Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak budou tedy vedet ze maji vratit za nemocenskou nejake dane?
Sleva na poplatnika je automaticka. Kdo mu vyplnuje priznani?
@matkabagristy píše:
Sleva na poplatnika je automaticka. Kdo mu vyplnuje priznani?
Musi sam, protoze si udelal datovou schranku a proto ma povinnost to delat online.
@Anonymní píše:
Musi sam, protoze si udelal datovou schranku a proto ma povinnost to delat online.
tak to mu vyjede automaticky tady
https://adisspr.mfcr.cz/…6o5MD0bHBKH5
Jinak to, ze ma datvou schranku neznamena, ze si musi dane resit sam. Klidne o to mohl pozadat zamestnavatele.
Do přiznání dáš kolik měl základ, daň co mu srazili v práci a ono se to samo dopočíta. Ale jinak pokud neměl jiný příjmy tak si normálně mohl v práci požádat o roční zúčtování. Nemoc ani datová schránka s tím nesouvisí.
Vyslo mu ze mu maji vratit 9 tisic, ma tam jeste uroky z hypoteky a penzijni pojisteni. Prijde mi to malo, protoze na netu psali, ze jen za tu dlouhodobou nemoc je to nekolik tisic.
@Anonymní píše:
Vyslo mu ze mu maji vratit 9 tisic, ma tam jeste uroky z hypoteky a penzijni pojisteni. Prijde mi to malo, protoze na netu psali, ze jen za tu dlouhodobou nemoc je to nekolik tisic.
Pracoval 4 měsíce, takže má sražené daně za 4 měsíce. ![]()
@Anonymní píše:
Sleva daň snižuje, ale nejde do mínusu. Záleží kolik za ten loňský rok, kdy pracoval odvedl na daních.
@Anonymní píše:
No, podstatné je to slovo vrátit, celkem logicky mu nikdo nemuze vratit to, co nezaplatil.
@Anonymní píše:
Pokud nemá jiné zdanitelné příjmy, tak si nemusí dělat přiznání sám. Přestože má datovou schránku, tak už nemusí podávat přiznání elektronicky. Formulář EPO je ale tak intuitivní, že je výhodné ho použít. Nemocenská není zdanitelným příjmem, takže se do přiznání neuvádí. Vrátit se mu může jen to, co zaplatil a zároveň nepřekročí slevy.
@Anonymní píše:
Kolik tam má srazenou daň za ty 4 měsíce? Vrátí mu max tuto částku.
Ahoj moc se omlouvam, ze pisi do teto diskuze i kdyz tema nesouvisi, ale je vas tu nejvic. Tatovi pomaham s danemi, musi si je delat sam.Byl dlouhodobe nemocny(od kvetna 2021).
Cetla jsem ze jako dlouhodobe nemocny ma narok na vratku dane, protoze neuplatnoval mesicni slevu na poplatika v teto dobe. Dostal z prace potvrzeni o zdaniteln, ch prijmech, ale nikde se neuvadi ze byl nemocny.Je potreba k danim neco dolozit nebo ne?
Predem moc moc dekuji