Daně - potvrzení z úřadu práce?

Anonymní
9.2.12 13:53

Dane - potvrzeni z uradu prace?

Prosim o radu, pokud byl manzel par mesicu na uradu prace - jak to dat do danoveho priznani? Oni poslou nejaky papir k prijmom jako je to u zamestnavatele? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
9.2.12 14:13

jak by to tam dával? To se tam nedává. Napíše do přiznání pouze příjmy, na které má od zaměstnavatelů příjmy podléhající dani, což peníze z pracáku nejsou. Prostě jen napíše příjmy, zaplacené zálohy (event. vyplacené bonusy a další věci) a konec. UP se toho netýká :)

Sama teď podávám, na UP jsem byla od března do prosince

UP dává maximálně potvrzení jako zápočťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.12 14:18

Dekuji, taky jsem si myslela.
A kdyz byl na nemocenske po skonceni prac. pomeru v ochrannej lhute? tak to tam taky nedavat?

• Citovat
  • Upravit
871
9.2.12 14:33

na úřadu práce se dává potvrzení pro daň, tak je potřeba si tam zajít, ale i pokud bral podporu v nezaměstnanosti, tak se jedná o nezdanitelný příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
9.2.12 15:36

my museli dodat i potvrzeni z pracaku. Rekl si o to primo financak… asi aby vedeli, kde v tu dobu byl hlasen… Nikam se to nepsalo, jen u toho chteli proste papir z up :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.2.12 19:29

to je výmysl finančáku a blbost.

Jako přiznávaj se příjmy, ty přiznal. A že nemakal - co by dělali, kdybynebyl na UP a ani nikde zaměstnanej? Nikdo ho nenuí makat, bude to jeho problém pak v důchodu, ale jinak jim to je putna… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.2.12 19:31
Gabinka1 píše:
jak by to tam dával? To se tam nedává. Napíše do přiznání pouze příjmy, na které má od zaměstnavatelů příjmy podléhající dani, což peníze z pracáku nejsou. Prostě jen napíše příjmy, zaplacené zálohy (event. vyplacené bonusy a další věci) a konec. UP se toho netýká :)

Sama teď podávám, na UP jsem byla od března do prosince

UP dává maximálně potvrzení jako zápočťák

no nevím teda, ale po mě v práci chtěli i úřad práce… ještě mi to tam vytiskli tučným písmem :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.4.25 09:33

Dělám daně dost dlouho a potvrzení z pracovního úřadu jsem nikdy nedávala. Někdy je FÚ chce a většinou ne. Nemyslím, že by to mělo vliv na výši vypočítané daně, jak je to někde prezentované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová