Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je doktor od doktora. U obou tvých dotazů.
První vyšetření je většinou o tvé životní historii a popisu příznaků. Měl by se ptát na myšlenky, stavy, které zažíváš, četnost atd. Je to většinou dost „lékařské“ tzn nečekej z toho úplně pokec, spíše takový jemnější „výslech.“
Na základě toho se dohodnete na následujícím postupu. Pokud jsou potíže mírnějšího charakteru, může doporučit terapii a léky nechat v záloze. Pokud zhodnotí, že je to horší, může napsat léky, navrhnout i tu neschopnost. Ale to už je doopravdy na každém z nich. Někdo tě třeba doma nenechá, ale dá ti termín za týden, kde by se rozhodlo, co dál.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Rada by jsem se zeptala, jestli Vám dal psychiatr u první návštěvy neschopenku do práce? A jak probíhala první návštěva?
( řeším problémy s emocemi, vyhoření..)
Děkuji za odpověď.
To prece zalezi na diagnoze a stavu. Pokud jsi ve stavu, ktery muze pomoci vyresit ci zlepsit pracovni neschopnost - lekar ji navrhne a ty budes souhlasit, budes ji mit. Bude se te ptat na anamnezu osobni, rodinnou a tvoje obtize.
Nedal, ani jsem nechtela, uz si nepamatuji, jestli na to vubec prisla rec…ale nejspis byl dotaz nejak ve smyslu, zda jsem schopna fungovat
Hlavne jsme probrali, co resim, jak na tom jsem, ja se co projevuje atd…jak pise @tevl, hlavne potrebuje zmapovat tvuj aktualni stav a navrhnout dalsi postup.
To záleží na situaci ![]()
Ale ano, psychiatr může vystavit neschopenku jako kterýkoliv jiný lékař.
Dobrý večer,
Rada by jsem se zeptala, jestli Vám dal psychiatr u první návštěvy neschopenku do práce? A jak probíhala první návštěva?
( řeším problémy s emocemi, vyhoření..)
Děkuji za odpověď.