Dandy walker

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23033
7.8.10 22:56

Dandy walker

Ahoj damy,

mate nekdo stejnou zkusenost, ze manzel nebo nekdo z rodiny ma tento syndrom? po konzultacich s pediatrem bylo receno, ze neni treba resit, jelikoz udajne se geneticky neprenasi na plod. Co si o tom myslite? docela se znepokojuji a premyslim, jestli si nevydupat alespon CT. Diky za Vase odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2118
7.8.10 23:19

Nic ve zlém, ale docela zírám kolik diskuzí za den založíš :wink: A o té nemoci jsem nikdy neslyšela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
8.8.10 22:37

Monjie, nemá to nějaký český „překlad“? Neznám bohužel :nevim: Zkus nás naťuknout jiným názvem toho syndromu nebo popiš.

78mamino: Nic ve zlém, ale to nebyl moc pěknej příspěvek do diskuse :mrgreen: Jen ať si Monjie založí diskusí kolik chce, ne? Někdo je prostě plodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
9.8.10 09:56

damy. ja jsem strasne nadsena.. z tehle diskuze:)) protoze tu vzdycky poradi a muze clovek resit cokoliv:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
9.8.10 11:13

z jedné poradny: Jde o neprůchodnost cest mozkomíšního moku, mok (to je tekutina která obklopuje mozek) nemůže pak dobře odtékat a hromadí se v mozkových komorách, dítě proto mívá hlavu větší, než je obvyklé. Řešení je operační, neurochirurg zprůchodní cesty mozkomíšního moku. Další vývoj dítěte bývá příznivý. Někdy se mohou zároveň objevit některé nerovnoměrnosti ve vývoji kostí, je tedy třeba dítě celkově vyšetřit. S pozdravem MUDr LV

A když si to dáte do vyhledávání na youtube, uvidíte, jak miminka vypadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jane00
24.7.13 13:49

dobry den

Chtela jsem se zeptat ma nekdo dite se syndromem dandy walker prosim

• Citovat
  • Upravit
jane00
24.7.13 13:57

Prosim poradte mi nevim co mam delat jsem tehotna ve 20. tydnu byla jsem v praze a tem se to potvrdilonapsali mi ve zprave"dilatace postranich komor mozku, do13 mm pri 35mm, cerebelum ponekud dorsalne, tvaru bananu popisovaci utvar pripomina na malformaci typu dany walker prosim kdo o tom neco vite vic poradte mi jak to dite vypada atd. nevim o tom nic dekuji

• Citovat
  • Upravit
219
24.7.13 22:12

http://ghr.nlm.nih.gov/…ker-syndrome
TOHLE JSEM NAŠLA NA NETU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jane00
16.8.13 13:30

dobry den

Chtela jsem se zeptat zjistili mi u plodu malformaci dandy walker jestli se to da operovat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure