Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím
, přišel mi zase jeden z těch emailů přepošli to dál … vzhledem k tomu, jak se tady objevuje hoax mě napadlo, zda to nebude něco podobné, či to opravdu takto funguje. Jaký je váš názor
![]()
Takže email:
Jakmile se ocitnete v situaci,kdy jste přinuceni násilníkem a musíte pod nátlakem vybrat peníze z Bankovního automatu, zadejte svůj PIN opačně:tzn. od konce - např.máte-li 1234 , tak zadáte 4321 a automat vám peníze přesto vydá,ale též současně přivolá policii, která vám přijede na pomoc.Tato zpráva byla před nedávnem vysílána v TV, přesto ji využili doposud jen 3 lidé, protože se o této skutečnosti mezi lidmi neví.
Příspěvek upraven 01.04.10 v 12:17
Fly hmm, že mě nenapadlo se tam kouknout
Tak jsem teď za vola, no
![]()
No to by se bance ten generátor pinů pěkně zavařil ![]()
Upřímně, v takové situaci bych vydala peníze a byla šťastná, že se s nima násilník spokojí a nechá mě být.
Ono totiž představte si, že se zdrží kvůli něčemu, přijede policie s houkačkama a co? Popadne vás, je z vás rukojmí a když budete mít štěstí, tak to přežijete.
Toto nám říkali v bance, tlačítko pod stolem na přivolání pomoci se mačká až po tom, co lupiči odpochodují s obsahem pokladny. Protože z lupiče překvapeného policií se stává časovaná bomba, uzlíček nervů, který drží v ruce zbraň ![]()
Nejsi za vola..kdysi jsem nad tím taky dumala. ![]()
Teď už přeposílané maily vůbec neotvírám, rovnou mažu…
Tyy jo, tak to je fakt dobry
Za normalnich podminek jsem celkem rada, kdyz si vzpomenu a spravne zadam PIN. A ted si to zkuste ve stresu a obracene
![]()
Weruska píše:
Fly hmm, že mě nenapadlo se tam kouknout![]()
Tak jsem teď za vola, no
![]()
Čiči to s tím rukojmím máš docela pravdu, v té situaci bych se určitě ocitnout nechtěla.
Judy já si je přečtu a pak smažu, ale u toho jsem si říkala, že by to bylo supr, kdyby to fungovalo. Na druhou stranu ale když nad tím tak člověk přemýšlí, dojde mu, že je to blbost ![]()
Lulje já si to neberu, já jsem na ty svoje „inteligentní“ dotazy už zvyklá
Ale tak co už
Aspoň mě to poučí - jednou ![]()
Já jsem prohlížela ty stránky z odkazu na hoax a taky jsem to tam našla.
V diskuzi jsem se zastala zakladatelky,myslela to dobře,přesto za ty stránky děkuji.
Werusko,nejsi za vola.Ono,když člověk neví,o co jde,zní to docela přesvědčivě.
Je to blbost, ale taky jsem o tom dost přemýšlela a říkala jsem si, že by to nebylo špatný.
Jenže, cokdyž má někdo PIN např. 1881 nebo dokonce 7777
.
leňula - hehe, jestli má nekdo pin 7777 nebo 1234, tak je to mentáně retardovaná osoba, které nepatří platební karta do ruky ![]()
ale jinak dobré, o tomhle hoax jsme neslyšela - za ty roky už se mi podařilo většině kamarádů vysvětlit, že hoax fakt nemiluji a není třeba mi je posílat ![]()
Přepadne-li mne násilník, budu volat „Hořííííí“ (na to lidi reagují) a neosobní maily (a priori předpokládám, že zároveň i blbé) hned mažu
.
harpyje: Mnooo, já ti nevím, ale mně PIN generuje banka a nemyslím si o bance, že je retardovaná. Samozřejmě je možné, že mají program na to, aby jisté kobinace negenerovali, ale nikdy nevíš:-)
harpyje
To máš pravdu. Ale PIN přece přidělí banka, té asi ten PIN vyhodí náhodně počítač (?), tak proč by nemohl vyhodit 7777
. Samozřejmě kdyby mi od banky přišel takový PIN, hned si ho změním
. Já jsem jen chtěla poukázat na to, že v případě PIN, které jsem uvedla, je to pozpátku úplně stejně.
Weruska píše:Judy já si je přečtu a pak smažu, ale u toho jsem si říkala, že by to bylo supr, kdyby to fungovalo. Na druhou stranu ale když nad tím tak člověk přemýšlí, dojde mu, že je to blbost
Já to zdokonalila, já je už vůbec nečtu a rovnou mažu. ![]()