy bude ovulace, do kdy ho pít. Pak mi tady jedna uživatelka poradila, že alespoň první 3 týdny, tak to právě tento cyklus testuji.
Jinak Nosifol mi taky nějak extra asi nepomohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:25
@hipisek84 píše:
@roksy25 Chudák byl nervózní a nechtěl o tom vůbec mluvit a když už, tak jako „o odběru krve“… :)) Ale zvládl to. On má dobrý životní styl, je štíhlý, sportuje, akorát je nervák no, to na to možná taky vliv bude mít. Teď bere vitamíny a doufáme, že se to zlepší…

Tak to držím pěsti, ať to dopadne lépe.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital