Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte děvčata!!!😅
Potřebovala bych poradit, protože moje vědomosti na to nedosahují.
Mám kamaráda z jedné aplikaci a to je nepodstatné, ale teď jsme se nedávno bavili a chtěl přeložit nebo spíše připodobnit svoje jméno k českému 😅. Jmenuje se Jawed. Javed s jednoduchým v jsem našla překlad jako díky svátku na 30. Listopadu což slaví Ondřej. Samo o sobě se mi to jako překlad nelíbí.
Není tu někdo kdo by mi byl schopen pomoct?
Děkuji
Má to perský původ a znamená věčnost. Takže český ekvivalent nenajdeš. Každé naše jméno nemusí mít protějšek v cizím jazyce.
Napadá mě leda střešní krytina eternit, ale já jsem starší ročník. Teď už se nepoužívá. Je fuj.
Ondrej to fakt neni, ten ma uplne jiny vyznam, jit na to pres svatky je totalni blbost
Wikipedia odkazuje v nasem kulturnim prostredi na recky koren eon/aeon, z ceskych mi Google nabizi s jednim z vyznamu vecnost treba „Kosma.“
Příspěvek upraven 19.06.22 v 07:39
@Russet píše:
Má to perský původ a znamená věčnost. Takže český ekvivalent nenajdeš. Každé naše jméno nemusí mít protějšek v cizím jazyce.
Napadá mě leda střešní krytina eternit, ale já jsem starší ročník. Teď už se nepoužívá. Je fuj.
A určení datumu pro svátek? To taky asi nikde neobjevím co?
@Martina Milková píše:
A určení datumu pro svátek? To taky asi nikde neobjevím co?
Ze které země je? Slaví tam svátky vůbec? Tak mu to urči na toho Ondřeje, vždyť je to fuk ![]()
A nebo ač to tak asi nebude, tak se to dá brát takto: Javed-Javid(taky existuje to jméno)-David.
Svatky se zase v tolika zemich neslavi, po tom bych asi nepatrala
Nebo to slav klidne na Karla…to jmeno dle popisu odkazuje na bozsky puvod, v nasich koncinach ma asi k bozskemu statusu nejbliz Karel Gott ![]()
Jawed - mající čelisti
Javed - nesmrtelný
Akorát tohle jsem našla.
Moje dcera nemá jméno v našem kalendáři. My teda víme, kdy svátek má. Může si vybrat dokonce dvě data slavení.
@Fiveone píše:
A nebo ač to tak asi nebude, tak se to dá brát takto: Javed-Javid(taky existuje to jméno)-David.
Náčelník a miláček. To s nekonečností moc spojitost nemá
Raději ten Kosmas - kosmos- vesmír - nekonečno.
@Kelsey píše:
Jawed - mající čelisti
Javed - nesmrtelný
Akorát tohle jsem našla.Moje dcera nemá jméno v našem kalendáři. My teda víme, kdy svátek má. Může si vybrat dokonce dvě data slavení.
Jawed mas ale preklad z anglictiny, to jmeno ma puvod uplne jinde ![]()
@Russet píše:
Náčelník a miláček. To s nekonečností moc spojitost nemáRaději ten Kosmas - kosmos- vesmír - nekonečno.
No dle významu by se mu mohlo Říkat Baltazar(Bůh chrání život),což k nesmrtelnému či věčnému je blízko.
@Fiveone píše:
No dle významu by se mu mohlo Říkat Baltazar(Bůh chrání život),což k nesmrtelnému či věčnému je blízko.
Já si myslím, že mu maminka dala jméno Jawed, aby mu tak lidi říkali. A ne aby mu praštěná holka z internetu říkala Baltazare a přála mu na Davida ![]()
Přesně. Nechápu tu nutnost hledat naši podobu jména. Proč jako?