Šťastná jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.6.22 03:55

Šťastná jména

Ahoj holky, přijdu si trochu trapně, ale prostě hledám jméno pro dítě a narazila jsem na takový názor, že některá jména jsou „karmicky zatížena“. Některé mě odsoudí jako eso bláznivku, ale já si říkám proč to riskovat. :mrgreen: Myslím si, že jméno dělá hodně. Máme s manželem typické české příjmení, takže trochu exotičtější či cizí jména odpadají, což je mi trochu líto, ale co nadělám. Chtěla jsem si koupit knížku Jména pro šťastný život, ale nikde není k mání. Zajímáte se některá o tuto problematiku? Pokud ano, prosím doporučte nějakou jinou knížku či stránky. A nebo rovnou nějaké „šťastné“ jméno.:) Pro holčičku i pro kluka.

Zároveň by mě zajímalo, jestli třeba vnímáte, že určití nositelé jména mají v životě štěstí/smůlu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.6.22 06:13

Ahoj, tak já na to sice moc nevěřím, ale například všechny Michaely v mém okolí mají dlouhodobě životní trable. Naproti tomu znám hodně žen se jménem Lenka a většina z nich vede spokojený život. Obě jména nesou podle mých zdrojů karmickou zátěž. Ono je to zřejmě složitější, jde o kombinaci s příjmením a s datem narození (znalci mi snad odpustí, moc se v tom nevyznám, jen jsem to počítala při výběru jména). Co si pamatuju, tak z holčičích jmen patří mezi šťastná Alice a Karolína a z klučičích Kristián :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
13.6.22 06:18

Na Google najdeš stránky s karmickým zatížením, zkus pohledat tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
13.6.22 06:24

Kdysi jsem četla knížku Jméno je tvůj osud a co se týče klučičích, tak ty šťastné byly Kristián a Radek, ale dalo se to tam propočítat společně s příjmením. Jinak z holčičích, které si pamatuji jako ty dobré, tak Anežka tam byla napsaná jako dobrá ve zvířecích znameních, Pak tam byla myslím Amálie, Dorota a ještě pár dalších. Nevím jestli se dá ještě koupit, já jí četla zhruba před 10 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 06:36

@Fiveone Já si ji právě stáhla a zatím jsem si vypočítala něco jen u svého jména.:) Je toho tedy dost.

autorka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 06:39

@Štrample obecná

já zase znám samé holky se jménem Pavla, se kterými se bohužel život nemazlí.

a. (jako autorka příspěvku :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
13101
13.6.22 06:47

Tak šťastné jméno je nejspíš Felix ;).
Jinak co si pamatuju, tak karmicky je zatížené jméno Lenka a Vojtěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.6.22 06:51

Ja třeba znám asi tři Marcely a všechny mají problém s alkoholem. A myslim, ze karmicke zatížení má i Filip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.6.22 07:38
@Štrample obecná píše:
Ahoj, tak já na to sice moc nevěřím, ale například všechny Michaely v mém okolí mají dlouhodobě životní trable. Naproti tomu znám hodně žen se jménem Lenka a většina z nich vede spokojený život. Obě jména nesou podle mých zdrojů karmickou zátěž. Ono je to zřejmě složitější, jde o kombinaci s příjmením a s datem narození (znalci mi snad odpustí, moc se v tom nevyznám, jen jsem to počítala při výběru jména). Co si pamatuju, tak z holčičích jmen patří mezi šťastná Alice a Karolína a z klučičích Kristián :kytka:

Tak já to znám přesně obráceně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.22 07:43

