Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@g.sandova píše:
Jo, to je přesně ono. Krásné jméno, které de dá tak neskutečně pizdit. Stejně jako Anna.
Bohužel no. Jmeno je to krásné. V základním tvaru nadčasové.
@Anna766 vlastně ty jsi Anna, nebo ne? To je tak krasne jméno, ale ty tvary..
@Anonymní píše:
Jmenuji se Marie. Jako malé holce se mi to nelíbilo a styděla jsem se za zastaralé jméno. Ale věkem se mně to začalo líbit. Čekáme holčičku a manžel přišel s nápadem, že bude Marie po mně. Trochu váhám, aby se s tím jménem necítila jako dřív já. Dali byste klidně tohle jméno? Jak na vás působí?
ne, nelibi se mi
@g.sandova píše:
@Anna766 vlastně ty jsi Anna, nebo ne? To je tak krasne jméno, ale ty tvary..
Ano jsem.
Andulu nesnáším, to je jak na krávu. Babička mi říkala Anynko, to jsem milovala. Anička, Andulka, Anina, Andulína..to beru a snáším. Expartner měl tetu Annu, říkali jí teta Anuš, Anuška. To se mi líbilo, nikde jinde jsem to už neslyšela.
@kyticka86 píše:
Ja mam Marii a kamaradka taky. Obe maji 3 roky.
A jak jim říkáte? Tady jedné malé Marii říkají Márinka, Mariánka. To je moc hezké.
@ghzkmk píše:
Zdá se vám Marie lepší než Aneta, Denisa atd.?
rozhodne ne
@g.sandova píše:
@Anna766 mně se libi jeste v italštině Nenela.
To ani neznám. Treba v Americe se jim říká Nancy. U nás Nána,Nanynka.Nic moc. To si představím naivní hloupou osůbku.
@Anonymní píše:
Jmenuji se Marie. Jako malé holce se mi to nelíbilo a styděla jsem se za zastaralé jméno. Ale věkem se mně to začalo líbit. Čekáme holčičku a manžel přišel s nápadem, že bude Marie po mně. Trochu váhám, aby se s tím jménem necítila jako dřív já. Dali byste klidně tohle jméno? Jak na vás působí?
proč ne? Já sice Marušku doma nemám, ale moje mladší dcery chtějí dát tohle jméno své budoucí dceři. Tak ted která bude rychlejší, až vyrostou ![]()
@kyticka86 píše:
Ja mam Marii a kamaradka taky. Obe maji 3 roky.
já znám pětiletou Marušku, taky dcera kamarádky.
@ghzkmk píše:
Zdá se vám Marie lepší než Aneta, Denisa atd.?
Rozhodně ano
Konečné rozhodnutí je stejně na Vás.
Já bych Marii asi nedala. Vždycky jsem ale taky tvrdila, že se dítě nebude jmenovat ani po mě či příteli ale nějak jsem se zamilovala do jména Antonín takže člověk nikdy neví ![]()
Děsila by mne možnost tvaru : Mařena, Mařka a Máňa.. to mi přijde skoro jako nadávka ![]()
když už, dala bych podobné, třeba Mariana nebo Marika…
stejně je dost nepraktické jmenovat se v jedné rodině úplně stejně…