Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Byla bych rada aby me tu lidi prestali urazet, kdyz nevi jak to presne bylo.V dobe kdy jsme spolu byli mel praci nekolik let a ma svuj vlastni velky a hezky byt.On je hezky chlap a byl na mne hodny akorat jsem nemohla vedet ze je to velky lhar
Otehotnela jsem s nim a miminko si nechala protoze jsem chtela a to jak se on zachoval a chova ted za to ja nemohu
Necekala jsem uprimne ze je to az takovej ubozak a az me mrazi v zadech jak se chova.Za dite jsem stastna
a nemenila bych…Nechci resit vic co a jak, chtela jsem jen vedet ty testy DNA
Chapu ze si tu musite nekteri z vas rypnout bez toho by to preci ani neslo ze.
Nejvíc ho znáš samozřejmě ty. Ale nevím, kam bych musela klesnout, abych si myslela, že chlap nějakým způsobem podplatí testy prováděné k soudnímu řízení ![]()
@Russet Jak jsem uz napsala vyse, asi jsem uz trosku paranoidni ale dle toho jak se chova a neni schopny se se mnou normalne domluvit mam proste pocit ze by to mohl zkusit…Ja od nej nechtela ani penize, jen jsem chtela aby dite melo otce, byt v rodnem listu a stacilo mi aby nas treba jednou za dva tydny navstevoval a nemusel mi nic davat. Bohuzel na mne i tak byl zlej a rekl ze proste nechce! Tak jsem ho udala…Prijde mi divny ze ackoliv jsem od nej nic nechtela jen navstevy ze i tak to odmitl a byl celkem vostry
No nic nema cenu to resit.
Dekuji vsem za odpovedi a snad vse dopadne dobre. ![]()
@Russet píše:
Nejvíc ho znáš samozřejmě ty. Ale nevím, kam bych musela klesnout, abych si myslela, že chlap nějakým způsobem podplatí testy prováděné k soudnímu řízení
Tobě to přijde asi neskutečně takové myšlení, ale je pravdou, že někteří muži by to klidně udělali či o tom uvažovali, kdyby se tím zbavili otcovství. Že je to blbost a nelogické? Jo tak to si pánové nemyslí ![]()
@Izumi Miyako On je nevyspitatelny tak proto se trochu obavam ze by to zkusil.
Kazdopadne dite mu je podobne tak by z toho byl asi velky prusvih kdyby neco.
Ale i tak jsem se radsi zeptala. ![]()
@Anonymní píše:
@Izumi Miyako On je nevyspitatelny tak proto se trochu obavam ze by to zkusil.Kazdopadne dite mu je podobne tak by z toho byl asi velky prusvih kdyby neco.
Ale i tak jsem se radsi zeptala.
A kolik, že je vlastně dítěti a je otec v RL nebo celou dobu není?
@Anonymní píše:
@Izumi Miyako Skoro dva roky a v rodnem liste neni.
Takže ty ses rozhodla to teď řešit a podalas žalobu na určení otcovství? Jen si vše dobře rozmysli, protože jakmile bude jednou zapsán v rodném listě, bude mít vůči dítěti nejen povinnosti (alimenty), ale i stejná práva jako ty. Všechna důležitá rozhodnutí s ním budeš muset konzultovat (výchova, škola, lékař, stěhování, dovolená v zahraničí atp.), bude mít právo na styk s dítětem (i když teď to třeba nevypadá, že by o to stál, může se to změnit), prostě bude významnou součástí vašich životů. Neříkám nedělej to, jen si musíš uvědomit, že je to něco za něco.
@Anonymní píše:
@Izumi Miyako Skoro dva roky a v rodnem liste neni.
Já bych ho tam nezapisovala, budou z toho jen problémy.
Dnes i na nějaké zákroky u doktorů je potřeba souhlas otce, nevíš, co bude v budoucnu, on by pak i mohl dělat problémy, kdyby sis někoho našla a chtěla se třeba někam dál přestěhovat.
Kdyby se z něj náhodou třeba za pět let stal otec roku…
@mag12 píše:
Takže ty ses rozhodla to teď řešit a podalas žalobu na určení otcovství? Jen si vše dobře rozmysli, protože jakmile bude jednou zapsán v rodném listě, bude mít vůči dítěti nejen povinnosti (alimenty), ale i stejná práva jako ty. Všechna důležitá rozhodnutí s ním budeš muset konzultovat (výchova, škola, lékař, stěhování, dovolená v zahraničí atp.), bude mít právo na styk s dítětem (i když teď to třeba nevypadá, že by o to stál, může se to změnit), prostě bude významnou součástí vašich životů. Neříkám nedělej to, jen si musíš uvědomit, že je to něco za něco.
Já teda s ex nekonzultuji nic ![]()
@Izumi Miyako píše:
Já teda s ex nekonzultuji nic
Tak to je z tvého pohledu asi ideální situace, ale bohužel znám případy, kdy se vztahy vyhrotily a domluva rodičů je těžká.
@Izumi Miyako píše:
Protože je mu dítě šumák, ne?
@mag12 píše:
Tak to je z tvého pohledu asi ideální situace, ale bohužel znám případy, kdy se vztahy vyhrotily a domluva rodičů je těžká.
No tak s ex se taky nedá domluvit. Když jsem po něm chtěla podepsat papíry do školky, tak pan Ing s VŠ neměl doma tiskárnu a byl hrozný problém to vytisknout a naskenovat ![]()
@Russet Jo, bylo vtipné, jak sama nemocnice rozhodla, že ho nebude kontakt ![]()
@Izumi Miyako píše:
já také ne, mám dítě ve výhradní péči a všechno rozhoduji sama
@stinga píše:
já také ne, mám dítě ve výhradní péči a všechno rozhoduji sama
U bývalého partnera zakladatelky bych měla obavu, jak se bude v budoucnu chovat. Vzhledem k tomu, že má téměř dvouleté dítě, ke kterému se nehlásí, už nyní dělá potíže (vyžaduje testy DNA), nedivila bych se, kdyby v případě, že bude soudem označen za otce, to dal zakladatelce sežrat a na truc do všeho kecal. Jasně, je to jen spekulace…ale já bych byla s jeho zapsáním do RL opatrná.
@mag12 píše:No vite co kdyby se kazda zena bala tak si chlapi delaji deti a zaroven co chteji
U bývalého partnera zakladatelky bych měla obavu, jak se bude v budoucnu chovat. Vzhledem k tomu, že má téměř dvouleté dítě, ke kterému se nehlásí, už nyní dělá potíže (vyžaduje testy DNA), nedivila bych se, kdyby v případě, že bude soudem označen za otce, to dal zakladatelce sežrat a na truc do všeho kecal. Jasně, je to jen spekulace…ale já bych byla s jeho zapsáním do RL opatrná.