Já jsem na tohle téma něco četla a pamatuji si, že karmicky zatížené je z ženských Lenka a Klára. Tu bylo doporučeno vůbec nedávat. Že snad přináší tak velké neštěstí, které se dá pomalu porovnat se smrtí 8o Z mužských Libor a Vojtěch. Ale co je na tom pravdy… No nevím. Kláry znám, je pravda, že mají všechny pestrý život… Nevím jestli těžký. Spíš velmi pestrý a složitý. Lenky co znám, tak mají složité životní vztahy. Většinou jsou všechny rozvedene. Libora ani Vojtu žádného neznám… Jo a vím, že se říká, že se nemá dávat jméno, které už v rodině je po generace, nebo jména stará a hodně davana (Petr, Josef, Marie…). Že prý tím, jak jsou hodně davana, tak jsou taky nějak karmicky zatížena. A v rodině, pokud například jméno Petr má prastryc, který má dejme tomu problémy s alkoholem, tak že se to nějak může přenést na dalšího nositele jména. Ale tak to už… :lol: by bylo spíš o náhodě :lol: každopádně jména, která jsou řečene jako velmi těžce zatížené, bych já osobně pro sichr nedávala… Holt jsem trošku pověrčiva :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.6.22 07:50
@Štrample obecná píše:
Ahoj, tak já na to sice moc nevěřím, ale například všechny Michaely v mém okolí mají dlouhodobě životní trable. Naproti tomu znám hodně žen se jménem Lenka a většina z nich vede spokojený život. Obě jména nesou podle mých zdrojů karmickou zátěž. Ono je to zřejmě složitější, jde o kombinaci s příjmením a s datem narození (znalci mi snad odpustí, moc se v tom nevyznám, jen jsem to počítala při výběru jména). Co si pamatuju, tak z holčičích jmen patří mezi šťastná Alice a Karolína a z klučičích Kristián :kytka:

Já znám Michaely, kterým se daří. Co o tom jméně vypovídá? Nic.

Zakladatelko, vyslovuj třeba každé jméno z kalendáře a zapiš si ty, které se ti prostě líbí. Pak s manželem udělejte užší výběr. Nemůžeš udělat chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.6.22 07:52
@Barevné klubíčko píše:
Já jsem na tohle téma něco četla a pamatuji si, že karmicky zatížené je z ženských Lenka a Klára. Tu bylo doporučeno vůbec nedávat. Že snad přináší tak velké neštěstí, které se dá pomalu porovnat se smrtí 8o Z mužských Libor a Vojtěch. Ale co je na tom pravdy… No nevím. Kláry znám, je pravda, že mají všechny pestrý život… Nevím jestli těžký. Spíš velmi pestrý a složitý. Lenky co znám, tak mají složité životní vztahy. Většinou jsou všechny rozvedene. Libora ani Vojtu žádného neznám… Jo a vím, že se říká, že se nemá dávat jméno, které už v rodině je po generace, nebo jména stará a hodně davana (Petr, Josef, Marie…). Že prý tím, jak jsou hodně davana, tak jsou taky nějak karmicky zatížena. A v rodině, pokud například jméno Petr má prastryc, který má dejme tomu problémy s alkoholem, tak že se to nějak může přenést na dalšího nositele jména. Ale tak to už… :lol: by bylo spíš o náhodě :lol: každopádně jména, která jsou řečene jako velmi těžce zatížené, bych já osobně pro sichr nedávala… Holt jsem trošku pověrčiva :oops:

Není to díky jménu, ale kvůli genetickým dispozicím. Proto se závislosti dědí z otce na syna a podobně. Neznám člověka, který by neměl pestrý život, nějaké problémy a starosti. Se jménem to nemá nic společného.

Příspěvek upraven 13.06.22 v 07:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
13.6.22 07:53

Neumím si představit, jak by mohl nějaký shluk písmen ovlivňovat život. Jo, když se bude někdo jmenovat třeba Klaudius Picmaus, tak se mu budou asi lidi víc smát, a to je tak celé. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8616
13.6.22 08:08

Já na toto nevěřím. Jako ano, Kunigundě Šoustalové může jméno přinést poněkud horší situace než Anně Novákové, ale to je tak všechno. Není to o jméně, je v tom genetika, prostředí a jistě i náhoda. Různé životní situace se dějí různým lidem. Snad většině lidí někdy zemře někdo blízký, rozvedenej je každej druhej, nějaké ty potraty, nemoci, úrazy… to s nějakým shlukem písmenek, o kterem rozhodli naší rodiče, fakt nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
13.6.22 08:53

To je zvláštní, že i v dospělosti, po nějakých životních zkušenostech ještě věříme v takové blbosti jako karmické zatížení jmen. Ono už jen věřit v karmu je podivné a ještě do toho míchat jména.
Ale tak pokud člověk věří že třeba jméno ABC je karmicky zatížené, a pak navíc má sousedku toho jména, která je alkoholička, tak ona za to vlastně nemůže, to jméno ji zničilo život a přivolalo to na ni hromy, blesky. Opravdu tomu věříte?? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze