Výpověď ve zkušební době - učitel

Anonymní
7.10.22 14:16

Výpověď ve zkušební době - učitel

Dobrý den, prosím o radu.

Chci dát výpověď ve zkušební době. Učím na Základní škole 5 předmětů. ( výchovy). S paní ředitelkou jsem již měla rozhovor o zkrácení úvazku, to nevyšlo, řekla mi, že tam nemá dát koho učit a že jsem hodně pečlivá, dobrá v tom co dělám, tak si mám věřit a zkusit to.

Bohužel já nemám Vysokou školu, ( jen Konzervatoř, střední Pedagogickou) a to mi dělá hodně problém. Dostala jsem šanci učit, protože jsem 2 roky na škole dělala různé akce, doučování a byla jsem asistentkou pedagoga.

Nejde mi to, chci dát příležitost aprobovaným učitelům. Jenže, nevím, jestli můžu odejít z dne na den nebo musím najít náhradu za mně?
( jen HV učím celou školu)

Děkuji za rady a pomoc. Hezký den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
7.10.22 14:27

Ve zkušební době můžeš odejít že dne na den (nedáš výpověď, ale zrusis PP ve zkušební dobe), od toho ta zkušebka je. Náhradu samozřejmě hledat nemusíš, to není tvoje práce, ale job paní ředitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
7.10.22 14:31

Ve zkušebce nepodáš výpověď, rušíš pracovní poměr a odejít můžeš hned. Náhradníka nechť si najde samo vedení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
37131
7.10.22 14:32

Odejít můžeš hned, hledání náhrady je starost ředitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16179
7.10.22 14:33

Vždyť už ses tady pár dnů zpátky ptala na to samé, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.22 14:38

@Jahru děkuji, musím to podat osobně, nebo můžu poslat emailem?

• Citovat
  • Upravit
15419
7.10.22 14:39
@zrcadlo píše:
Vždyť už ses tady pár dnů zpátky ptala na to samé, ne?

taky mám ten dojem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24642
7.10.22 14:40
@ivašot. píše:
taky mám ten dojem

Určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
7.10.22 14:43
@Anonymní píše:

Musíš to podat písemně podepsané. A ideálně si nechat na druhý výtisk potvrdit převzetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16179
7.10.22 14:43
@Anonymní píše:

Přesně tak, jak ti to už bylo napsáno tady
Písemně zrušení ve zkušební době. Nebo jsi pracovní smlouvu podepisovala e-mailem? Opravdu se učitelka musí na toto opakovaně ptát a není schopná si tu informaci najít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
7.10.22 15:33
@zrcadlo píše:
Přesně tak, jak ti to už bylo napsáno tady
Písemně zrušení ve zkušební době. Nebo jsi pracovní smlouvu podepisovala e-mailem? Opravdu se učitelka musí na toto opakovaně ptát a není schopná si tu informaci najít?

Ježíš, klid, vždyť píše, že má jen konzervu… :)

Jinak teda, zvykem bývá náhradu najít, ale je fakt, že to po tobě nikdo nemůže chtít. Ale to spíš platí v případě, že chce člověk odejít bez výpovědní doby (u tebe to je fuk), že teda ředitel nebude trvat na výpovědní době pokud mu ten, kdo odchází, sežene náhradu. Takže něco za něco, ty nemáš důvod vycházet vstříc, takže tak, když se tam už nebudeš chtít vracet, tak je to asi fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.10.22 15:56

V té minulé diskusi jsi dostala rady. Kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
7.10.22 16:29
@Kelsey píše:
V té minulé diskusi jsi dostala rady. Kde je problém?

Neumí pochopit psaný text.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
7.10.22 17:10
@Tomie píše:
Ježíš, klid, vždyť píše, že má jen konzervu… :)Jinak teda, zvykem bývá náhradu najít, ale je fakt, že to po tobě nikdo nemůže chtít. Ale to spíš platí v případě, že chce člověk odejít bez výpovědní doby (u tebe to je fuk), že teda ředitel nebude trvat na výpovědní době pokud mu ten, kdo odchází, sežene náhradu. Takže něco za něco, ty nemáš důvod vycházet vstříc, takže tak, když se tam už nebudeš chtít vracet, tak je to asi fuk.

Co to je za blbost, kde to bývá zvykem? Proste odejde a ředitel ať si poradi, je to jeho práce :nevim: jako v každém jiném zaměstnání. Ona jakožto řadový zaměstnanec ani nemá co zasahovat do personální agendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.10.22 17:24

To je zase případ. By mě zajímalo, co teda chceš dělat? Připadáš mi jako ten typ, co se celoživotně plácá v nicnedělání, nic ho nenaplňuje, nebaví a na nic pořádně nemá vzdělání.
Jinak všechny rady asi už zazněly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová