Daly byste prso roční?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
3.5.16 07:42

Klid, moje děti měly okolo roku taky dny, kdy se téměř výhradně kojily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.5.16 07:42

Nejnovější doporučení říkají kojit do dvou let. takže proč ne? já bych zavedla nějaká pravidla, kdy jo a kdy ne - ne kvuli kojení na veřejnosti - to je blbost, ale kvuli tomu že nejí nic jiného - znám několik případů, kdy se to zhoršovalo. takže nějaké : prso jen večer, v posteli, za tmy…jinak normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
3.5.16 07:44

Tak jestli jsi tchyni rekla, ze si nevis rady a vadi ti to, tak to mela tchyne pravdu, nemyslim si ze by ti chtela trhat hlavu za to ze chces dal kojit.Nase okoli nam jen vraci nase reakce. A jinak rocni je jeste male dite a asi zacinaji rust stolicky ne, to hodne boli tak hleda utechu u tebe, navic jsi uplne jeste neodstavila, ale kojila na noc takze mala ted chce logicky zvysit prisun mlika a sape se co dve hodky, proste te chce rozkojit :P Bud v klidu jeste budes vzpominat, ja taky hystercila, ze chci hubnout atd…malou jsem odstavila v 15ti mesicich a ted me to mrzi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.5.16 07:59

Kojila jsem do 17 mesicu, ale v pravidelnou dobu a nedovolila jsem vynucování a uz vubec ne sapani pod tričko. Proste mel dobu běžného jídla a dobu kojeni :nevim: pochopil to velmi rychle a i odstav byl pak v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
3.5.16 08:29

Už nikdy nebudeš moct dítěti dát to co teď, být mu blíž… to ho opravdu chceš ochudit o sjeho střed vesmíru, ztratit jeho důvěru, sebrat mu pocit bezpečí? Kojím už před dva roky a až uzraje, upadne… máme plnou podporu dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.5.16 08:30

@neellaa Rozhodla ych se podle toho co chcš/jak to cítíš ty. A podle toho se zařídila.
Osobně bych dítěti nedovolila lézt mi pod triko. Ale já nevyhledávám kojení již takto „velkých“ dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.5.16 08:36

Nerostou jí zoubky? Nebo není nachlazená nebo něco?
Já se teď budu snažit odstavit dvouletou. Je to ale o mojí důslednosti, byla kojená často - v podstatě kdykoli chtěla. Ale teď jsem zavedla „tvrdý“ odvykací režim :lol: Je kojená jen před spánkem a i to se budu snažit zrušit.
Nejdřív jsme musela, ale být přesvědčená já, že je to správně. Když se mi cpe pod triko, tak jí prostě s vysvětlením, že už ne, nabídnu něco jiného. Snažím se jí dát na vybranou ze dvou variant, aby to měla „zajímavější“. Zvolí a úplně zapomene na mlíko.
Hodně mazlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
3.5.16 09:02

@neellaa
Pokud nechce jíst, tak to vidím jako chybu, v roce už určitě, tvoje mléko už není schopné dát ročnímu dítěti potřebné živiny.
Dávala bych prso tak, aby nenahrazovalo jídlo a nebo to utla úplně. To je ale jen můj názor, ty si musíš najít svůj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.5.16 09:04

Dala bych, je to ještě prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
3.5.16 09:07

Nenechala bych, aby se mi dítě sápalo pod tričko. Jinak je to záležitost dítěte a tebe. Tchýni pošli k šípku. Pokud odmítá normální jídlo, s největší pravděpodobností jí rostou zuby, nebo je nemocná. Normální jídlo nabízet dál. Pokud chceš ukončit kojení, dej UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
3.5.16 09:09

@neellaa kdybych dala na názor tchýně, tak nekojím vůbec a raději koupím krabici sunaru, jako kdysi ona přesvědčená, že dělá to nejlepší… Píšeš, že se malá dožaduje víc kojit dva dny, z toho bych nedělala žádné unáhlené závěry, to může samo odeznět, asi není ve své kůži, třeba rostou zuby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.5.16 09:15
@mili84 píše:
Už nikdy nebudeš moct dítěti dát to co teď, být mu blíž… to ho opravdu chceš ochudit o sjeho střed vesmíru, ztratit jeho důvěru, sebrat mu pocit bezpečí?Kojím už před dva roky a až uzraje, upadne… máme plnou podporu dr.

8o to jako fakt?

Zakladatelko ja bych nedala a pokud kojit chces, nechala bych jen to vecerni co vam fungovalo, at teda neztratis tu duveru :mrgreen:
Pokud by to melo takto zasadni vliv na ostatni jidlo, tak bych urcite nekojila. Takto velke dite potrebuje beznou pestrou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
3.5.16 09:35

Na kojení ročního dítěte nevidím vůbec nic špatného (není mu pět proboha), takže jestli tobě to vyhovuje, tak klidně koj a na tchýňku se vyprdni.
Ale je fakt, že sápání pod triko by mi vadilo, takže bych tomu nastavila pravidla - tak jako se nastavují pravidla u jiného jídla.
Může tu větší potřebu mít jen dočasně, nemoc, rostoucí zuby nebo tak něco, takže bych se větší potřebě podřídila - né tedy ve smyslu, že začnu roční kojit co hodinu, protože má větší výživovou potřebu, ale na pár dní bych dítěti vyšla vstříc, a pak, když zjistím, že bolístky pominuly, bych to zase upravila, aby mělo dítko i jinou stravu, přecijen v roce už potřebuje víc než mlíko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
3.5.16 09:36
@neellaa píše:
Dekuji za nazory.. Kojeni mi nevadi.. Spis mi jde o to, ze ten interval kojeni se tak zkracuje, za chvilju budu kojit co pul hodiny.. A navic.. Vcera fakt nejedla asi ji to kojeni zasyti a jidlo odsouva na druhou kolej… A to uz tak jedla velmi malo..

Ano, tohle by mi hodně vadilo. Kojení ročního dítěte na úkor normálního jídla, dobývání se do podprsenky na veřejnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
3.5.16 10:29

Tady budeš číst tisíc názorů, udělej to tak, jak to vyhovuje tobě. Pokud tolikrát kojit nechceš a vadí ti, že nejí, tak jí to odmítni, pokud ti to nevadí, tak jí prso nech, je to jenom na tobě. Dle mého, ani jedno není chyba… chyba je, dát na názor kohokoliv jiného a nedělat tak, jak to vyhovuje tobě a maličké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová