Ubíjí mě stereotyp

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.2.12 11:26

Ubíjí mě stereotyp......

Nějak mě začal ubíjet stereotyp s dítětem na mateřské. Furt stejný stereotyp,nakrmit dítě, přebalit dítě udělat oběd, zajít na nákup, vyprat, uvařit,vyžehlit, manžel chodí pozdě domů. A čekám v červnu druhé dítě, asi mě z toho ---bne. Máte nějaký osvědčený metody? jak z toho ven? nestíhám žádný svoje koníčky jelikož manžel chodí pozdě večer domů.A babičky jsou daleko.Jo, někde jsem slyšela,že se hold musí ženská pro rodinu obětovat. Já bohužel nejsem ten typ bydlenky, co doma šije plíny, vložky a bůh ví co, plete a pere ve slizu. Potřebuju se trochu nadechnout. :zed: ááááááách Bože. 8) :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9821
9.2.12 11:27

a co chuva/studentka?

já mám 1 den volný, dítě u babičky, pak hlídáme navzájem se švagrovou a je to príma, máš hodinu jen pro sebe!!! Pokud přijde druhé dítě zvažuju mladou chuvu, studentku cena do 50 - 60 kč za hodinu :lol:
jinak by mi taky hráblo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.12 11:29

Ať manžel o víkendu pohlídá a vyraž si někam zapařit..Uvidíš,že to bude o 100%lepší ;)
Jé teď mi došlo,že jsi vlastně těhotná,tak to nevím,ale tak můžeš zajít k nějaký kámošce..prostě vypadni z bytu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
9.2.12 11:33

Co třeba nějaký kámošky,který by přišli na kafe,nebo byste vyrazili s prckama někam?Já mám taky 2 děti,manžel se vrací domů v noci.Ale o víkendu hlídá a já vyrážím třeba na večeři s kamarádkou :lol: Nebo na nákupy.A člověk se oddychne.
Bohužel tohle k mateřství asi patří.Přes léto to u nás je zase jiné,děti můžou lítat po zahradě,grilujem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
9.2.12 11:35

a ještě buď ráda, až budeš chodit do práce to teprve bude mela - práce, děti, domácnost, vaření a td.....
a taky nejsem až tak příznivec MD,ale vím že pak vše bude složitější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.2.12 11:49

Nepíšeš kolik je stávajícímu prckovi,ale asi málo když má ještě pleny…No určitě to chce vypadnou někam SAMA!! Jsi mobilní? Prostě se domluv s kamarádkou a vyražte na kafe, dítě dej do dětského koutku. Nebo existují v nejhorším případě kavárny s dětským koutkem, tam dáš dítě a 90% procent máš na kecaní s kámoškou.....Měla jsem to stejně, já šla naštěstí brzy do práce ;) Kdybych nešlo tak jsem byla teď v blázinci :zed: Ráno s kočárem jeden okruh a odpoledne zase druhý. Každý den to samý- jsme malý město :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
9.2.12 12:01

Ja mam take pocity v zime, ked som stale doma.
Pomaha na to, ked pride nejaka kamoska na navstevu proste nejaka navsteva alebo ked sa stretneme viacero maminiek.
Chodim do fitka 2-3× tyzdenne…tak tam sa uplne odreagujem.
Ked idem do fitka, tak hlida manzel (tiez nemam ziadne hlidani)…vela krat idem do fitka az na 19:30, pretoze manzel tiez robi dlho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
9.2.12 12:06

Přesně jak píše Monika, taky se nejlíp odreaguju když jdu večer do fitka, taky klidně pozdě a s kamarádkou jdeme potom na drink. Ale je fakt že já chodím na jeden den v týdnu do práce, tak i takhle ze stereotypu vypadnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.2.12 12:14

No jo, dítě nosíš v bříšku ty, kojíš taky ty.. tak co jsi čekala. :roll:
Jak už bylo řečeno - vyraž na pokec s kámoškou, šoupni dítě někomu na hlídání nebo třeba manželovi, ať se taky den stará, zajdi s kámoškou do divadla nebo do kina - nebo s manželem, jestli seženete hlídání. Možností je spousta, je jen na tobě, jak si to zařídíš. Jestli zvládneš někomu dítě svěřit a jít pryč. ;)

Já byla za ty 4 měsíce a půl roku předtím, co jsem byla těhotná, od malé pryč jednou - a to už spala, měli jsme sraz po deseti letech od školy, o který jsem nechtěla přijít. Ale kdyby nespala, asi bych tam nešla..
Taky mě nebaví být pořád doma, skákat kolem malé, nemít vlastní život.. Ale co se dá dělat, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.12 12:35
Dita01 píše:
a ještě buď ráda, až budeš chodit do práce to teprve bude mela - práce, děti, domácnost, vaření a td.....
a taky nejsem až tak příznivec MD,ale vím že pak vše bude složitější :think:

Pracuju z domova :D

• Citovat
  • Upravit
JolinkaTac
9.2.12 13:11

Tak v tomhle se dost poznávám. Co říct - snad jen vydrž, bude líp. Jsou to opravdu těžké roky v životě matky (zkušenější kamarádky se staršími dítky říkají, že prý puberta je pak taky nářez, ale puberťáka zatím nemáme, tak nemohu soudit). Ale věř, fakt bude líp a pak si budeš užívat.

• Citovat
  • Upravit
2976
9.2.12 13:16

Mě taky vždycky vzpruží kavárna s dětským koutkem - s kamarádkou nebo přítelem o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
9.2.12 13:17

Jsem na tom stejně s tím pocitem, že mě ten stereotyp jednou snad zabije :mrgreen: . Hlavně teď v zimě, to je už na hlavu, být pořád zavřená doma, protože s mimčem se do těch mrazů moc nedá. Ale jakmile přijde přítel domů z práce, nechám ho chvíli vydechnout, nakrmím ho i dítě a řeknu, že prostě nutně potřebuji do obchodu a budu za hodinku zpátky. Dělám to tak alespoň dvakrát týdně. Už to je relax. Taky z domu maličko pracuji, pomáhá mi i internet, emimino, facebook…Kdybych neměla vůbec žádné hlídání, pak bych uvažovala o tom, hlídání si zaplatit a najít si brigádu. Ono záleží, jak jsi na tom finančně. Pokud dobře, pak si hlídání na dvě, tři hodinky týdně můžeš zaplatit. Pokud nee, pak buď najít si kámošky a střídat se v hlídání dětí a občas někam vyrazit, nebo prostě dát hlídat a jít na pár hodin týdně či měsíčně makat. Je to sice z bláta do louže, ale pokud člověk nemá nikoho hlídacího, nemá peníze a chce z toho stereotypu alespoň na chvíli odejít, pak je to jediná možnost. Já pracuji po večerech z domu, tak zase už nemám čas chodit nikam s kámoškama, i kdyby mi přítel pohlídal, protože pak bych zase přišla o přivýdělek a to v dnešní době raději bohužel chtě nechtě oželím ty kamarádky :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
9.2.12 13:19

No já zase při dítěti studuji, je to teda záhul, ale zároveň jsem za to ráda. Aspon občas vypadnu na přednášku nebo zkoušku a jsem v kontaktu s lidmi.
Jinak mateřská je prostě pakárna, ale zároveň je to krásné období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
9.2.12 15:37

Veru baby materska je pakarna…a to sa starame o male dietatko, ktore nas potrebuje.....tak ma napadlo, ze co ako budem robit na dochodku? (teda ak sa nejakeho dozijem :lol: )
Myslim, ze materska je genialna oproti dochodku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová