Dali byste jméno Marie?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Jmenuji se Marie. Jako malé holce se mi to nelíbilo a styděla jsem se za zastaralé jméno. Ale věkem se mně to začalo líbit. Čekáme holčičku a manžel přišel s nápadem, že bude Marie po mně. Trochu váhám, aby se s tím jménem necítila jako dřív já. Dali byste klidně tohle jméno? Jak na vás působí?
Krásné, nadčasové, něžné… já Ti fandím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mam kamaradky Marie (a jedna Mária) a divny mi to neprijde, prestoze moje vic jak 80 leta babicka je taky Marie. Ale bude to tim, ze holkam se rika vsema jinyma variantama, jen ne Marie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mě se tato „stará“ jména líbí. Marušek máme v rodině hodně, teď i 4 letou takže bych své dceři nedala. Máme Aničku ( po babičce).
Spíš se mi nelíbí dávat jméno po sobě, ale jestli to vám nevadí tak
bych klidně pojmenovala holčičku Maruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mě se toto jméno strašně líbí ( akorát moje mamina mi ho neustále haní, prý by se na dítě neustále volalo jen Mařeno… ) Ale přemýšlíme, že se druhé v případě holčičky bude jmenovat. Máme doma Jeníčka 😁
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Kdybychom měli holčičku, byla by to Marie. Já jsem se s Lucií taky těžko vypořádávala, ale časem jsem zjistila, že mi jen nesedí Lucka. Jakékoli jiné oslovení je v pořádku. Myslím, že každý si projde fází “nesnáším své jméno”. Ale je to jen období. Když se vám líbí, dejte ho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ne, nedala bych jméno Marie, v základním tvaru není špatné, ale žádné tvary a zdrobněliny se mi nelíbí. Prostě ohrané staré jméno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já mám doma pětiměsíční Marii Vždycky mi to jméno přišlo zastaralé a teď
si neumím jiné jméno představit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Není to pro mě sice top jméno- ale klidně bych ho dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je to pěkné jméno. Znám dospělé i malé Marušky a jméno jim
sluší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jé holky, svými reakcemi jste mě potěšily. Mně teď věkem se to jméno
líbí čím dál víc. Tak asi přibude další Marunka
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@mamoch píše:
Ne, nedala bych jméno Marie, v základním tvaru není špatné, ale žádné tvary a zdrobněliny se mi nelíbí. Prostě ohrané staré jméno.
u dětí ohrané není. Není módní, je nadčasové. Aristokratické. Rozhodně více než všechny Denisy a spol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Jaké jména se vám líbí?
- Jméno Amalie/Julie
- Zase ta jména - co pro kluka?
- Dvě jména nebo slavit svátek na jiné jméno?
- Řetízek/náramek se jménem a datem narození dítěte - jaký?
- Jaké jméno k tomuto příjmení se vám líbí nejvíce?
- Cizí jméno pro obě pohlaví
Jmenuji se Marie. Jako malé holce se mi to nelíbilo a styděla jsem se za zastaralé jméno. Ale věkem se mně to začalo líbit. Čekáme holčičku a manžel přišel s nápadem, že bude Marie po mně. Trochu váhám, aby se s tím jménem necítila jako dřív já. Dali byste klidně tohle jméno? Jak na vás působí?