Daly byste už druhý příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Daly by jste uz druhy prikrm?
Ahoj maminky, jdu k vam opet pro radu. Malemu je 6 mesicu, 2 tydny uz davame zeleninovy prikrm, krasne basti. Na posezeni sni celou 125 gr sklenicku, i by mozna snedl vic. A co je za problem? Zacpa. Samozrejmne, nova strava, telicko neni zvykle, mrkvicka a tak. Sice prikrm naredim MM, pak jeste dokojim, ale i tak. Takze na radu moji mamky jsem jeden den nedala zeleninu, ale hruskovou presnidavku, ta mu moc pomohla, vykakal se po ni asi 4 krat
, i mu moc chutnala. Pak zas par dni zelenina, jenze se to cele vsechno opakovalo. Tak ted nevim, jestli to tak delat. Jestli ny nebylo lepsi davat uz kazdy den zeleninovy i ovocny prikrm. Neni to jeste brzy, 2 krat denne v 6ti mesicich, chtela jsem 2. davat az po mesici, nebo je to OK? Predem diky za odpovedi
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Radhe a to má jenom z mrkve a nebo i z ostatních druhů zeleniny? Ono by možná pomohlo tu mrkev na chvilku vysadit a dávat třeba jen brambor s něčím, třeba dýni nebo tak. Všeobecně se říká, že druhý příkrm se má zařadit jakmile dítko dobře papá první příkrm, což by u vás podle mě šlo. Zkusila bych tu mrkev vysadit a pokud to nepomůže, klidně bych už s ovocem začala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, za me bych dala spis lzicku oleje do prikrmu, aspon tak mi to bylo receno v pripade zacpy a fungovalo. Dva prikrmy se mi, zda jeste brzo. Samozrejme, kdyby nemel kadit… tak radsi dva prikrmy. Jinak taky pomaha svestkova stava. Urcite, uz davas i napit.
Drzim úesti, at se srovnate… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo to je pravda, švestková šťáva je dobrá ale pokud by ji měla dávat pravidelně, tak to už je podle mě jedno, jestli šťáva nebo ovocný příkrm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 stava Ti neubere jednu davku mleka… kdyz se napije po jidle nebo v pauze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera mela taky problem. Ihned jsem vyradila mrkev, podle me se da obejit bez ni. Mrkve jsem pak davala do prikrmu domacich nemixovanych. Z duvodu zacpy jsem pak hned zaradila na seznam ovoce, ja uz nevim jestli jsem davala dvakrat denne, nebo stridala zelenina/ovoce. Ja se fakt tabulkama neridila a jidlo davala dle vlastniho uvazeni, podle me nema cenu se temi pravidly nejak omezovat. pohled na zurive tlacici dite s brekem je silenej, to radsi am driv ovoce.
u syna jsem zacala s prikrmy driv, on je celkove napred a tak ruzne to stridam, nekdy dostane zeleninu, spis ale ovoce - vetsinou jablicko, kadi krasne. Neni problem se stridanim, zatim jsme ve fazi seznamovani s micem. mrkev dam az buhvi kdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše dítě mělo po mrkvi taky zácpu. Dala jsem jiný druh zeleniny, na zácpu je dobrý např. špenát.
A pak pomáhá Nutrilon na změkčení stolice.
