Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, byl jste někdo na cystoskopickém vyšetření? Čeká mě cca za 14 dnů a mám z toho úplnou hrůzu
…bolelo Vás to? Dali třeba něco na umrtvení? Jak to probíhá?
Děkuji moc ![]()
@Jedlička12 Ahojky, ja na tom teda nebyla, ale tady je to popsany jak se to dela, myslim, ze podle toho popsani se nemusis bat
mne teda pri porodu asi 3× cevkovali a pripada mi to stejny s tim rozdilem, ze u tebe se to umrtvi ![]()
Děkuji, nějaké články jsem už pročítala, myslela jsem spíš, jestli má někdo osobní zkušenost ![]()
Jinak na cévkování jdu zítra
tak jsem zvědavá, ale ta cystoskopie bude asi horší si myslím ![]()
@Jedlička12 Tak ja myslim, ze se nekdo ozve…snad
cevkovani mne nejak nebolelo, spis takovy divny pocit a pak me jeden den palilo curani, myslim, ze to bude asi vesmes to stejny, akorat to bude trvat tech 15min jak tam pisou ![]()
Mé 10m holčičce cystoskopii dělali v plné narkóze. U dospělých pouze lokálně umrtví. Mě to kdysi dělali, když mi bylo asi 12, ale to už si bohužel nepamatuji. Jediné, co mi utkvělo v paměti, že mě potom velice pálilo močení, ale ze zákroku si nepamatuji nic, takže to asi nebylo tak hrozné.
@Hanka79
Ju, tak snad se to dá přežít
děkuju
@LucieSy
Jojo, tak uvidím, doufám, že to tedy nebude nijak hrozné ![]()
Cystoskopii mi dělaji pravidelně a neumrtvuji. mám nemocny močák po ozařování a jednu dobu mi to dělali snad každý měsíc. v jedné nemocnici jsem ani nevěděla, že mi toto vyšetření dělají. pak dr. v praze mě vyšetřovala tak, že jsem se potila, čurky ze mě tekly. u nás dr.je jemná, opatrná, je to někdy bolestivý, protože ten močák je nemocnej, ale opravdu se to dá a taky každý má jiný práh bolesti a hodnbě záleží, co s močákem máš. jsou horší vyšetření. třeba kolonoskopie v plném vědomí ![]()
držím palce, at tě to nebolí a je vše v pořádku ![]()
Jj a souhlasím, potom pálí močení, to mě přijde horší než celý vyšetření. ![]()
@mucinka2
Moc děkuji, no já to mám kvůli opakujícímu se zánětu, ale Dr. říkala, že jsem zdravá a že si myslí, že to bude v pořádku…tobě přeji brzké uzdravení!
@Jedlička12 tak to držím palce a je vidět, že dr.je zodpovědná ![]()
a děkuju. já jsem po nemoci už 12 let, ale následky budu mít do konce života. no s tím se dá žít. musí.
@mucinka2
To mě moc mrzí
tak hlavně, že jsi z nejhoršího venku a že se podařilo nemoc vyléčit ![]()
Já doufám, že tam vážně nic nenajdou, zprvu jsem z toho byla dost vyplašená, ale snad to bude dobré…
Ahoj,
já jdu na cystoskopii až za 14 dní, děsně se bojím že to bude bolet, ach jo, ať už to je za mnou.
@mucinka2 píše:
Jj a souhlasím, potom pálí močení, to mě přijde horší než celý vyšetření.
Tak, tak…
@Miriamm
Tak už to máš za sebou?
mně to nakonec odložili až na 3. května, kvůli opakovaným infekcím, tak jsem zvědavá ![]()
@Jedlička12 Dnes jsem na tom byla dopoledne. Příjemné to nebylo, ale vydržela jsem.Pak jsem hned spolkla Aulin na bolest abych mohla čůrat a nesežralo mě to! Bolí mě v podbřišku to jo, ale ne k nevydržení. Ještě že tak. Přeju ať to máš brzo za sebou a jsi vpořádku.