Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
hodně záleží na situaci… my měli kočár půjčený (hluboký + sporťák) od švagra, pak jsme kupovali golfky, protože jsme se přestěhovali z města na vesnici a kočár nám zabral skoro celý kufr… navíc pak ze švagrové její syn udělal babičku, takže jsme museli kočár vrátit, momentálně máme jen ty golfky…
naštěstí kočár používám naprosto minimálně, tady po poli malá stejně chodí za ruku, na pochůzky do města chodím bez ní ![]()
ale pokud využíváš kočár denně, skládáš do auta nebo do MHD, taháš v jedné ruce dítě, v druhé kočár a nákup v zubech, tak by se ti možná i vyplatily
prostě si to musíš asi rozhodnout sama, určitě to bez nich jde, ale záleží na tobě, tvém způsobu života a tvých preferencích ![]()
pro Gabrielu - mám Espiro Magic 4 a jsem spokojená, dobře se ovládá, dobře se skládá a je fajn, že má polohování do lehu i podporu pro nožičky
akorát košík se celkem brzo dole prodřel, jak jsme ho stěhovali pořád do auta a z auta…
já golfky nemám (jen kočár, Manducu a krosničku), ale zase necestuju téměř vůbec MHD. Krátký přesuny (do 200m) dítko už zvládne po svejch.
Ahoj, podle mě záleží, jaký máš kočár teď a jestli se ti do něj vejde dítko do 2 let. Myslím, že málokterý dvouleťák je schopný jít třeba dva kilometry pěšky. Ale jsetli máš sporťák, nebo kombik a dostatečně velký kufr, není nutné přikupovat golfky. My měli dvojkombinaci, ale při přeskládání na sporťák se nedal ovládat (byl už jetý a půjčený od švagrové) tak jsme přikoupili sportovní trojkolku. Malý chodil od 9m a stejně jsme ji využili. Pak je otázka, jestli třeba zásadně nejezdíš autem, na krátké přechody kočár taky neberem. Ovšem pokazí se auto… Dají se koupit i úplně obyčejné golfky za pár stovek, nebo ojetiny. Není nutné dávat tisíce ![]()
Nepočítám, že bych si pořizovala golfky, pro mě je to zbytečnost, pořídila jsem si lehký a skladný sporťák trojkolku, složený je raz dva, vejde se mi do kufru v krátké Fabii, přitom jde do lehu, takže malej může spát, ať jedeme kamkoliv a přitom projedeme město, kopce, sníh, lesy v pohodě. Na zimu si ani golfky představit neumím a nákupní centra nenavštěvujeme. Nosítko jsem měla a nevyužili jsme ho vůbec. Malej nám chodí teprve od Vánoc, takže uvidím, jak dlouho se mu bude v kočáru líbit, nebo jestli bude upřednostňovat chůzi
, ale o nějakém dalším nebo jiném kočárku ani neuvažuju. Záleží, jaké máš podmínky, terén, auto …
Neměla jsem a ani u druhého neplánuju pořizovat. Podle mě se to spíš využije ve městě,alespoň teda já na vesnici jsem nepotřebovala. Nicméně my jsme na nějaké výlety za nákupama nebyli. Dítě buď běhalo na zahradě, nebo u našich na zahradě, nebo se mnou v práci, nebo v jeslích a přesuny vždy autem, takže pokud jsme se někam vydaly s potřebou delší chůze, tak jsem tak 2× do měsíce vzala sporťák, jinak v ruce nebo Ergo.
Jé já to chtěla napsat přesně obráceně, že jsem ve městě a je pro mě pohodlnějsí vyjet se sporťákem (po dlažebních kostkách bych mu beztak v golfkách vyklepala duši z těla
) a naopak mi přišlo, že spíš holky z vesnice berou golfky, páč jsou skladný do auta a po ruce
, ale je fakt, že my tu nemáme MHD ![]()
KatkaX píše:
Neměla jsem a ani u druhého neplánuju pořizovat. Podle mě se to spíš využije ve městě,alespoň teda já na vesnici jsem nepotřebovala. Nicméně my jsme na nějaké výlety za nákupama nebyli. Dítě buď běhalo na zahradě, nebo u našich na zahradě, nebo se mnou v práci, nebo v jeslích a přesuny vždy autem, takže pokud jsme se někam vydaly s potřebou delší chůze, tak jsem tak 2× do měsíce vzala sporťák, jinak v ruce nebo Ergo.
Petronka píše:
Jé já to chtěla napsat přesně obráceně, že jsem ve městě a je pro mě pohodlnějsí vyjet se sporťákem (po dlažebních kostkách bych mu beztak v golfkách vyklepala duši z těla) a naopak mi přišlo, že spíš holky z vesnice berou golfky, páč jsou skladný do auta a po ruce
, ale je fakt, že my tu nemáme MHD
KatkaX píše:
Mně právě golfky přišly jen na hladkou dlažbu nebo chodníky, tady u nás v terénu jsem měla sporťák s velkými koly. Asi je to o názoru. Já nakoupila pro mimino věcí, které jsem pak vůbec nevyužila, u druhého budu chystřejší. Každý si přijde sám na to, co mu vyhovuje ![]()
Vyuzila jsem golfky u obou deti. Pri prvni jsme bydleli v Pze, pri druhe na vesnici.
Je fakt, ze na druhou jsem mela Jane Nomad a to je sportak vahove lehky jako golfky, takze dve jednou ranou a na obe holky jsem mela Quinny Zapp jako podvozek pod autosedacku vajicko a pak pro svoji skladnost (ty mam jeste v kufru auta)
Casto jsem jezdila MHD.
ja kupovala golfky jen kvuli litani letadlem…jinak jsem vicemene nevyuzila…ale kdybych bydlela nekde ve meste tak se asi hodi…
U prvního dítětě bych se neobešla. Malá měla 1 a 5m, já byl a těhotná, takže jsme je koupili,abych se nemusela do auta tahat s těžkým sporťákem (X-lander), u druhého jsme golfky používali vyjímečně, spíše spor'ták, max jsme vzali oba kočárky, když jsme šli na delší procházky, aby se mohly vézt obě děti.
V zimě jsou golfky nepoužitelné (blbé kolečka, zima atd).
Před porodem jsem měla ideu, že si vystačím s trojkombinací, cca v devíti měsících malého mě to začalo nahlodávat, v roce jsem měla jisto. Nemám golfky, ale sporťák-spojenou rukojeť
Jezdím s ním téměř denně, autem skoro vůbec, takže jsem s ním tři, čtyři hodinky venku, případně jedeme do MC, pak nakoupit, takže pořád pleny, jídlo, pití, tašky - nákup nebo jedeme do knihovny. Tahat to vše v trojkombinaci jsem totálně vyřízená
Tohle je fakt lehčí, jde to do lehu, malý má výhled a spokojený jsme oba ![]()
Golfky jsme koupili jen a jen proto, že u babiček se náš sporťák nevešel do dveří u baráku, nevešel se do výtahu (a pravda nosit ho do 7patra bylo na pytel - nejdřív dítě, pak korba, pak podvozek).
Když jsem doma tak používám výhradně sporťák, a to i když jedeme MHD (vždycky mi někdo pomůže, i do vlaku i do busu), když jdeme na nákupy apod.
Když jedeme k babičce máme golfky, jsou v podstatě trvalou výbavou auta, doma je využiju jen když mi malá usne po plavání cestou domu v autě a já jí nechci budit, dám do golfek, a vezmu domů. Kdybych golfky neměla, tak jí hold nosím v náruči domů, nevidím v tom problém.
Nečtu diskuzi, ale golfky jsme neměli a mít nebudem. Vše jsme zvládli se sporťákem, když byla menší nosili jsme i v manduce (na Trosky apod. tam by stejně i gofky byly na nic). Teď už i občas šlape pěšky. Jezdíme autem často, byly jsme na dovolené u moře, ale vše se sporťákem dalo. Golfky mi přišly zbytečné, nepohodlné pro dítě, na zimu nepraktické. Mám další dvě kamarádky, které gofky také nemají. Ale je pravda, že nejezdíme hromadnou dopravou jen občas na výlet vláčkem jinak autem.
Já s golfkami počítám. Jednak počítám s tím, že se mi dítě tak dlouho, dokud bude kočár potřeba, do sporťáku nevejde a hlavně kvůli cestování. Mám sice kočár relativně lehký, sporťák má 12,4kg, ale do busu ho sama rozhodně nevynesu a v autě taky přeci jen zabere místo. Takže u nás golfky do obchodů, na cestování, do MHD a sporťák na zimu a na běžné procházky do terénu apod. Plánuji si pořídit Cybexy, zamilovala jsem se do nich. Obejít se bez nich určitě dá, ale u mě přispějou k většímu pohodlí.