Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky! Jen chci prispet svymi zkusenostmi. Ja mam za sebou tri samovolne potraty. Po tom tretim uz jsem zacala trosku panikarit. Kdo by taky nezacal?! Snazili jsme se tri mesice a jsem tehotna. Nyni uz v 15.tt. a vsechno je zatim ok. Ale otehotnela jsem mimo plodne dny a zadne krkolomne polohy jsme nedelali ( a taky mam zaklonenou delohu ). Jedine, cim jsem se jednou ridila, byl clanek na http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?… . Opakuji, ze jen jednou a nahodou to vyslo. Uz jsem to tady v jedne diskuzi psala. Neznamena to, ze to nejak propaguju nebo tomu nejak moc verim, proste to vyslo akorat v dobe, kdy jsem se chovala podle toho clanku. Zkuste to, nic za to nedate. Jasne, ze to ze jsem ted nepotratila bude z jinych duvodu. Ale jde o to otehotneni.
Holky, drzim Vam vsem pesticky! At Vam to vsem brzy vyjde, protoze je to super pocit!!
Ahojky Lucka (14+4)
[ Tento příspěvek byl upraven uživatelem: Lysinka dne 03-09-2003 10:08 ]
Myslím, že dost pomáhá vizualizace. Mám s tím fakt dobré zkušenosti. Když jsem čekala čtyřkilové dítě, představovala jsem si, že rodím naprosto lehce, obě jsme zdravé a v pohodě. Když jsem pak začala rodit, střídali se u mne skupiny doktorů, že prý je tam moc velká hlava a malá pánev, připravovali op.sál a tak. Přestože mám hodně úzkou pánev, porodila jsem normálně a bez komplikací. Holčička měla vážně největší hlavu ze všech dětí v porodnici - je normální
.
No a teď podruhé se nám stalo to, že jsme si s přítelem malovali, jak by to bylo krásné, kdybychom spolu měli dítě a jaké by bylo a jak bychom ho vychovávali… Neměla jsem ani ovulaci a on má nepohyblivé spermie a navíc jsme si dávali pozor, zkrátka, nečekaně čekáme malého mimozemšťánka.
Ja som absolvovala umelé oplodnenie na Slovensku v Iscare Bratislava a pred začatím cyklu mi lekár najprv na jeden mesiac na:,–(il antikoncepciu s tým, že vraj po vy:,–(ení HA je vyššia šanca na otehotnenie. A naozaj som po prvom transfere otehotnela! Vraj nie je pravda, že po vy:,–(ení HA treba s otehotnením počkať 3 mesiace.
Ahoj holky, snažíme se s manželem druhý měsíc, na podruhé jsem si koupila ovulační testy, aby to bylo „zaručené“, no a nic, přestože jsme tedy ovulaci trefili přesně. Máte někdo podobnou zkušenost? Já vím, čtu tady, že některé z vás čekají třeba i rok, ale my jsme už o jedno mimčo přišli, tak jsem asi míň trpělivá. Takže příští měsíc s mým méně pravidelným cyklem radši znovu ovulační testy a pak čekání na zázrak.
Marika