Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Jdu si k vám pro radu. 3 rokem se snažíme o miminko tak jsem z každého píchnutí hned vyplašená.
Mohu se zeptat jak se u vás projevovala prasklá cysta?
Před cca 13 dny mi gynekoložka sdělila že vidí malou cystičku, což mě vyděsilo. Momentálně jsem 4 DC a mám velmi silnou menstruaci s velkými kusy sliznice. Obvykle 4DC už mám menstruaci velmi slabou, blížící se ke konci a tyhle kusy vylučuji maximálně do druhého dne (omlouvám se za detaily).
Mohlo by to být způsobeno právě tou cystou? Ze by samovolně praskla?
Je tady prosím některá, které se takto projevila cysta? Předem děkuji.
V cystě, které praskají je pouze tekutina, mám PCOs a cysty jsou prostě součástí mého těla už nějakou dobu. Větší množství sliznice je buď po delším cyklu, že ta sliznice déle rostla, nebo se tam něco dělo, ale nedopadlo to…
Nechci strašit, ale když se mně změnil charakter menstruace (velké kusy, bolesti a více krve), tak šlo o endometriózu.
O té cystě bys měla vědět víc - většina je neškodná a další cyklus zmizí. Ale pak jsou i ty endometriální, co někdy dále rostou. A ty dělají problémy. Pozvala si Tě doktorka po MS na další kontrolu? Jak byla cysta velká?
Když mě praskla cysta 2× malém sem se po*rala bolesti a nekrvacela jsem protože se obsah vylil do břicha takže těžko říct ![]()
@Anonymní píše:
Nechci strašit, ale když se mně změnil charakter menstruace (velké kusy, bolesti a více krve), tak šlo o endometriózu.O té cystě bys měla vědět víc - většina je neškodná a další cyklus zmizí. Ale pak jsou i ty endometriální, co někdy dále rostou. A ty dělají problémy. Pozvala si Tě doktorka po MS na další kontrolu? Jak byla cysta velká?
Já mám endometriozu potvrzenou. Jedna se o 1.stupen avšak cystu mám poprvé, nebo alespoň poprvé ji moje doktorka našla. Jak velká je, to nevím, říkala ji cysticka. Ze ji budeme sledovat a pak se uvidí, ale nejspíš by mohla prasknout sama. Děsí mě právě to že tenhle cyklus je o dost bolestivejsi a celkove delší, takže už nevím co je normální a kdy je na místě plašit. Bolesti i ty kusy sliznice mívám vždy maximálně 2 dny