Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jahudka82 Dalimil uz je takova exotika…zase Damianu hodne, me se vubec nelibi… ![]()
@Levana33 píše:
Ja mela jine jmeno, ale mela jsem sen hodne vtiravy az do rana az jsem z toho silela. Bylo to prave Dalimil a to jsem kalendar jela od zacatku a hledala marne jmeno pro kluka, tohle by me ani ve snu nenapadlo a napadlopo tom snu jsem ho mela na utz34tt nastesti hlavou dolu, tu noc se snad i otocil, bylo to bolestivejsi bouleni a rano bylo vse jinak. Dalibor se mi prave moc nelibi a Dalimil jde, budu respektovat sen a jmeno dam
nejsem zadny ezomaniak, ale tohle bylo sakra divne a mam pocit, ze to jmeno uz proste ma
To je hezky, dala bych na tvuj pocit a jméno nechala;)
K českýmu příjmení to bude znít fajn a určitě bude široko daleko jedinej ![]()
Ono i až se narodí tak prijdes jeste na spoustu variant / zdrobnelin jak mu říkat, to se vyvrbí samo ![]()
@Fiveone píše:
Jo taky mám takový pocit, že si děti vybírají jméno, protože třeba před prvním těhotenstvím jsem měla ráda jméno Alexej a Maxmilián, ale když jsem čekala první, tak bejvalej řekl, že se mu líbí Matýsek, ale tak jde oslovovat klidně i Michala(jednoho, který si říkal Mites jsem znala, sice tam měl I místo A, ale prostě jde to použít u více jmen).Pak jsem prostě nějak přišla s tím, že to bude Matyáš a každý mi to rozmlouval, že se to jméno nehodí, že mám dát po něm. Bejvalému jsem řekla, že první v podstatě vymyslel on. U druhého mě jméno napadlo takto náhodou na ulici a tak se šlo zapsat na matriku, kdyby to chtěl někdo rozmlouvat zase apod..U dcery byl na řadě zase bejvalej, ale zase to nevymyslel úplně on.On chtěl jen po někom z rodiny. Věděla jsem, že čekám holku a taky jsem věděla, že po tchýni se jmenovat nebude, moje milovaná babička se jmenovala Božena, ale to se taky už nehodí. Nakonec se dalo vybírat jen z Ester, Barbora, Františka a to rozhodnutí přišlo celkem náhodou. Nebylo to, že bych si k tomu sedla a škrtala, prostě jsem se jednou probudila s tím, že vím které z nich to bude. U čtvrtého jsem nevěděla ještě v porodnici, až když jsem byla ve sprše s horkou vodou, tak jsem věděla. A u posledního se mi tak líbil význam, který přesně odpovídal skutečnosti tomu jaký bude, že to jméno prostě musel dostat.
.., že si děti vybírají jmeno.
Něco na tom bude. U nás byl boj vybrat holčičí co by se líbilo oběma. Když už jsme se na jednom dohodli nebylo to takový to, top. Pravý. Pak jsem, jen tak, navrhla jmeno z pohádky a už bylo jasno. Nikdy předtím jsem o něm nepřemyšlela a vlastně ho v kalendáři ignorovala. Znám spoustu lidí co měnili, dali jména na sále.
@Atisia ja ani nemela zadne sympatie z filmu, knihy ap. Proste nic, to jmeno jsem absolutne nikde nepotkavala a pak ten vtiravy sen, fakt to bylo silne a ja to respektuju a navic se citim tak nejak lepe ![]()
@Levana33 Znám jednoho třicátníka, ale nechává si říkat Dany, Dane, dlouho jsem neznala jeho oficiální jméno ![]()
Dalimila žádného neznám, ale jméno mi připadá moc pěkné a originální. Lepší než Maxík, Sebík, Tobík, Máťa a podobná jména, která člověk dnes slyší na každém rohu.
Tak zase bude jméno originální a snadno vynikne oproti těm TOP davanym, klidně dejte
Měla jsem spolužáka Dalimila, říkali jsme mu
Dale.
Je to hezké jméno.
@Levana33 píše:
Ahojky, ma nekdo chlapecka se jmenem Dalimil?![]()
Samozřejmě. Je to nádherné české jméno.
Do toho, milá ďouče. ![]()