Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Jmenuji se Marie. Jako malé holce se mi to nelíbilo a styděla jsem se za zastaralé jméno. Ale věkem se mně to začalo líbit. Čekáme holčičku a manžel přišel s nápadem, že bude Marie po mně. Trochu váhám, aby se s tím jménem necítila jako dřív já. Dali byste klidně tohle jméno? Jak na vás působí?
Krásné, nadčasové, něžné… já Ti fandím ![]()
Mam kamaradky Marie (a jedna Mária) a divny mi to neprijde, prestoze moje vic jak 80 leta babicka je taky Marie. Ale bude to tim, ze holkam se rika vsema jinyma variantama, jen ne Marie.
Mě se tato „stará“ jména líbí. Marušek máme v rodině hodně, teď i 4 letou takže bych své dceři nedala. Máme Aničku ( po babičce).
Spíš se mi nelíbí dávat jméno po sobě, ale jestli to vám nevadí tak bych klidně pojmenovala holčičku Maruška ![]()
Mě se toto jméno strašně líbí ( akorát moje mamina mi ho neustále haní, prý by se na dítě neustále volalo jen Mařeno… ) Ale přemýšlíme, že se druhé v případě holčičky bude jmenovat. Máme doma Jeníčka 😁
Kdybychom měli holčičku, byla by to Marie. Já jsem se s Lucií taky těžko vypořádávala, ale časem jsem zjistila, že mi jen nesedí Lucka. Jakékoli jiné oslovení je v pořádku. Myslím, že každý si projde fází “nesnáším své jméno”. Ale je to jen období. Když se vám líbí, dejte ho.
Ne, nedala bych jméno Marie, v základním tvaru není špatné, ale žádné tvary a zdrobněliny se mi nelíbí. Prostě ohrané staré jméno.
Já mám doma pětiměsíční Marii
Vždycky mi to jméno přišlo zastaralé a teď si neumím jiné jméno představit ![]()
Je to pěkné jméno. Znám dospělé i malé Marušky a jméno jim sluší ![]()
Jé holky, svými reakcemi jste mě potěšily. Mně teď věkem se to jméno líbí čím dál víc. Tak asi přibude další Marunka ![]()
@mamoch píše:
Ne, nedala bych jméno Marie, v základním tvaru není špatné, ale žádné tvary a zdrobněliny se mi nelíbí. Prostě ohrané staré jméno.
u dětí ohrané není. Není módní, je nadčasové. Aristokratické. Rozhodně více než všechny Denisy a spol.
Jmenuji se Marie. Jako malé holce se mi to nelíbilo a styděla jsem se za zastaralé jméno. Ale věkem se mně to začalo líbit. Čekáme holčičku a manžel přišel s nápadem, že bude Marie po mně. Trochu váhám, aby se s tím jménem necítila jako dřív já. Dali byste klidně tohle jméno? Jak na vás působí?