Překlad jména Jawed

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.6.22 06:30

Překlad jména

Ahojte děvčata!!!😅
Potřebovala bych poradit, protože moje vědomosti na to nedosahují.
Mám kamaráda z jedné aplikaci a to je nepodstatné, ale teď jsme se nedávno bavili a chtěl přeložit nebo spíše připodobnit svoje jméno k českému 😅. Jmenuje se Jawed. Javed s jednoduchým v jsem našla překlad jako díky svátku na 30. Listopadu což slaví Ondřej. Samo o sobě se mi to jako překlad nelíbí.
Není tu někdo kdo by mi byl schopen pomoct?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
19.6.22 06:36

Má to perský původ a znamená věčnost. Takže český ekvivalent nenajdeš. Každé naše jméno nemusí mít protějšek v cizím jazyce.
Napadá mě leda střešní krytina eternit, ale já jsem starší ročník. Teď už se nepoužívá. Je fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.6.22 07:35

Ondrej to fakt neni, ten ma uplne jiny vyznam, jit na to pres svatky je totalni blbost :nevim: Wikipedia odkazuje v nasem kulturnim prostredi na recky koren eon/aeon, z ceskych mi Google nabizi s jednim z vyznamu vecnost treba „Kosma.“

Příspěvek upraven 19.06.22 v 07:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.22 07:38
@Russet píše:
Má to perský původ a znamená věčnost. Takže český ekvivalent nenajdeš. Každé naše jméno nemusí mít protějšek v cizím jazyce.
Napadá mě leda střešní krytina eternit, ale já jsem starší ročník. Teď už se nepoužívá. Je fuj.

A určení datumu pro svátek? To taky asi nikde neobjevím co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 07:46

Možná bych pátrala po jménu stejného významu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.22 07:48
@Martina Milková píše:
A určení datumu pro svátek? To taky asi nikde neobjevím co?

Ze které země je? Slaví tam svátky vůbec? Tak mu to urči na toho Ondřeje, vždyť je to fuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 07:51

A nebo ač to tak asi nebude, tak se to dá brát takto: Javed-Javid(taky existuje to jméno)-David.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.6.22 07:56

Svatky se zase v tolika zemich neslavi, po tom bych asi nepatrala :nevim: Nebo to slav klidne na Karla…to jmeno dle popisu odkazuje na bozsky puvod, v nasich koncinach ma asi k bozskemu statusu nejbliz Karel Gott :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
19.6.22 07:57

Jawed - mající čelisti
Javed - nesmrtelný
Akorát tohle jsem našla.

Moje dcera nemá jméno v našem kalendáři. My teda víme, kdy svátek má. Může si vybrat dokonce dvě data slavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.22 07:58
@Fiveone píše:
A nebo ač to tak asi nebude, tak se to dá brát takto: Javed-Javid(taky existuje to jméno)-David.

Náčelník a miláček. To s nekonečností moc spojitost nemá :D Raději ten Kosmas - kosmos- vesmír - nekonečno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.6.22 08:03
@Kelsey píše:
Jawed - mající čelisti
Javed - nesmrtelný
Akorát tohle jsem našla.Moje dcera nemá jméno v našem kalendáři. My teda víme, kdy svátek má. Může si vybrat dokonce dvě data slavení.

Jawed mas ale preklad z anglictiny, to jmeno ma puvod uplne jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 08:07
@Russet píše:
Náčelník a miláček. To s nekonečností moc spojitost nemá :D Raději ten Kosmas - kosmos- vesmír - nekonečno.

No dle významu by se mu mohlo Říkat Baltazar(Bůh chrání život),což k nesmrtelnému či věčnému je blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.22 08:09
@Fiveone píše:
No dle významu by se mu mohlo Říkat Baltazar(Bůh chrání život),což k nesmrtelnému či věčnému je blízko.

Já si myslím, že mu maminka dala jméno Jawed, aby mu tak lidi říkali. A ne aby mu praštěná holka z internetu říkala Baltazare a přála mu na Davida 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
19.6.22 08:11

Přesně. Nechápu tu nutnost hledat naši podobu jména. Proč jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 08:14

Ještě jsem našla jako nesmrtelného Ambrože.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze