Další těhulka v nouzi?

30
4.7.16 01:41

Další těhulka v nouzi?

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda se tady nachází další těhulka nebo maminka v podobné situaci jako já a jak svou situaci řešila. Přítel zbabělec mě před měsícem těhotnou opustil a odstěhoval se ke své matce 150 km daleko. Nechal mě v drahém podnájmu, s naším štěnětem a jeho další chování radši popisovat nebudu. S rodinou se nestýkám, má to své důvody, dá se říct, že žádnou nemám. Přišla jsem o svůj jediný příjem a opravdu mě zajímá, jestli je tady i jiná těhulka v podobné situaci, co dělala a kam šla, jak to řešila… kdyby tady byla jiná těhulka nebo maminka v nouzi, mohli bychom třeba vyřešit společně bydlení a navzájem si pomáhat… jinak mě už napadá jen ubytovna do porodu a pak nějaký azylák, byt určitě sama neutáhnu… :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1265
4.7.16 02:26

Myslím že veľa ich tu nebude. Máš nejaký plán? Predstavu čo by si mohla urobiť? Za ten mesiac si niekam pokročila niečo vyriešila? @Mišanka28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.7.16 04:11

Podobne to mam ale me se ujal jeho kamos uz sme spolu pul roku v kvetnu se narodila m
ala a bere ji jak vlastni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
4.7.16 06:31

Take me vyhodil tatinek mam uz jedno dite a druhe na ceste nemam nic ale sla jsem k rodicum nic jineho mi nezbylo… penize na byt take nemam ale na socialce mi rekli ze az si neco najdu budou mi na vse prispivat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.16 06:33
@naty23emik píše:
Podobne to mam ale me se ujal jeho kamos uz sme spolu pul roku v kvetnu se narodila m
ala a bere ji jak vlastni

Tak to jsi mela opravdu štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
4.7.16 07:59

@Mišanka28 mně tatínek oznámil, že dítě nechce. Do porodu jsem chodila horko těžko do práce, bylo to krušné. Porod těžký, malá je v pořádku, mateřská neexistovala - žádný rok a víc doma. Už jako mimino mi ji hlídala za peníze paní a já makala, abych nás uživila. Po poplacení všeho mi nezůstávalo nic. Ale zvládla jsem to. Obrátit jsem se neměla na koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.7.16 08:21

Zajdi si na sociálku a požádej o příspěvek na bydlení a zjisti na jaké další možné příspěvky máš nárok. Dotyčného rozhodně uveď jako otce a vymáhej alimenty.

Ubytovna tě bohužel nevyjde levně, pokud máš přijatelné bydlení, tak je výrazně jednodušší řešit to přes příspěvek.

http://www.blesk.cz/…-otazek.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.7.16 08:25

No pritel ted prisel o praci a momentalne v penezence mam 3kc mali docha
zi sunar a ja beru rodicak az 12tyho… otec malicky udelal to same a jeste me nadelal dluhy a prodal mi vse co slo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.7.16 08:28

A toto je moje polovicka mesic a pul stara EMA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
4.7.16 09:03

V jakém jsi týdnu? Můžeš ještě dělat nějakou brigádu? Máš rodinu? Je možné u nich zůstat? Z čeho zaplatíš nájem, když píšeš, že nemáš příjmy a nájem je drahý? Už jsi se začala koukat po jiném pronájmu, levnějším? Kontaktovala jsi přítelovu matku? Ví o tom, jak se k tobě hezky zachoval?!… Kdybys uvedla tyhle informace, radilo by se lépe.

Obecná rada, zažádat o příspěvek na bydlení, atd., prostě jít na sociálku, pokud jsi bez práce, předpokládám, že jsi tedy na prac. úřadě, přítele idiota uvést do rodného listu ať kouká platit alimenty. To jsou asi tak ty obecné rady… :nevim:

Nevím, jestli ti extrémně pomůže, že tu někdo napíše, že si něčím podobným prošel, když teď potřebuješ evidentně akutně jednat… Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.7.16 22:52
@Kejmina90 píše:
V jakém jsi týdnu? Můžeš ještě dělat nějakou brigádu? Máš rodinu? Je možné u nich zůstat? Z čeho zaplatíš nájem, když píšeš, že nemáš příjmy a nájem je drahý? Už jsi se začala koukat po jiném pronájmu, levnějším? Kontaktovala jsi přítelovu matku? Ví o tom, jak se k tobě hezky zachoval?!… Kdybys uvedla tyhle informace, radilo by se lépe.

Obecná rada, zažádat o příspěvek na bydlení, atd., prostě jít na sociálku, pokud jsi bez práce, předpokládám, že jsi tedy na prac. úřadě, přítele idiota uvést do rodného listu ať kouká platit alimenty. To jsou asi tak ty obecné rady… :nevim:

Nevím, jestli ti extrémně pomůže, že tu někdo napíše, že si něčím podobným prošel, když teď potřebuješ evidentně akutně jednat… Držím palce.

Všechno podstatné jsem zde napsala ;) Jsem ve třináctém týdnu, bez práce, kterou si hledám, z drahého bytu musím do konce měsíce pryč, k rodině jít opravdu nemůžu, jeho matka samozřejmě ví; jak se zachoval; ale je to její mamánek. Máš pravdu, musím akutně řešit bydlení, nejlépe i se psem, že už ani nemám co jíst, ani nezmiňují. Přítel má prý ke mně vyživovací povinnost, od těhu až do dvou let dítěte, což jsem ani nevěděla a dítě bylo plánované a chtěné, ale platit nechce, takže mám sto chutí ho ani nepsat do rodného listu… :( Nemůžete mi poradit nějaký azylák nebo tak něco? Opravdu nevím, co mám dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.7.16 22:59

@Anatalia Samozřejmě hledám i práci i bydlení, jistou dobu jsem bohužel také doufala, že se vrátí… vrátil no, s účelem si zaš… na víkend, ale nic víc ho nezajímalo. Že pes potřebuje očkování, že nebudu mít kde bydlet, prostě nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.7.16 23:00

@naty23emik To jsi měla štěstí :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
5.7.16 10:24

@Mišanka28 zajdi na sociálku a vysvětli situaci to je první věc a tam už ti řeknou, jak dále postupovat. dále si zavolej na azylový dům ve tvém městě a také je objasni se situací :), pokud přítel nechce platit, tak nechce - bude se to řešit soudně, určitě ho do RL napiš! On platit alimenty MUSÍ, není to na něm, že se rozhodl, že nechce. Má vyživ. povinnost a ty ho můžeš dát k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
5.7.16 19:42

@Mišanka28 bez otce v rodném listu, když nemáte odpracováno nebudete mít nárok na rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová