Vlčí děti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
24.10.17 17:32

Vlčí děti

Hezký den, přestěhovala jsem se z vesničky do Ostravy. Velice mě zarazilo, jaké jsou tady v Ostravě děti. U nás na vesnici vždy chodily děti s rodiči za ruku a slušně si s nimi povídaly. Hrály si na věřejném prostranství na místech k tomu určených. V Ostravě děti běhají 30 metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Někdy spíš vydávají divné zvuky, kterým nejde ani rozumět (myslím větší děti, ne dvouleté). Rodiče nemají nad dětmi žádnou kontrolu. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. Vy, kteří jste se přestěhovali z vesnice do velkého města, všimli jste si toho také?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
24.10.17 17:36

Nevsimla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
24.10.17 17:41

To teda také slyším poprvé. Když jsem četla nadpis vlčí děti, tak jsem teda čekala úplně jiné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.10.17 17:43

Stěhovala jsem se jak z velkého města na vesnici a zase zpět a ničeho divného jsem si nevšimla 8) a asi mam tak vlci dítě, protože ani ve třech letech se mnou celou dobu nejde za ruku a slušně si nepovida :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3319
24.10.17 17:48

To nevim. My bydlíme na vesnici a často jsme ve městě. A přijde mi to úplně stejný. Naopak byla bych nesvá, kdyby moje dcera šla v klidu za ruku, ale jsou jí 3. Ale i děti ve věku 10-15 tady jezdí na dětských odstrkovadlech a maji z toho hroznou srandu. Puberťáci no. :mrgreen: ale nijak mě to nepohoršuje. Co mi přijde horší je to, že jsou jedinci, kteří ti jsou schopni říct co čumíš atd. To se mi tedy u nás na vesnici nestalo, ale taky se tu všichni známe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15127
24.10.17 17:51

@pavla42 Mě v dětství vždycky připadaly děti z vesnic zaostalé oproti nám z města :lol: Teď už vím čím to bylo, asi nebyly dost zvlčilé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
24.10.17 17:52

Jsem původně z Prahy a ani teď nežiju v nějakém zapadákově a nevšimla. Spíš mi přijde divný, že by se vesnické děti nechaly vodit za ručičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
24.10.17 17:58
@Tichošlápek píše:
Stěhovala jsem se jak z velkého města na vesnici a zase zpět a ničeho divného jsem si nevšimla 8) a asi mam tak vlci dítě, protože ani ve třech letech se mnou celou dobu nejde za ruku a slušně si nepovida :mrgreen:

V tomto případě by jste měla vědět, že dítě, které nechce jít za ruku je rozmazlené. To je vědecky podložený fakt. Ale chápu, že je Vám to jedno…

Příspěvek upraven 24.10.17 v 18:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
24.10.17 17:59
@Paola21 píše:
Jsem původně z Prahy a ani teď nežiju v nějakém zapadákově a nevšimla. Spíš mi přijde divný, že by se vesnické děti nechaly vodit za ručičku.

Myslím, že je to minimálně slušnost k okolí, aby se cizím lidem děti nepletly pod nohy a neobtěžovaly křikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.10.17 18:00

Hm, tříletý chodí za ruku a povídáme si, pětiletý lítá kilometr před námi, řve a hýká :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
24.10.17 18:04
@zuzulinka1 píše:
Myslím, že je to minimálně slušnost k okolí, aby se cizím lidem děti nepletly pod nohy a neobtěžovaly křikem.

Tak to určitě, ale to neznamená, že se musí držet s rodiči za ruku a způsobně si povídat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
24.10.17 18:04
@zuzulinka1 píše:
V tomto případě by jste měla vědět, že dítě, které nechce jít za ruku je rozmazlené. To je vědecky podložený fakt. Ale chápu, že je Vám to jedno…Příspěvek upraven 24.10.17 v 18:00

Můžu odkaz na tu studii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.10.17 18:06
@zuzulinka1 píše:
V tomto případě by jste měla vědět, že dítě, které nechce jít za ruku je rozmazlené. To je vědecky podložený fakt. Ale chápu, že je Vám to jedno…Příspěvek upraven 24.10.17 v 18:00
:mrgreen: tak to jsem si poprskala monitor :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
@zuzulinka1 píše:

Takže když se chce na procházce proběhnout, tak je rozmazlené? Myslím, ze trochu přeháníte. Vlastně trochu více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronellina
@Alušáček píše:
@pavla42 Mě v dětství vždycky připadaly děti z vesnic zaostalé oproti nám z města :lol: Teď už vím čím to bylo, asi nebyly dost zvlčilé :lol:

Zvláštní, mně to přišlo vždy naopak. Já jsem byla městské dítě, ale celé prázdniny jsem trávila na venkově a právě ti kamarádi z města oproti vesnickým byli takoví „jaloví“. Nerozeznali smrk od borovice, viděli slepici a měli z toho vánoce, neuměli pořádně hrát žádnou hru (volejbal, fotbal).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová