Dálkové studium VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já dělám ČZU dálkově. Letos jsem v posledním ročníku magisterskýho. Akorát prvák bakaláře jsem odchodila na denním. Na dálkovym člověk musí bejt trochu disciplinovanej. Chápu, že první přednášky působí děsivě. Oni ale straší na všech.
ČZU dle mýho nepatří mezi těžký školy. Jsou předměty, na který je potřeba víc zamakat. Když člověk chce, tak to dá. Akorát na genetiku, fyziologii a chemii jsem se učila víc než týden. Ostatní předměty pro mě byly natolik zajímavý, že jsem je nasála během pár dní. Učením nejvíc zabíjím víkendy. Ale mám i možnost procházet si materiály v práci, když nejsou návaly lidí. Průběžně jsem se nikdy nepřipravovala. Vždycky až před zkouškou. Materiály čerpám z Moodlu a Primáta. U nás jsou mnohem starší ženský než já, vzájemně se podporujou, učí se společně přes Skype a zvládají to. Doma mají rodiny, zvířata a chodí do práce. Určitě si vytvořte studijní skupinu na FB. Tam se pak sdílí materiály, zkušenosti ze zkoušek a kolikrát se dají i vyhrabat otázky od starších ročníků. Klidně si vyhledej skupiny starších ročníků a přidej se k nim. Tam se dá získat spousta užitečnejch věcí.
Já dělala živočišnou produkci a teď jsem na zájmovejch chovech. Neboj se toho, zvládla to už spousta lidí. Klidně mi kdykoliv napiš. S čím budu moci poradím, pomůžu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Decora-dea Nestudovala jsem ČZU, ale při práci jsem studovala. A dás e to zvládnout. Bylo nás pár, se kterýma jsme si sedli a půjčovali si přednášky. Psali účasti a tak. A potom jsme si i nasdíleli státnicové otázky. Radím najít pár takovýc lidiček a bude zábava a zvládneš to v pohodě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakotinka2018 píše:
CZU studovala ma nejlepsi kamaradka dennim studiem, moc se ji tam libilo. Vsichni byli moc mili a pohodovi ucitele i studenti. Zkousky nejsou tak tezke jak se zdaji, kdyz to sikovne se zkousejicim udelas. Ze zadne ustni zkousky nemej strrach, vzdyt jsou to sami chlapi, kteri studentkam radi do hloubky latku vysvetli, neboj se, napis mi, poradim ti co na koho plati.
Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Boeing737 píše:
Já dělám ČZU dálkově. Letos jsem v posledním ročníku magisterskýho. Akorát prvák bakaláře jsem odchodila na denním. Na dálkovym člověk musí bejt trochu disciplinovanej. Chápu, že první přednášky působí děsivě. Oni ale straší na všech.ČZU dle mýho nepatří mezi těžký školy. Jsou předměty, na který je potřeba víc zamakat. Když člověk chce, tak to dá. Akorát na genetiku, fyziologii a chemii jsem se učila víc než týden. Ostatní předměty pro mě byly natolik zajímavý, že jsem je nasála během pár dní. Učením nejvíc zabíjím víkendy. Ale mám i možnost procházet si materiály v práci, když nejsou návaly lidí. Průběžně jsem se nikdy nepřipravovala. Vždycky až před zkouškou. Materiály čerpám z Moodlu a Primáta. U nás jsou mnohem starší ženský než já, vzájemně se podporujou, učí se společně přes Skype a zvládají to. Doma mají rodiny, zvířata a chodí do práce. Určitě si vytvořte studijní skupinu na FB. Tam se pak sdílí materiály, zkušenosti ze zkoušek a kolikrát se dají i vyhrabat otázky od starších ročníků. Klidně si vyhledej skupiny starších ročníků a přidej se k nim. Tam se dá získat spousta užitečnejch věcí.
Já dělala živočišnou produkci a teď jsem na zájmovejch chovech. Neboj se toho, zvládla to už spousta lidí. Klidně mi kdykoliv napiš. S čím budu moci poradím, pomůžu.
Díky moc ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem.
Jdu s dotazem - hledám více info k jakékoliv voš nebo vš - dálkové studium, kde není nutné jezdit do školy 1týdně nebo jednou za 14dní.
Je jedno jaký obor, jen mě zajímá, jestli něco takového vůbec lze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka nedávno jsem zjišťovala… Já jsem dělala Humanitní studia na UK, je to deset let a jezdili jsme jednou měsíčně… Nyní jsem hledala znjva a našla jsem jen Ujak, tedy soukromá, tam to vychází cca 4×za semestr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Banske v Ostrave jsem snad narazil, ze jednou za mesic vikend.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UPOL taky výuka čtyřikrát až šestkrát za semestr pouze pátek. A ještě většina přednášek není povinných. Ale je to hodně o samostudiu a nikdo nic neodpoustí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UHK Pedagogicka fakulta, ct+pa+so 1× mesicne…nekdy 2× do mesice, ale pak je zas mesic volno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka píše:
Ahoj všem.Jdu s dotazem - hledám více info k jakékoliv voš nebo vš - dálkové studium, kde není nutné jezdit do školy 1týdně nebo jednou za 14dní.
Je jedno jaký obor, jen mě zajímá, jestli něco takového vůbec lze.
Ahoj, na CZU je toho dost ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jana206 píše:
UPOL taky výuka čtyřikrát až šestkrát za semestr pouze pátek. A ještě většina přednášek není povinných. Ale je to hodně o samostudiu a nikdo nic neodpoustí.
Dělám 2. rokem UPOL, přednášek je více a i soboty
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dělám 2. rokem UPOL, přednášek je více a i soboty
Já taky. Prednasek je maximalne 5 za semestr a pouze pátek. Soboty má jen institut celozivotniho vzdělávání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, na vetsine univerzit i VS neuniverzitniho typu jsou veřejně přístupné rozvrhy jednotlivých oborů. Stačí si dát tu práci a vyhledat si to.
Určitě je to možné. Záleží ale, co kde studujes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky všem. Nastoupila jsem dálkové studium na CZU (agro). Je zde někdo, kdo s tím má zkušenost? Jak se to zvládá při zaměstnání? Po prvních přednáškách jsem na provaz…Nejhorší je asi ta agrochemie…Je toho tolik…Jak jste to zvládaly vy? Jak jste se učily? Děkuji za každý příspěvek.