Překlad jména Jawed

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20838
19.6.22 12:26
@beruska9 píše:
Google ti to vyjede, protoze asi najde vic vyskytu anglickeho slova jawed nez tady toho jmena, ktere s tim nema vubec nic spolecneho. Pouzit prvni vysledek z Googlu bez kritckeho vyhodnoceni muze byt dobra cesta do pekel, tohle je jen diskuse, ale uz jsem videla i horsi pripady, kdy chteli lidi delat rozhodnuti na zaklade prvni trefy Googlu :nevim:

On se ten Google musí umět používat a přitom stačí jen zadat „jawed name“ a už mě to vyhodilo odkazy na perský původ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.22 13:40
@Fiveone píše:
Tak ono ze zvědavosti či kvůli svátku to chýpu, ale třeba nechápu, že se ve školách nenaučí dětem říkat jejich jménem(časté to je u vietnamských dětí a pak je to samá Anička, Lucinka, Honza..)

To mi přijde skoro dehonestující pro ně. A jako kdyby naši lidi byli troubové a nenaučili se pořádně vyslovit jejich pravé jméno. Přitom oni v dokladech jiné jméno mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.22 13:43
@Martina Milková píše:
@Russet
Nebudu ho nějak odsuzovat ale je z Pákistánu. Doslova jsme se našli na aplikaci, kde si píšou lidé z různých čas světa.

Já si píšu občas s lidmi z různých zemí. Moje jméno složité není, ale třeba jsem se setkala se jménem Tulfikar, tak jsem se zeptala :nevim: Ale svátek jsem nikdy neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 13:46
@Russet píše:
Já si píšu občas s lidmi z různých zemí. Moje jméno složité není, ale třeba jsem se setkala se jménem Tulfikar, tak jsem se zeptala :nevim: Ale svátek jsem nikdy neřešila.

Třeba na toto já taky koukala při výběru jména. Jak by mu říkali, když se rozhodne žít třeba v Německu, Anglii apod..A tak mám doma třeba Ester, protože krom toho, že se mu to jméno líbí(i význam apod.), tak to je jméno, se kterým nebude mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.22 14:16
@Fiveone píše:
Třeba na toto já taky koukala při výběru jména. Jak by mu říkali, když se rozhodne žít třeba v Německu, Anglii apod..A tak mám doma třeba Ester, protože krom toho, že se mu to jméno líbí(i význam apod.), tak to je jméno, se kterým nebude mít problém.

U nás to nehrozí, že bychom dobrovolně odešli. Muže by to tahlo do Itálie a mě do chladné Anglie asi. Ale jméno jsem podle toho nevybírala :nevim: Průměrný člověk je schopný se cizí jména naučit. Nebo aspoň zkratku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 14:27
@Russet píše:
U nás to nehrozí, že bychom dobrovolně odešli. Muže by to tahlo do Itálie a mě do chladné Anglie asi. Ale jméno jsem podle toho nevybírala :nevim: Průměrný člověk je schopný se cizí jména naučit. Nebo aspoň zkratku.

Tak já taky neplánuji odchod, ale nevím jaký nazor na to budou mít děti. A většina jmen se dá lehce naučit, protože jsou v podstatě používané po Evropě podobná jména, ale některá jsou horší. Tak jsem vybírala taková, která se používají po Evropě a ne je v ČR, aby dcera třeba jednou nemusela vše hláskovat. Stačí, že já hlaskuji své příjmení, protože jsem jediná v ČR s takovým příjmením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.22 17:28
@Fiveone píše:
Tak já taky neplánuji odchod, ale nevím jaký nazor na to budou mít děti. A většina jmen se dá lehce naučit, protože jsou v podstatě používané po Evropě podobná jména, ale některá jsou horší. Tak jsem vybírala taková, která se používají po Evropě a ne je v ČR, aby dcera třeba jednou nemusela vše hláskovat. Stačí, že já hlaskuji své příjmení, protože jsem jediná v ČR s takovým příjmením.

Myslíš, že stejně uvažují třeba Japonci nebo Islanďané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 18:48
@Russet píše:
Myslíš, že stejně uvažují třeba Japonci nebo Islanďané?

Tak je jasné, že jsou místa, kde neexistují taková univerzální jména a obzvlášť pokud se tam jméno dědí. Já takto měla známou Hisako, několikrát letěla do ČR a nakonec tu zůstala. Pocházela z nějaké vesnice a prý v Japonsku narazila na tradiční českou restauraci.Ale prostě to byla Hisako a nikdo jí neříkal jinak. Když má někdo jméno které není obvyklé v jiných zemích, tak prostě občas může jméno hláskovat, ale okolí by se mělo naučit říkat tomu člověku jeho jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze