Cyklus 60 dní

6100
23.4.14 14:43

cyklus 60 dní

Zkoumala jsem staré diskuze, ale takhle dlouhý cyklus teda nikdo moc nemá. Gynekolog říká, že problém nemám. Prostě mám dlouhý cyklus. (nevadí mi to) Spís si říkám jak to teda bude s tou ovulací. Máte někdo takto dlouhý cyklus a změřenou ovulaci? Aspoň přibližně? Prosím aby psaly opravdu jen ty které s tím mají zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2976
23.4.14 14:46

@Boudová Já měla menstruaci pravidelně po 2 měsících a srovnala mi to antikoncepce. To je asi tak všechno co ti k tomu řeknu. Dítě jsem tou dobou neplánovala, takže jsem ovulaci nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.14 14:48

Já mám, resp. měla. U prvního běžně kolem 50-60dní, pak mě už bolelo břicho a MS jsem si vyvolala utrogestanem. Ovulace bývala kolem cca 30-38.DC. Po porodu se to trochu srovnalo na cyklus nějakých 35-50dní a ovulace byla cca 20-32.DC Jinak mám i PCOS, takže u mě to důvod mělo, ale otěhotněla jsem 2× spontálně a jsem zvědavá jak to bude po druhém porodu.

• Citovat
  • Upravit
3175
23.4.14 14:48

@Boudová Ahoj, já mám taky dlouhý cyklus, ale není pravidelný, takže někdy 72 dní, někdy 63 dní a dle toho se mi úměrně střídá i ovulace, kterou mám prokázanou ultrazvukem i ovulačními testy… Obecně pro mě platí, že ovulace je 12 - 14 dní před menstruací…
Pokud máš pravidelný 60ti denní cyklus, měla bys mít ovulaci cca 48 den - pokud počítám luteální fázi 12 dnů /můžeš mít jinak/… to musíš vyzkoušet např. těmi ovulačními testy apod.
Bylo mi řečeno, že pokud to nevadí mě, pak když ovulace zjevně probíhá, je možné otěhotnět, ale je to tedy děsné čekat na možnost snažení tolik dní…

Ještě jenom dodám, že u mě bude problém lehký PCO syndrom, který ale jednou lékařka potvrdí, podruhé vyvrátí… a pak taky se mi cykly takto protáhly ve chvíli, kdy jsem hodně přibrala.

Příspěvek upraven 23.04.14 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.14 14:49

Já právě už antikoncepci brát nechci, spíš to tak nějak nechávám osudu. Ani mi to upřimně moc nevadí, pač kolikrát to vyjde tak že nemám MS celé léto :-D a když gynekolog problém neshledal, tak mi to přijde OK. Já jen že jí na sobě pozoruju tak 14 dní před ms. Což je vlastně až 45 den cyklu :-D no ty čísla mi oproti těm ostatním tady připadaj uplně vtipný :-D proto se ptám jestli to tak taky někdo měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.14 14:50

@hipisek84 Tak to sem to asi vypozorovala správně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 14:50

Ahoj, tak já mám cyklus různý, poslední 105dní :,( a bez ovulace…ale já mám PCO a až se budeme na plno chtít vrhnout na mimčo, mám zajít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.14 14:53

No 105 už je teda slušný. Já jsem něja četla že těch 60 max. co se dá považovat za normu. Tak snad normálně ovuluju, tak jak jsem vypozorovala. Já se snad začnu taky měřit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 14:59

Já jsem ho do léta měla jakžtakž pravidelně po nějakých 40-45 dnech, pak jsem ale z nutnosti kvůli operaci vzala Norethisteron a opět je to v háji. I když jsme poctivě pila Nosifol, spíše se to prodlužovalo..Ale počkám na další a pak jdu za Dr. jsme rozhodnutí a jdeme do mimča naplno, tak snad to nebude náročné a brzy se dočkám klasického cyklu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
23.4.14 15:00

@Boudová Já to tak mám, taky strášně dlouhý, v mládí jsem z toho měla nervy, ale teď už mám 2 děti, takže funguju normálně. Kein stres :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
23.4.14 15:01

Jo a kamarádka, ta má zase cyklus po 14 dnech, takže tohle bude asi lepší :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.14 15:02

Mě se třeba párkrát stalo že se mi to třefilo do těch 30 ale to tak 2× do roka, jinak většinou těch 60. To by mě zajímalo, jestli jak to mám s tou ovulací. Až půjdu na preventvku tak se ho zeptám. Já už jsem se taky rozhodla, ale přítel uplně ještě ne, tak počkám až se rozhodne on, chci to mít připravený :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:03

@Takyjedna To to má každých 14dní? Ty jo, to by mě piclo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.14 15:03
Já se nestresuju, jen mě zajímá kdy mám tu ovulaci teda :mrgreen: Určitě je lepší dlouhý cyklus než krátký to je jasný. Mě gynekolog minule říkal jestli nechci antikoncepci když mám tak dlouhej cyklus, tak jsem mu vysvětlila, že mi opravdu nevadí připadat si jako seschlá švestak jenom týden za dva měsíce :mrgreen:
@Takyjedna píše:
@Boudová Já to tak mám, taky strášně dlouhý, v mládí jsem z toho měla nervy, ale teď už mám 2 děti, takže funguju normálně. Kein stres :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.4.14 15:05
@Boudová píše:
Mě se třeba párkrát stalo že se mi to třefilo do těch 30 ale to tak 2× do roka, jinak většinou těch 60. To by mě zajímalo, jestli jak to mám s tou ovulací. Až půjdu na preventvku tak se ho zeptám. Já už jsem se taky rozhodla, ale přítel uplně ještě ne, tak počkám až se rozhodne on, chci to mít připravený :mrgreen: :mrgreen:

Dr. ti pak bude dělat folikulometrii, vždycky půjdeš v předpokládaném období na ultrazvuk, teda alespoň u té mé to tak je…Ten můj se nějak obává spermiogramu, ale říkal, že jestli to bude muset být, tak půjde..

Příspěvek upraven 23.04.14 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital