Pojištění před miminkem?

41
22.4.14 20:12

Pojištění před miminkem???

Nedávno se ke mě dostala „novinka“ pojištění se před miminkem na to, kdybych musela jít na rizikové, tak je mi vyplácena měsíčně náhrada mzdy… dále je nějak pojištěno i nedaření se otěhotnět..prosím berte můj popis pojištění s nadhledem, nevím, jaká je přesná charakteristika..proto vás prosím o info zda někdo máte s tímto zkušenosti a u jaké pojišťovny..Děkujiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
22.4.14 20:18

Ona je otázka - jaký je rozdíl mezi vaší mzdou a nemocenskou + cena pojištění.
Druhá věc, záleží na tom, jak se určují rizikové skupiny (jako u životního pojištění - ve 30 letech je to míň než v 60 letech)

Nevím, co má být pod tím „nedaření se otěhotnět“.

Jinak pojišťovna to musí mít dost dobře spočítané, musí vědět, jaká je u vás případně u všech klientek pravděpodobnost, že půjdete na rizikové. Přece na tom chce vydělat, ne prodělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
22.4.14 20:19

Optej se na to u axy a allianz.. ja jsem se pojistila u allinz ale je tam pulrocni lhuta, kdy nesmis otehotnet a to ja samozdrejme stihla hned prvni mesic od pojisteni a to jsme se snazili 3/4 roku… potom by si dostavala v dobe rizikoveho tehu 300-600 na den i vikend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
22.4.14 20:20

Ano jde to, ale poradne si to pred podpisem prostuduj, je hodne podvodniku a pojistovny maji dlouhe ochr. lhuty a je treba s tim pocitat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.4.14 20:34

Jo, o té ochranné době jsem taky něco slyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
22.4.14 20:38

Ja treba zjistila tehu 2 dny pred podpisem smlouvy, takze pevni kdo to vedel byl muj pojistovak :mrgreen: zmenili jsme to teda na pojisteni pobytu v nemocnici a ja blbec sem si ty podminky neprecetla, takze ve chvili kdy jsem to chtela uplatnit sem se dozvedela, ze na hospitalizaci kvuli tehu a porodu maji ochr. lhutu 8 mesicu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
22.4.14 20:56

Proto ty peníze raději investuji jinam a ne do pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.4.14 20:53

Holky já se nechala pojistit, platí mi to od dubna…s tím, že nesmím otěhotnět až do 1.října, jinak nemám nárok na rizikové těhotenství, teda myslím uplatnění pojistky. Projdou s vámi dotazník, a pokud nemáte zdravotní komplikace tak si pak přijdete na pěkný peníz… :D navíc do konce března měla alianzka nějakou akci a k pojistce dávali pojistku pro ženy, takže pokud bych měla u porodu, po porodu nebo v těhotenství nějaké vážne komplikace tak by mi vyplatili 100 - 200tis. jediný háček je opravdu v tom, že mají půl roku ochranou lhůtu. a musíte si nechat od pojišťováka dobře poradit o tam pak psát do papírů, pokud vám doktor napíše rizikové z důvodu povolání tak nemáte nárok na nic, musíte tam mít napsáno ze zdravotních důvodů..Já to mám vypočítané tak, že neschopenka jako taková 10tis. a na rizikovém 15tis. :D šla jsem do toho i když už se snažíme o mimi 7.měsíc..aleto jsem nikde neuváděla a ze zdravotního hlediska jsem v pořádku. Snad jsem vám trochu pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
D88
2743
29.4.14 22:44

Přesně tak, jde se pojistit u Allianz a u Axy. U Axy podmínky neznám, je to novinka od nového roku, u Allianz jsem 5 let pracovala, nyní jsem na mateřské. Je to pojištění pro případ pracovní neschopnosti, kde se vyplácí bud od 29 dne 400 Kč na den a nebo od 59 dne 600 Kč na den (i víkendy) a nemusí se u těchto částek dokládat váš příjem. Je tam ochranná lhůta 6 měsíců a musíš jít na nemocenskou z důvodu zdravotních potíží.. Neplní se v případě IVF. a jako jediná Allianz proplácí i pobyt v nemocnici při těhotenství a nebo i porod :-) a platí se cca 500 kč měsícně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí