Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat. Mám velké problémy s cykly - prakticky mi MS spíše nechodí než chodí, když se podívám na kalendář svých MS, tak mi to přišlo v lednu, pak v dubnu a teď v červnu - prakticky to chodí po 70-80 dnech, což vím, že je problém. Bohužel jsem na přelomu ledna a února přišla o gynekolozku (nečekané úmrtí na covid-19) a ještě jsem si nejak nesehnala novou (nebo si nezjistila, kam kdyžtak me preradi) - no, ale proč píšu.
Vzhledem k různým diskuzím tady jsem se rozhodla, že zkusím si dát cyklus do pořádku. Takže jsem si objednala kontryhel a gynex, páč jsem na něj slysela same chvály, tak proč to nezkusit. Takže dva týdny zpátky jsem začala gynex a kontryhel brát a od te doby to se mnou pěkně háže. Respektive asi týden po tom, co jsem to brala, tak jsem asi 1-2 dny spinila, strašně mě bolelo břicho několik dnů a i trochu do zad to šlo. Teď druhy týden to se mnou asi opět hází - opět spineni 1-2 dny a od dnešního rána strašná bolest v krizi a bedrech, ráno jsem se sotva zvedla z postele a cely den chodím tak divne, jak mě to bolí. Teď to navíc přešlo spíše do bolest na levé straně a na levém boku - úplně taková silná bolest v levém boku a v levých bedrech. K tomu i taková menší nevolnost a pobolivani podbrisku misty - napadlo me, zda to je těmi přípravky nebo zda to nemuze byt cysta nebo nějaký zánět. Zkusila jsem googlit a tam vsude na mě vyskakují spíše příznaky těhotenství a ze by to mohlo byt uhnizdeni ale to se me asi netýká, sex máme vždy chráněny, maximálně kdybychom si nevšimli, ze třeba selhal kondom.
Mohla by to byt cysta nebo zánět nebo se mnou hází gynex a tak?
Mám problémy, které popisuješ a je to cysta. Na září mám v plánu operaci. Také jsem zkoušela gynex a přišlo mi to ještě horší. Ale může to být u tebe cokoliv.
@Oliverka28 jo jo, teď přes prázdniny se chci domluvit, teď jsem na to neměla moc čas, připravovala jsem se na statnice a bylo toho s novou práci hodně, ale přes prázdniny si chci sehnat nového gynekologa, jen mě teď tyto příznaky zaskocily, hlavně ta bolest zad a spineni, ale gynekologa si určitě seženu co nejdříve, hned pozítří tam zkusím zavolat do te ordinace, zda me vezme někdo jiný nebo jak to bude
@maky 1993 aha, dobře, já prave toto předtím nikdy neměla, takže proto mě to zaskocilo, tak aspoň zhruba vím, co by to mohlo být