- Citovat
- Upravit
Já jsem synovi pár dní před 6 měsící začala dávat mrkev.. Taky se nejdříve nemohl vykadit, tak jsem mu dala šťávu z jablíčka a to nám pomohlo. A od té doby kaká hezky. Nejdříve pár dní, když se vykakal tak plakal (tuhá stolice byla pro něj záhul) ale po pár dnech bylo vše OK. No ale taky jsem začala místo mrkve přidávat i třeba brambor, brokolici nebo dýni. A ovoce jsem mu dalo by se říct začala dávat taky hned… Sice ne pravidelně, ale dávala. Kdysy se dávalo všechno už snad od 3 měsíců a nebylo na tom nic špatného. Teď se to moc všechno řeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radhe píše:
Ahoj maminky, jdu k vam opet pro radu. Malemu je 6 mesicu, 2 tydny uz davame zeleninovy prikrm, krasne basti. Na posezeni sni celou 125 gr sklenicku, i by mozna snedl vic. A co je za problem? Zacpa. Samozrejmne, nova strava, telicko neni zvykle, mrkvicka a tak. Sice prikrm naredim MM, pak jeste dokojim, ale i tak. Takze na radu moji mamky jsem jeden den nedala zeleninu, ale hruskovou presnidavku, ta mu moc pomohla, vykakal se po ni asi 4 krat, i mu moc chutnala. Pak zas par dni zelenina, jenze se to cele vsechno opakovalo. Tak ted nevim, jestli to tak delat. Jestli ny nebylo lepsi davat uz kazdy den zeleninovy i ovocny prikrm. Neni to jeste brzy, 2 krat denne v 6ti mesicich, chtela jsem 2. davat az po mesici, nebo je to OK? Predem diky za odpovedi
.
Dávala jsem v šesti měsících už obojí za den, jak ovoce, tak zeleninu a nebyl problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem treba moc nepochopila, proc se doporucuje mrkev jako prvni, zabetonovat dite hned na zacatku je fakt kruty. Ja ted zacala cuketou, ta je trochu i vodova. jeji nevyhoda je, ze je zelena a to opticky prapuvodne znaci neco nezraleho, oranzova ci cervnea zase naopak neco zraleho. Dyne nebo batat je taky oranzovy, jen jsou trochu hutnejsi.
prvni sklenice taky neexistuji v nicem jinem nez mrkvi, samotnou dyni aby pohledal a pastinak zase neni chutove nic moc..to mi nechtela dcera vubec jist.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky vsem diky za reakce
. Mrkev uz jsem vyradila, tak snad to bude v pristich dnech znat. @veberun zkusila bych i ten olej, ktery je nejlepsi, dynovy, repkovy? A na tech 125 g kolik? Na tohle mnozstvi celou caj. lzicku, neni to moc?, to bych se poto… i ja
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik to mas pravdu. Nejlepsi je uvarit si sam, co? Asi uz zacnu. Cekala jsem jak bude jist, zatim to vypada ze dobre, tuk tuk tuk. Tak uz se mi to vyplati. Starsi mi totiz nechtela jist vubec, clovek se s tim patlal a uplne zbytecne, tak jsem si tentokrat rekla, ze ze zacatku budu kupovat, dokud se nerozji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radhe ja davala cajovou lzicku a varila jsem si tri porce (Dejme tomu 3 krat 125 g, tak peclive fakt nevim:-( ).
Ze zacatku jsem se bala tak jsem koupila ve zdrave vyzive… dynovy, ale podle doktorky uplne jedno… muze byt jakykoliv kvalitni. Po chvili jsem neresila a davala olivovy, slunecnicovy… proste na stridacku… co bylo doma.
Jinak, jestli je zacpanej tak bych dala klidne pul caj. lzicky na jednu porci, at se to uvolni
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik píše:
Ja jsem treba moc nepochopila, proc se doporucuje mrkev jako prvni, zabetonovat dite hned na zacatku je fakt kruty. Ja ted zacala cuketou, ta je trochu i vodova. jeji nevyhoda je, ze je zelena a to opticky prapuvodne znaci neco nezraleho, oranzova ci cervnea zase naopak neco zraleho. Dyne nebo batat je taky oranzovy, jen jsou trochu hutnejsi.prvni sklenice taky neexistuji v nicem jinem nez mrkvi, samotnou dyni aby pohledal a pastinak zase neni chutove nic moc..to mi nechtela dcera vubec jist.
cistou dyni jsem sehnala od Hippu, drahy jako blazen, ale chtela jsem ji… vysly mi prikrmy takhle na leden, unor… a nikde v obchodech dyne nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit