Daň za kojení?

16694
12.1.10 07:26

Daň za kojení?

Nejdu si ani tak pro radu, jako si jen „postěžovat“. Nebývala jsem nemocná a teď, co kojím, si připadám už jak simulant :think:
Před pár dny jsem založila diskuzi o stále se opakujícím aftům, před tím na mě „něco lezlo“, včera se mi rozjela rýma, v noci začlo bolet v krku, vylezl další aft a dnes ráno jsem zjistila že se mi děla ječné zrno na víčku. Ach jo. Je to snad daň za to, že chci Lukáškovi dát to nejlepší? Jako by většina protilátek šla k němu a já už se nedokázala bránit. Naštěstí všechny moje „nemoci“ se Lukyho vůbec netýkají, je pořád neuvěřitelně zdravý a já jsem ráda, že to tak je. V tomto vidím tu neuvěřitelnou výhodu, že mi příroda dovolila kojit.

Jste nebo jste byli také častěji nemocné/nastydlé v období kojení? Celou dobu beru mamavit, chvíli jsem zkusila brát calibrum, teď jsem do toho ještě přidala Bkomplex forte, tak snad to nedostatkem vitamínů nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1342
12.1.10 07:41

Ahoj, mela jsem to taky tak…a ty umely vitaminy…ja tomu moc neverim, je i spousta clanku na toto tema…pravdivych, bo ne? Kdo vi…zkratka ja ty umely vitaminy nedavam ani detem, pry jak to clovek prijme, tak to z neho odejde…ale fakt nevim…zkus echinaceu, med, cesnek - pokud prckovi nevadi…to jsou prirodni atb…jo a co nekojim, je to rok, jsem zdrava jak ripa…predtim - ryma, kaslik.-) zanet prudusek, angina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.1.10 08:08

česnek mám často, med jen občas, ale tu echinaceu určitě vyzkouším.
To jsi mě uklidnila, že se to po odstavení srovná a budu zase jako dřív, do té doby se budu utěšovat, že Lukáškovi předávám spousty a spousty protilátek proti tomu, co zrovna „frčí“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
12.1.10 08:19

Ahoj, jen tě chci utěšit že jsem to taky tak měla…u mě fungovalo začít víc jíst, zařadit hooodně zeleniny a ovoce…ono při tom kojení je člověk fakt vycuclej od všech živin. Je to horší než v těhotenství. A ten česnek a podobný přírodní antibiotika bych taky zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.1.10 08:20

Ahoj já kojila 19měsíců, pak malej chytil neštovice a jak je měl i v pusince tak se mi odstavil. Trpěli jsme oba a já to i obrečela ale nedá se nic dělat. Těch 19měsíců ale k něčemu bylo…kromě neštovic malej zatím nebyl nemocný. Chodíme pravidelně mezi děti, cvičit, plavat a malej se fakt drží. Ťuk, ťuk,…Já v době kojení také nemocná nebyla ale afty jsem mívala a ječný zrno 2X…vůbec mě tehdy nenapadlo, že by to mohlo být tím kojením…Teď je to 3měsíce co nekojím a před týdnem jsem zjistila, že jsem těhotná. Být tebou zkusila bych tu echinaceu a uvidíš. Kojit za každou cenu asi ne ale třeba se všechno s prvním sluníčkem zlepší a bacily budou pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
12.1.10 08:38
lllucie píše:
Ahoj, mela jsem to taky tak…a ty umely vitaminy…ja tomu moc neverim, je i spousta clanku na toto tema…pravdivych, bo ne? Kdo vi…zkratka ja ty umely vitaminy nedavam ani detem, pry jak to clovek prijme, tak to z neho odejde…ale fakt nevim…zkus echinaceu, med, cesnek - pokud prckovi nevadi…to jsou prirodni atb…jo a co nekojim, je to rok, jsem zdrava jak ripa…predtim - ryma, kaslik.-) zanet prudusek, angina…

Tak s tím plně souhlasím. Máme v rodině Cronovu nemoc a ulcerozní kolitídu a první co nám bylo zakázáno, byly „umělé vitáminy“ a zvlášť ty rozpustné do vody. Na genetice, nám bylo řečeno že ucpávají střeva a máme přísný zákaz. Místo toho užíváme rakytník, med a aloe veru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.1.10 08:40

No… já mám zkušenost s plynulým řetězením těhotenství a kojení a je to tedy na imunitu na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.1.10 08:40

Měla jsem to stejně a trvalo mi další rok bez kojení, než jsem se dala dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
12.1.10 08:51

Díky kojení jsem měla časté a opakující se virózy, cca jednou za měsíc a půl mě to prostě zkolilo a já se dva dny nemohla ni hnout, jak mi bylo blbě :-(

Teď mám už hodně dlouho pokoj, nedávno jsem teda měla slabou rýmu (měla jsem ji ani né 4 dny ;-) ).
Jím hodně česnek a pravidelně piju pravý šípkový čaj - asi to má něco do sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
12.1.10 10:08

Též se přidám, že za dobu kojení jsem byla stále nemocná a dřív jsem to neznala. Byl to záhul pro tělo, ale vše se pak zase vrátilo do normálu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44333
12.1.10 11:16

Já jsem kojila,byla jsem znovu těhotná,kojila i v těhotenství a stále kojím..Taky jsem častěji nemocná,ale s kojením to moc nespojuju.Mám ještě jiné zdravotní problémy a tím i sníženou imunitu.A taky pořád kojím,tak nevím,jak to bude,až kojit nebudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.1.10 11:44

Hehe, už jsem úplně zblbllá, páč dávám pomalu dohromady daňový přiznání pro tátu, tak jsem se zděsila, že bude zas nějaká nová daň :lol: :lol: :lol:
Tak já si naopak celých 10 měsíců kojení připadala zdravější, jako že se vším se nějak líp poperu a minulý týden najednou prásk, já jsem chytla rýmu, co se mění v kašel a nakonec v zánět průdušek (takové moje onemocnění, co mám skoro každý rok v zimě) a chudák Míša má agínu :cry: Takže s imunitou jsme teď v háji oba dva :-( Zas kdoví jak by to bylo, kdybych nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.10 11:48

ahoj, sotrva jsem přestala kojit-ted už to je měsíc a půl- jsem okamžitě byla nachcípaná, dělaly se mi afty a velký bolavý, do toho se mi osypala celá pusa asi 20opary-děs… a týden co týden jsem byůa nachcípaná a malý se mnou, ted už se týdn držíme, tak snad, pusa se mi už dává dokupy,ale bylk to boj..... :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.1.10 11:51

ahojky, já teda v období kojení moc nemocná nejsem, afty se mi dělají víc to je pravda, ale jinak jen lehce rýma a to neberu žádný vitamíny,ani moc nejím ovoce. Takže ono je to asi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
12.1.10 12:03

Kvůli imunitě při kojení užívám občas rybí tuk (dá se sehnat v tobolkách v lékárně nebo třeba v DM), česnek, myslím že Geriavit je docela přírodní (ale nejsem úplně jistá), nebo dobrou zkušenost mám s těmito přípravky
Jinak taky užíváme echinaceu, rakytníkový sirup, šípkový čaj. Kvůli zubům užívám toto . Dávám i dítěti, vydrží velmi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová