Dá psychiatr neschopenku do práce?

Anonymní
10.10.22 19:47

Dá psychiatr neschopenku do práce?

Dobrý večer,
Rada by jsem se zeptala, jestli Vám dal psychiatr u první návštěvy neschopenku do práce? A jak probíhala první návštěva?
( řeším problémy s emocemi, vyhoření..)
Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1415
10.10.22 20:10

To je doktor od doktora. U obou tvých dotazů.

První vyšetření je většinou o tvé životní historii a popisu příznaků. Měl by se ptát na myšlenky, stavy, které zažíváš, četnost atd. Je to většinou dost „lékařské“ tzn nečekej z toho úplně pokec, spíše takový jemnější „výslech.“

Na základě toho se dohodnete na následujícím postupu. Pokud jsou potíže mírnějšího charakteru, může doporučit terapii a léky nechat v záloze. Pokud zhodnotí, že je to horší, může napsat léky, navrhnout i tu neschopnost. Ale to už je doopravdy na každém z nich. Někdo tě třeba doma nenechá, ale dá ti termín za týden, kde by se rozhodlo, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
10.10.22 20:12
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Rada by jsem se zeptala, jestli Vám dal psychiatr u první návštěvy neschopenku do práce? A jak probíhala první návštěva?
( řeším problémy s emocemi, vyhoření..)
Děkuji za odpověď.

To prece zalezi na diagnoze a stavu. Pokud jsi ve stavu, ktery muze pomoci vyresit ci zlepsit pracovni neschopnost - lekar ji navrhne a ty budes souhlasit, budes ji mit. Bude se te ptat na anamnezu osobni, rodinnou a tvoje obtize.

• Citovat
  • Upravit
15995
10.10.22 20:15

Nedal, ani jsem nechtela, uz si nepamatuji, jestli na to vubec prisla rec…ale nejspis byl dotaz nejak ve smyslu, zda jsem schopna fungovat :think: Hlavne jsme probrali, co resim, jak na tom jsem, ja se co projevuje atd…jak pise @tevl, hlavne potrebuje zmapovat tvuj aktualni stav a navrhnout dalsi postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
10.10.22 20:46

To záleží na situaci :nevim:

Ale ano, psychiatr může vystavit neschopenku jako kterýkoliv jiný lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová