Cystoskopie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
865
16.4.13 17:32

@Miriamm
Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.12.13 14:08

Holky, zdravím,
jak jste to nakonec zvládly? Bolela cystoskopie?
Mě to čeká v pátek.
Díky za info. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
10.12.13 15:49

Několik let jsem dělala na urologii a vesměs se cystoskopie prováděla v narkóze. U žen, kde se nepředpokládal nález a chtěly to mít bez hospitalizace bylo možné i ambulantně.
Příjemné to není, cévkování je menší zásah, ale před cysto se běžně aplikuje místní znecitlivění a pacientky se shodovaly, že jsou v životě horší věci. Pokud je nález a řeší se bez narkózy bývá výkon bolestivější. Pak záleží na velikosti nálezu. Pokud je velký, mělo by se vyšetření přerušit přistoupit k řešení v CN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.12.13 15:56

@spinisek děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
10.12.13 20:34

Ahoj!
Já byla na cystoskopii letos v březnu a zavádí se tenká hadička (bylo to tenší než když jsem měla cévku na čůrání) nebolí to měla jsem místní znecitlivění což je Mesocain gel ale dalo by se to zvládnout i bez něj. Spíš strach byl horší než celý zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.12.13 20:37

@Lenčíí díky za povzbuzení. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.13 21:52

Na cystokopii jsem byla dvěma měsíci v urocentru.. bála jsem se co to vlastně je, tak jsem si před zákrokem četla, co to vyšetření obnáší a jestli to bolí. Hodně lidí psalo, že větší bolest nezažili, jiní, že to není nic, že je horí ten strach. Tak jsem se nakonec přestala bát. Na zákrok jsem nastoupila klidná. Samotné vyšetření trvalo asi 3 minuty. Nikdy v životě mě asi nic víc nebolelo :( doktor i sestra byli úžasní.. ale jak říkám, opravdu velká bolest. Po vyšetření bylo čurání peklo. Mnohonásobně horší než při zánětu. Probrečela jsem v bolestech 3 dny. Cystoskopii už nikdy :,( Nechci strašit, každý to má individuálně.. ale já tam nastoupila beze strachu.. a doteď, když si na to vzpomenu, tak mě to bolí.. :(

• Citovat
  • Upravit
1011
11.12.13 22:04

O jojojoj, to nejsou dobré zprávy… 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.12.13 22:36

Opravdu mě mrzí že vás tak straším.. :oops: ale, opravdu jsem přišla beze strachu.. a nakonec jsem umírala bolestí :( u každého je to jinak, držím palce :( :palec: @daniela4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.12.13 10:52
@Anonymní píše:
Na cystokopii jsem byla dvěma měsíci v urocentru.. bála jsem se co to vlastně je, tak jsem si před zákrokem četla, co to vyšetření obnáší a jestli to bolí. Hodně lidí psalo, že větší bolest nezažili, jiní, že to není nic, že je horí ten strach. Tak jsem se nakonec přestala bát. Na zákrok jsem nastoupila klidná. Samotné vyšetření trvalo asi 3 minuty. Nikdy v životě mě asi nic víc nebolelo :( doktor i sestra byli úžasní.. ale jak říkám, opravdu velká bolest. Po vyšetření bylo čurání peklo. Mnohonásobně horší než při zánětu. Probrečela jsem v bolestech 3 dny. Cystoskopii už nikdy :,( Nechci strašit, každý to má individuálně.. ale já tam nastoupila beze strachu.. a doteď, když si na to vzpomenu, tak mě to bolí.. :(

Ono hodně záleží na tom, kdo to dělá a na anatomických poměrech ženy.
Je to zásah, ale pokud se před tím vpraví lokální anestetikum, bývá to snesitelné. Dobré je si dojít pak na malou ještě v době, kdy anestezie působí. První močení bývá nejhorší. Každopádně, pokud jsou bolesti po zákroku velké a nemáte zákaz užívat nesteroidní antirevmatika (např. kvůli žadudečním vředům) není problém si vzít např. Brufen.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
12.12.13 11:32

@spinisek děkuji za info, tím brufenem se pojistím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.12.13 12:33
@daniela4 píše:
@spinisek děkuji za info, tím brufenem se pojistím.

Pokud nevyžadují nalačno..
Ale asi bych si prostě řekla o tu lokální anestezii a Brufen si nechala na případnou bolest při močení po výkonu.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
12.12.13 13:51

Jasně, tak jsem to i myslela. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.12.13 16:21

Měla jsem lokální anestezii.. a pak jsem si dala algifen.. stejně to nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.12.13 16:45
@dudusto píše:
Měla jsem lokální anestezii.. a pak jsem si dala algifen.. stejně to nepomohlo…

Algifen je spíše na uvolnění hladké svaloviny, než na bolest.. Po zákroku bych volila spíš ten brufen, pokud je třeba. Ale opravdu je prožitek hrozně individuální a záleží na lékaři.. Naše pacientky velké potíže nemívaly. U ambulantních cysto jsem sice nebyla, ale po narkózových močily normálně. Hůře snášely močení po odstranění permanentní cévky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí