Vlčí děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6534
24.10.17 18:17
@zuzulinka1 píše:
V tomto případě by jste měla vědět, že dítě, které nechce jít za ruku je rozmazlené. To je vědecky podložený fakt. Ale chápu, že je Vám to jedno…Příspěvek upraven 24.10.17 v 18:00

Vy byste taky měla něco vědět… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.10.17 18:18
@Paola21 píše:
Můžu odkaz na tu studii?

To jste tak neschopná, že Vám to musí někdo posílat? Neumíte používat google? O rozmazleností dětí a jak se to pozná je tam článků víc než dost, tak si to najděte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.10.17 18:19

Aha, tři nováčci a jedna perla vedle druhé ;) jen troll

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
24.10.17 18:20
@zuzulinka1 píše:
V tomto případě by jste měla vědět, že dítě, které nechce jít za ruku je rozmazlené. To je vědecky podložený fakt. Ale chápu, že je Vám to jedno…Příspěvek upraven 24.10.17 v 18:00

Ráda si tu studii přečtu.

Ty asi dítě nemáš, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
24.10.17 18:21
@Tichošlápek píše:
Aha, tři nováčci a jedna perla vedle druhé ;) jen troll

njn už mizím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.10.17 18:23
@Tichošlápek píše:
Takže když se chce na procházce proběhnout, tak je rozmazlené? Myslím, ze trochu přeháníte. Vlastně trochu více.

Zakladatelka píše o velkoměstě. Ne o procházce na louce, parku, hřišti apod., které je k tomu určené. Tam se s proběhnutím dítěte snad počítá. Nebo aspoň já s tím počítám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.10.17 18:29

Zakladatelko, to je výchovou. Nevím jak moc velkou roli v tom hraje město/vesnice. Už se něco podobného řešilo na omlazeni.cz https://www.omlazeni.cz/…79173-0.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
24.10.17 18:40

Máme dost příbuzných konkrétně v Praze a všimla jsem si, že tam jsou dva typy výchovy (opravdu netvrdím že se to týká všech!). První typ výchovy spočívá v tom, že rodiče děti nevychovávají. Od malinka ve školce do pěti nebo i dýl, pak u chův nebo příbuzných, na zš skoro do večera na kroužcích, v podstatě se s dětmi vidí až večer.

Druhý typ výchovy je takový, že matky nenastoupí do práce, dětem se maximálně věnují i po školce, i po škole. Rozváží je i po kroužcích osobně, učí je, učí se se školáky, maximálně dbají odmalička na to, aby z dětí něco bylo.

U nás na vsi je cca 20 dětí. Ve většině případů děti lítají venku celý den od chvíle, co se naučí chodit, bez matek. Prostě je vypustí mezi starší, často předškolní i školní děti hledají až za tmy, klidně kolem 22-23 hodiny večer. Málo s nimi výletují, kroužky maximálně na druhém stupni. Těžko říct, zda na to opravdu nemají finance. Ale se 3-5 dětmi to jde asi těžko ;) To co děti umí včetně mluvy mají okoukané od starších dětí. Bohužel, známky ve škole odpovídají času věnovanému učení :lol: Děti nejsou zlé, hloupé ani nesamostatné, spíš naopak :think: Co je zajímavé, děti až na vyjímky nemluví vulgárně. Zajímavé proto, že většina zdejších maminek má silně prořízlou pusu, když to napíšu hooodně slušně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
24.10.17 18:44

@pavla42 nikdy jsem se z města nestehovala a to co popisuješ vídám bezne, ale nepřijde mi na tom nic divného. Ja např jdu s kočárkem a starší dite poletuje kolem a tak nejak drží směr, +- 20 metru… :mrgreen: a teda skrz to hrani na veřejném prostranství - deti si hraji jen na hristich, v našem městě to mimo místa k tomu určené ani neni možné, pokud nechci dite od psích hovňousů… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
24.10.17 18:50
@zuzulinka1 píše:

V tomto případě byste mela vedet, ze s tim tedy naprosto nesouhlasím. Me dite rozhodne rozmazlené neni, ale za ruku chodi výjimečně. Ale chápu, ze Vy to asi nepochopíte 8)

• Citovat
  • Upravit
7527
24.10.17 18:53
@Tichošlápek píše:
Stěhovala jsem se jak z velkého města na vesnici a zase zpět a ničeho divného jsem si nevšimla 8) a asi mam tak vlci dítě, protože ani ve třech letech se mnou celou dobu nejde za ruku a slušně si nepovida :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: ani moje čtyřletá se mnou nechodí celou dobu za ruku…jo a taky si je schopná hrát i na místech která k tomu nejsou určená :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
24.10.17 18:59
@jana.ver píše:
To jste tak neschopná, že Vám to musí někdo posílat? Neumíte používat google? O rozmazleností dětí a jak se to pozná je tam článků víc než dost, tak si to najděte.

Google jsem samozřejmě použila jako první, ale nikde žádná studie o tom, že děti, co nechodí způsobně za ručičku, jsou rozmazlené, jsem nedohledala. Spíš si myslím, že je to tím, že žádná taková není než mou neschopností, ale ráda se nechám poučit, tak prosím odkaz, vy to budete mít hned, jste jistě schopná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.10.17 19:12
@Paola21 píše:
Google jsem samozřejmě použila jako první, ale nikde žádná studie o tom, že děti, co nechodí způsobně za ručičku, jsou rozmazlené, jsem nedohledala. Spíš si myslím, že je to tím, že žádná taková není než mou neschopností, ale ráda se nechám poučit, tak prosím odkaz, vy to budete mít hned, jste jistě schopná.

Já o vědecké studii nepsala. O ni musíte poprosit jinou diskutující. Ale myslím, že si to člověk ani hledat nemusí. Na to stačí zdravý selský rozum. Některé děti za ruku jít nechtějí (období vzdoru), ale to se časem a snahou matky postupně zlepší. A pak jsou děti hyperaktivní - ty jen tak neudržíte, ale to už je jiná kapitola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.10.17 19:14

Tak ja nemám vlčí, ale koňské děti ;)Když jdeme po našem malomeste, klusou ssi tak 20m přede mnou a rehtaji. Nebo se tahnou 20m za mnou, protože si hraji na želvičky. Jsem ráda, že se nechají vzít za ruku při prechazeni silnice. Jsou rozmazlene, nebo jen prdle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
24.10.17 19:17
@jana.ver píše:
Já o vědecké studii nepsala. O ni musíte poprosit jinou diskutující. Ale myslím, že si to člověk ani hledat nemusí. Na to stačí zdravý selský rozum. Některé děti za ruku jít nechtějí (období vzdoru), ale to se časem a snahou matky postupně zlepší. A pak jsou děti hyperaktivní - ty jen tak neudržíte, ale to už je jiná kapitola…

Vím, že vy jste o ní nepsala, ale psala jste, že jsem neschopná, když chci odkaz na tu vědeckou studii, že si jí nedokážu najít na Google. Tak v tom případě nechápu, proč jste na mě vůbec reagovala. Čekám na odkaz od @zuzulinka1, která se tu tímto vědeckým faktem ohání viz citace „…dítě, které nechce jít za ruku je rozmazlené. To je vědecky podložený fakt.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová