Dalimil - dát jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
798
23.6.22 10:04

Dalimil jmeno

Ahojky, ma nekdo chlapecka se jmenem Dalimil? :think: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1194
23.6.22 10:07

Vůbec nikoho takového neznám, ale je to pěkné jméno ;) akorát zdrobněliny asi moc nejsou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.6.22 10:14

Více se mi líbí Dalibor. Jinak mi akorát něco říká Dalimil Klapka, ale jinak žádného Dalimila neznám. Daliborů znám víc. Nelíbí se mi, když se nějakému říká Dáda, ale jednomu říkají Dali či Dalík a to by se dalo použít i u Dalimila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
23.6.22 10:16

@Levana33 Neznám, ale je to jedno z mála slovanských jmen, které se mi líbí. I když pravda je, že poslední dobou jim prichazim více a více na chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
23.6.22 10:25
@Cucajz píše:
Vůbec nikoho takového neznám, ale je to pěkné jméno ;) akorát zdrobněliny asi moc nejsou? :think:

Jednoho znám, říká se mu Dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
23.6.22 10:30

Ja mela jine jmeno, ale mela jsem sen hodne vtiravy az do rana az jsem z toho silela. Bylo to prave Dalimil a to jsem kalendar jela od zacatku a hledala marne jmeno pro kluka, tohle by me ani ve snu nenapadlo a napadlo :mrgreen: po tom snu jsem ho mela na utz34tt nastesti hlavou dolu, tu noc se snad i otocil, bylo to bolestivejsi bouleni a rano bylo vse jinak. Dalibor se mi prave moc nelibi a Dalimil jde, budu respektovat sen a jmeno dam :srdce: nejsem zadny ezomaniak, ale tohle bylo sakra divne a mam pocit, ze to jmeno uz proste ma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
23.6.22 10:33

Dalimil je hezké. Dali, Dalime… neznám. Vůbec bych se mu nebránila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
23.6.22 10:36

Více se mi líbí Dalibor, je takové mužnější :srdce: ale obě jsou moc pěkná a neobvyklá, hezké :kytka: Dalibor se mnou chodil do třídy, znám jen jednoho a Dalimila ani jednoho..
přitom vidím, že hlavně na Moravě jich celkem dost žije…
 https://krestnijmeno.prijmeni.cz/search.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
23.6.22 10:38

Zkratka je Dalí, Dalík, Dalinek, Dalek, Mila je toho moc co se da…Dalouš nesnáším :D i Dalek muze byt, Dami, Dalíšek, Dalíček Fliček :D Dalímek, Damko…mě toho napadá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.6.22 10:48
@Levana33 píše:
Ja mela jine jmeno, ale mela jsem sen hodne vtiravy az do rana az jsem z toho silela. Bylo to prave Dalimil a to jsem kalendar jela od zacatku a hledala marne jmeno pro kluka, tohle by me ani ve snu nenapadlo a napadlo :mrgreen: po tom snu jsem ho mela na utz34tt nastesti hlavou dolu, tu noc se snad i otocil, bylo to bolestivejsi bouleni a rano bylo vse jinak. Dalibor se mi prave moc nelibi a Dalimil jde, budu respektovat sen a jmeno dam :srdce: nejsem zadny ezomaniak, ale tohle bylo sakra divne a mam pocit, ze to jmeno uz proste ma :nevim:

Jo taky mám takový pocit, že si děti vybírají jméno, protože třeba před prvním těhotenstvím jsem měla ráda jméno Alexej a Maxmilián, ale když jsem čekala první, tak bejvalej řekl, že se mu líbí Matýsek, ale tak jde oslovovat klidně i Michala(jednoho, který si říkal Mites jsem znala, sice tam měl I místo A, ale prostě jde to použít u více jmen).Pak jsem prostě nějak přišla s tím, že to bude Matyáš a každý mi to rozmlouval, že se to jméno nehodí, že mám dát po něm. Bejvalému jsem řekla, že první v podstatě vymyslel on. U druhého mě jméno napadlo takto náhodou na ulici a tak se šlo zapsat na matriku, kdyby to chtěl někdo rozmlouvat zase apod..U dcery byl na řadě zase bejvalej, ale zase to nevymyslel úplně on.On chtěl jen po někom z rodiny. Věděla jsem, že čekám holku a taky jsem věděla, že po tchýni se jmenovat nebude, moje milovaná babička se jmenovala Božena, ale to se taky už nehodí. Nakonec se dalo vybírat jen z Ester, Barbora, Františka a to rozhodnutí přišlo celkem náhodou. Nebylo to, že bych si k tomu sedla a škrtala, prostě jsem se jednou probudila s tím, že vím které z nich to bude. U čtvrtého jsem nevěděla ještě v porodnici, až když jsem byla ve sprše s horkou vodou, tak jsem věděla. A u posledního se mi tak líbil význam, který přesně odpovídal skutečnosti tomu jaký bude, že to jméno prostě musel dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16834
23.6.22 10:52

Mně by se víc líbil Damián. Dalimil mi přijde už takový trochu staromódní (Dalimilova kronika, to mi naskočilo hned). Dalibor taky celkem ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
23.6.22 10:56

U nás v rodině máme Dalimila, říká se mu Dalík, Dali, Dalča nebo Dalimil. Mají ještě druhého kluka a ten je Damian, takže tomu říkají Damča, Dami nebo Damík. Jako jméno je to takové neobvyklé, ale třeba mně se taky líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
23.6.22 11:13

Proč by ne. Dalimil, taky se mi líbí, Říkala bych mu Dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
23.6.22 11:32

Žádného neznám, ale proč ne, je to fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
23.6.22 11:42

@Fiveone ja mela doted Alexej 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie