Další dítě, zkušenosti

16
16.8.22 19:25

Další dítě, zkušenosti

Ahoj, prosím o zkušenosti s vícero dětmi. Mám 11 let syn a 1 roky syn a teď čekáme další miminko :srdce:, jaký to je mít po sobě necelý dva roky děti, je to asi honička.? Ještě stále kojím, jak odnaučit kojeni :think:.
Malej spí se mnou v posteli, to bude docela pak náročný…
Díky předem za různé zkušenosti a rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35936
16.8.22 19:37

Mezi druhým a třetím máme rok a 9 měsíců. Nejstarší neměla ještě 5 let když se narodila nejmladší. Honička to je, ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
16.8.22 19:37

Mám od sebe děti 16 měsíců. Tak napíšu SVOJÍ zkušenost.

První dítě, super dítě, hodně, neolakalo, kojila sem, ze dne na den flaška, vše ok.

Pak se narodilo druhé dítě, pořád plakala, celý dny, nespala, kojení boj, hrozny. První půl rok jsem se bila do hlavy co jsem to provedla, co to byl za blbej nápad.

Po pěti měsících jsem kojení vzdala a zvolila radši svojí psychickou pohodu a od té doby se vše zlepšilo. Teď ji je rok, synovi dva roky a je to doslova SKVĚLÝ.

Neměla jsem dvojkocar, syn prostě musel chodit. Když nemohl, posadila jsem ho do kočárku k malé.

Obě děti semnou spali a stále spí v posteli.

Byl to masakr první půl rok, teď bych fakt neměnila. Má to neskutečně výhod. A za mě doporučuji starší dítě ihned „zaměstnat“ mladším, ať podá pleny, ať jde nakrmit miminko, atd… Budeš mít takhle čas na oba a nebudeš mít vycitky, že se jednomu venujes více než druhému. Jinak po porodu dcery jsem měla výčitky, že se nebudu věnovat malému, prostě klasika, hormony, my ženský no, ale vše je opravdu v pořádku.

Tohle je moje zkušenost s mými dětmi, tvé děti můžou být úplně jiné, tak brát s nadhledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
16.8.22 19:39

Omlouvám se za chyby v textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.8.22 20:19

Předně gratuluji :)
U nás 18m rozdíl a první 4 měsíce hrůza, teď už je to daleko lepší, zvlášť, když už spolu holky začínají zlobit (hrát si) a hezky na sebe reagují. Zvládnout se to samozřejmě dá, ale určitě počítej s hodně náročným obdobím. Ještě se trošku děsím období, kdy obě děti budou batolata, ale i to se jistě zvládnout dá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
16.8.22 20:45

Já to mám naopak. Napřed dvě 22 měsíců po sobě a třetí po 7 letech. Je to jiné, každý rozdíl má něco. Něco je snazší, něco náročnější.
Kojit nemusíš přestavat, prcka nemusíš dávat z postele pryč. Můžeš tam mít oba. Případně je ještě čas přesunout staršího do postele. U nás už starší v postýlce spal, tak mimco jsem měla v posteli. Mít děti brzy po sobě má mnoho výhod. Moji už mají 10 a 12 a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
16.8.22 20:46

Mame rozdil 12m mezi detmi. Dokud mladsi nelezl, tak to bylo celkem v pohode, rezim si temer hned sednul az mi to bylo podezrele, ale kdyz zacal lezt (v 6m) tak to byla docela krize az do doby nez zacal chodit (v 10m)…ted jsou jim 2 a 3 roky…jako nezastavim se a vecer jsem utahana jak kote, protoze jsou oba raubiri, ale uz si krasne hraji a povidaji…od malicka s nima hodne vyletuji, takze dvojkocar mi zachranil zivot, jelikoz byt s nimi zavrena jen doma, tak by mi asi hrablo :lol: Nektery dny mam v mlze, ale ted uz prevazuji ty pohodove dny a nemenila bych :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
16.8.22 20:47

Jo a já jsem sourozenecký kočárek měla. Později jsme řešili většinou malý v nosítku, starší za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
17.8.22 02:34

Mezi prvni a druhou dcerou mame presne 2 roky, mezi druhou a treti 15 mesicu. Prvni byla extremne narocna, nespava, uplakana. Druha a treti take narocnejsi nez vetsina deti kamaradek, ale oproti prvni byly zlate. Za me to vubec nebylo narocne, stihala jsem i varit, chodit s detmi ven. Jasne, nezastavila jsem se, nekdy jsem snidala v 15 hodin apod. Ale nevadilo mi to. No a moc jsem nedala uklidu. Spina u nas nebyla, ale rozhazene hracky apod. ano. Jinak prvni dceru jsem odstavila v jejich 20 mesicich, kdyz jsem kvuli komplikacim v druhem tehotenstvi musela na tyden do nemocnice. Druha se odstavila sama v 9 mesicich, asi kvuli dalsimu tehotenstvi. Spala jsem se vsemi tremi na jedne dvojposteli, v pohode.

Kdyz bylo treti dceri 3 a 1/4 roku, narodila se ctvrta. Nejstarsi tehdy bylo 6,5 roku. Mala byla opravdu zlata, krasne spinkala. Prvni pulrok byl fajn, ale ted je to nejake narocne. Nejmladsi bude 18 mesicu. Je divoka (jako vsechny) a zaroven na me dost fixovana, coz u starsich neznam. Jinak starsi uz spi kazda na svoji posteli, ja spim s nejmladsi.

A dvojkocar byl pro nas nutnost. Deti ujdou hodne, ale kdyz byl potreba rychly presun, musela jsem je nalozit do kocarku. A jedna nekdy sedela na stupatku. Ted se nam hodil i po tezkem urazu druhe dcery, kdyz jsem ji cca 2 mesice musela vozit, jinak bychom se ven nedostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
17.8.22 07:52

Já mám syny přesně dva roky od sebe. První půl rok pohodička, mladší byl zlaté miminko. Pak se začal hýbat a staršímu vadilo, že si mimino bere hračky. Pak u mladšího přišla separačka a od té doby bojujeme. Kluci teď mají 3 a 5 let, mladší věčně brečí, řve, je hystericky, věší se po mě, starší ho „nemá rád“ protože ho štve to věčné řvaní. Takže se věčně hádají, mlátí, ječí a pro mě to je hrůza 🤷 čistě moje zkušenost 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
17.8.22 08:00

@Meggiska Neboj, ono se to pravděpodobně zlepší. Pokud nepřijde zas něco jiného :lol: My jsme od začátku čekali, že až jim bude 1 a 3..3 a 5..dosaď libovolně..tak to bude lepší. A ono jo, to co byl problém v tu dobu se zlepšilo, jenže přišlo zas něco jiného, asi abychom nevypadli ze cviku. Nicméně, časem je to obecně lepší. Teď jim je 10 a 12, a sice se furt pošťuchují a vrtají do sebe, ale už je to úplně o něčem jiném. V podstatě pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
17.8.22 11:44
@andelka83 píše:
@Meggiska Neboj, ono se to pravděpodobně zlepší. Pokud nepřijde zas něco jiného :lol: My jsme od začátku čekali, že až jim bude 1 a 3..3 a 5..dosaď libovolně..tak to bude lepší. A ono jo, to co byl problém v tu dobu se zlepšilo, jenže přišlo zas něco jiného, asi abychom nevypadli ze cviku. Nicméně, časem je to obecně lepší. Teď jim je 10 a 12, a sice se furt pošťuchují a vrtají do sebe, ale už je to úplně o něčem jiném. V podstatě pohoda.

To mi každý říká, že se to jednou zlepší, ale já už bych teď chtěla trochu klid 🙏 😀 dneska jsme vstávali v 7 a už v 7:30 se tu mlátili do hlavy kvůli Legu 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
17.8.22 11:53
@Meggiska píše:
To mi každý říká, že se to jednou zlepší, ale já už bych teď chtěla trochu klid 🙏 😀 dneska jsme vstávali v 7 a už v 7:30 se tu mlátili do hlavy kvůli Legu 🤦

Klasika :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
17.8.22 11:57
@Meggiska píše:

Ve 3 a 5 ani omylem. to jsme právě začali vyhlížet světlé zítřky (jak všichni říkali, že si budou spolu hrát jo, tak to se doteď uskutečnilo tak 5×). Ale lepší mi to přišlo tak od toho školního věku, cca 7 a 9 už bylo fajn. to se mi i narodilo další dítě.
V tom věku se u nás vstávalo v 6 a spolu si nehráli ani náhodou. Od samého rána musel být člověk s nimi a korigovat to. Až od těch 6-7-8 zvládli být ráno sami a nepotřebovali, abychom byli ready. I když řev byl též občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
17.8.22 12:15

To záleží na povaze dětí. Může to být pohoda amuze to být šílený zápřah. Jinak odstavit není potřeba můžeš kojit tandem a v posteli ti můžou spát obě děti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky