Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer. Už rok se barvím na tmavě hnědou. Došlo mi ze se mi to nelíbí a chtěla bych svetle hnědou. Vlasy mám tmavě hnědý az černý a vůbec se to ke mě nehodí protože jsem bílí typ. Jak se mám obarvit na světle hnědou? Z té černé u nás kadeřnice nejsou moc dobré už několikrát mi vlasy zničily. Děkuji za všechno typy a rady
@Cancura najít dobrou kadeřnici, která ty vlasy šetrně zesvětlí nebo nechat odrůstat. Já třeba z černé na fialovou bojuji už rok, kadeřnice mi udělala jemný melír slabým peroxidem a zbytek barvím. Mám odrostlou tak půlku(vlasy pod ramena). I tak je mám díky tomu melíru dost suché. Každopádně bych s tím doma neexperimentovala
Dobrou kadeřnické nebo nechat odrůst. Doma to podle mě nemáš šanci stáhnout, aniž by jsi si úplně zničila vlasy.
@Cancura píše:
Dobrý večer. Už rok se barvím na tmavě hnědou. Došlo mi ze se mi to nelíbí a chtěla bych svetle hnědou. Vlasy mám tmavě hnědý az černý a vůbec se to ke mě nehodí protože jsem bílí typ. Jak se mám obarvit na světle hnědou? Z té černé u nás kadeřnice nejsou moc dobré už několikrát mi vlasy zničily. Děkuji za všechno typy a rady
Postupne melirovat, muzes zkusit i sama doma par pramenu do alobalu, kolem obliceje, pak od temene, kup si zesvetlovac, pripadne pak preliv, Celou hlavu barvit nedoporucuju.
Souhlasím s @Hanney, nejdřív meliry jenom třeba přes čepici, postupně to promelírovat… Celou hlavu v žádném případě, to se můžeš rovnou oholit. Kup si kvalitní peroxid a vyvíječ 6% (20 vol).
Začni tím, že si to přestaneš barvit, koupíš si někde práškový vitamín C ve větším množství a péči o vlasy bez silikonů. A postupně si ty vlasy vyčistíš od nánosů všeho možného - tedy nebudeš tam přidávat další silikony a jendou týdně si uděláš masku z toho vitamínu C po celé délce vlasů.
A v mezičase si najdeš dobré kadeřnictví, kde ti to co půjde sestříhají a zbytek jemně a postupně stáhnou.
Doma to nedělej, pokud nevíš přesně jak na to. Pokusy o melíry s odbarvovačem dopadnou že budeš mít spálené vlasy u obličeje a nebo mrkvové fleky a nebo něco takového.