Daly byste prso roční?

289
3.5.16 06:48

Daly byste prso rocni?

Holky cca od 10. Mesice jsme kojily jen pred spanim 3× denne a v noci…

Za tyden ma mala rok a uz dva dny se mi porad sape pod tricko. A breci u toho.. To prso jsem ji dala.. Jenze.. Ted ji kojim skoro co 2 hodiny.. A najednou ani jist nechce :-/.. Tchyne mi rika, ze jsem udelala chybu..

Ale co ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
393
3.5.16 06:53

A včem ta chyba jako spočívá? Tchýně je stará generace, kdy se děti separovaly od matky, dávaly na tvrdé podložky, posazovaly než uměly sedět, atp. Prso je pro dítě základní potřeba. Vstřebává u něj zážitky, tulí se k mamince. Tím tě „nedáš“ jen proto, že někdo to říká, pak děláš chybu předně ty. Přirozený samoodstav je mezi 4.-7.rokem. Když ted dobrovolně odstavíš, co budeš dítku dávat? Umělé? to myslíš že je „lepší“, plné chemie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
3.5.16 06:59

Paneboze to je otazka 8o Ja kojila syna 18 mesicu a prikrmovala k tomu. Sestra ma skoro dvouletou holcicku a koji porad krom dalsiho jidla…Vzdyt je to nejlepsi co muzes diteti dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
3.5.16 07:00

@sitsche no ono to materske mleko je - věřte nebo ne - taky plne chemie, kterou nase telo za ty roky nasbiralo. Nejdulezitejsi je jak se u toho OBE citite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
3.5.16 07:01

@neellaa ps. Ale tchyne vi samozrejme nejlip, tak bych se ridila jejim nazorem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
3.5.16 07:06

Já bych v klidu kojila dál. Své první jsem kojila téměř 3 roky, sama pak už nechtěla. Ale důležité je, jak se cítíš Ty, jako maminka. Pokud Ti to dělá problém, nebo už kojit nechceš, tak ji odstav. Pokud si nejsi jistá, koj dál, a ten „správný“ čas na odstavení teprve přijde. To poznáš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
3.5.16 07:10

Dala bych jí prso. Jako jsem dala svým dcerám. Určitě to má nějaký důvod, že teď chce víc mlíčka od Tebe a jídlo odmítá. Neboj, přejde to. Dcery jsem kojila do přirozeného samoodstavení zhruba do 3 let. Nikdy se mi ale nesápaly pod tričko, to by mi vadilo. Možná Ti jen teď potřebuje naznačit, že se chce víc mazlit, cítit Tvojí blízkost a mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
3.5.16 07:14

Já třeba nekojila přes den ani do roka. Bylo mi nepříjemné, že dcera mi všude vytahovala tričko a nebo mě tahala za výstřih. A obnažovala mě před celým světem. Takže jestli je ti to taky nepříjemné, tak to nedělej. Jestli vadí jen to, že s tebou nesouhlasí tchýně, tak to bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.16 07:15

Pod tričko se ti sape i na veřejnosti? Pokud jo, tak bych nedala. Přijde mi to ujetý, když se už chodící dítě sápe pod tričko.

• Citovat
  • Upravit
72725
3.5.16 07:19

@neellaa to je Tvoje volba - u staršího jsem to dělala stejně, nemohla jsem odstavit, u malého to šlo velmi rychle mnohem dřív a jsem spokojená.. když chceš, koj, jestli nechceš, nekoj.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
3.5.16 07:35

Některé mámy kojí až do předškolního věku dítěte, takže je to na každé z nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
3.5.16 07:37

Dekuji za nazory.. Kojeni mi nevadi.. Spis mi jde o to, ze ten interval kojeni se tak zkracuje, za chvilju budu kojit co pul hodiny.. A navic.. Vcera fakt nejedla asi ji to kojeni zasyti a jidlo odsouva na druhou kolej… A to uz tak jedla velmi malo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
3.5.16 07:40
@neellaa píše:
Dekuji za nazory.. Kojeni mi nevadi.. Spis mi jde o to, ze ten interval kojeni se tak zkracuje, za chvilju budu kojit co pul hodiny.. A navic.. Vcera fakt nejedla asi ji to kojeni zasyti a jidlo odsouva na druhou kolej… A to uz tak jedla velmi malo..

tak jestli ti vadí, že nejí. Tak si když se ti bude sápat po prsu jí dej najíst. Skus třeba, že ochutná a pak dostane. Nebo třeba nabízet pití místo prsa aby si udržela nějaký časový interval co ti vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
3.5.16 07:42

Já bych nedala…rozhodně teda né tak často, když už ročák musí mít mateřské mléko(což nemusí :nevim: ) tak ale tak, aby to měl na jídlo, ne aby si z mého prsa dělal hračku.
Al ve finále je to Tvá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.5.16 07:42

Klid, moje děti měly okolo roku taky dny, kdy se téměř výhradně kojily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...