Dá se polyester prát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
164
24.10.17 21:56

Dá se polyester sprát?

Dobrý večer,
Koupila jsem si v lidlu přes eshop legíny a mikinu na běh. Objednala jsem si obě ve velikosti L, jelikož z tama mam sportovní tříčtvrťáky z loňska a byli mi tak tak a to jsou v L.. No bála jsem se, že jak mi to dojde, tak to bude i malí.. No jenže se mi to zdá velké. Mikina není uplně upla coz mi pri běhu vyhovuje ale i tak se mi zda moc velka a legíny jsou hodne dlouhé mam je az k pasu a stejne je musím dole zohnout a v pase a bocich jsou mi celkove volne, bojím se ze mi budou padat a jestli bych zhubla je mi lito v tom nechodit. Jinak material moc příjemný a proto je mi lito v tom nechodit běhat i když je mi to o trochu velky… Jinak skládá se z 92%polyesteru a 8% elasthanu. Dá se to nějak šikovně sprát, nebo tento material nejde? Díky předem za jakoukoliv odpověď. A přeji hezky večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26559
24.10.17 21:58

Podle mne neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
24.10.17 21:58

@Horselove NE, tohle se nesrazí. A když už by jo, třeba na 90°C, tak se to zničí. Navíc jsou to asi funkčí materiály a ty se musí prát šetrně.
Tak vyměnit, nebo šikovnou švadlenu, co to zúží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.10.17 21:59

Jo tak dekuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
24.10.17 22:05

Pokud jsi to koupila pres eshop, tak by nemel byt problem vymenit to za mensi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
24.10.17 22:45

Neriskovala bych. Pokud je to nove, vymenila bych, v lidlu v pohode. Jinak susicka na vysokou teplotu by to zmensit mohla, ale stejne bych neriskovala, taky se to treba na sirku nesrazilo vubec, ale na delku jo a jako bonus by to jeste bylo kratke. A navic kdo vi, co by to udelalo s materialem samotnym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
24.10.17 23:17
@ugluk píše:
Neriskovala bych. Pokud je to nove, vymenila bych, v lidlu v pohode. Jinak susicka na vysokou teplotu by to zmensit mohla, ale stejne bych neriskovala, taky se to treba na sirku nesrazilo vubec, ale na delku jo a jako bonus by to jeste bylo kratke. A navic kdo vi, co by to udelalo s materialem samotnym.

Jako 178cm vysoka stihla osoba si troufam rict, ze to ta potvora susicka vzdycky srazi jen na delku, nikdy sirku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
25.10.17 07:47

Vzhledem ke složení to nemáš šanci moc srazit. Trochu ano, ale moc ne. Úplety by se podle normy měly srážet tuším max.2- 5 % a to bude asi na tebe málo.
A přidáním teploty při praní nad 50 °C se to změní vlastnosti toho vlákna a můžeš to rovnou zahodit.
Pokud je to kvalitní úplet, tak se ti to moc nesrazi, odkud je méně kvalitní, tak se to srazí do délky a vytáhne do šířky.
Pokud si to budeš nechávat upravovat, tak to napřed vyper. Otázka je, jestli nemáš levnější si koupit nové v krámu, pokud nemáš nějakou kamarádku, která ti to udělá třeba jako protislužbu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová