Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobry den mela bych dotaz. Pracuji v Nemecku a danovou skupinu v 6.Jak to mam udelat abych byla ve skupine 1.Kde to mam pozadat
Prosim o radu..kdyz vytisknu formular EU/EHP z internetu, jak ma vypadat? Musí byt oboustranny? Nikdy jsem original nevidela a nevim, jestli ho muzu vytisknou po jednom nebo oboustranne a jestli ho vubec vytisknuty z internetu na FU v CR potvrdi..poradite? ![]()
Dobrý den, my jsme měli také problémy včetně daňového přiznání. A musím napsat svou zkušenost s kanceláří, kterou nejmenujete, ale já ano. Jelikož jsem se před časem obrátil na kancelář Franka Edela v Klatovech, aby mi pomohli s bezohledným jednáním německého zaměstnavatele, který mi dlužil peníze, musím konstatovat, že při konečném součtu finančních prostředků, které jsem dostal, jsem díky této kanceláři stejně v mínusu. Při prvním jednání u Vás v kanceláři jsem se několikrát ptal, jestli nezaplatím víc, než dostanu, Vaše tvrzení bylo že nikoliv, že většinu soudů vyhrajete. První návštěva mě stála 6000,–Kč. Tak abych to spočítal, měl jsem dostat 3000euro, u soudu s posměchěm ze stran němců bylo dohodnuto 1500,–Kč. O tom, že je to hrubá částka nepadlo ani slovo. Soudní výlohy jsem platit neměl díky nízké mzdě v ČR, pouze druhých 6000,–Kč právníkovi, jak bylo řečeno při prvním jednání a nakonec si kancelář strhla z mých peněz 400 euro místo 6000,–Kč, mínus daně 400euro. Takže jsem místo 3000euro dostal směšných 700. Navíc daňové přiznání v této kanceláři mě stálo dalších 3500,–Kč. Samozřejmě, kdybych se na kancelář neobrátil, neměl bych vůbec nic, ale takto jsem zafinancoval dalšího právníka, který se tváří, že pomáhá lidem, ale pomáhá pouze sám sobě.