Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsi moje kamarádka?? Ta se s takovýma serepetičkama i přestěhovala a mají to stejné jak na starém…nic nového, nic zpřeházenéhó, vše stojí tak jak na starém bytě…
Jsou věci a věci…Ty které opravdu k srdci nepřirostly a zavazejí, už bych doma neměla. Taktéž při změně prostředí, já se přestěhovala a to byla očista..
A nebylo by lepší to nafotit a hodit na nějakou aukci od 1,– + poštovné, aby se ti toho zbavovalo líp? Třeba když za to dostaneš nějaké „chechtáky“, půjde to jednoduše.
Ahojky
vůbec se nemáš za co stydět. Jsou dva typy lidí - sběrači a vyhazovači. Já jsem vyhazovač. Vyhazuju vše od manželových starých triček a spoďárů, přes nádobí až po „památeční“ serepetičky. Záleží i na osobnosti člověka - já obecně miluju otevřené prostory, nesnáším stísněné prostory, obýváky zavalené stěnami plnými keramiky, zvonečků, zvířátek, fotek apod. takže to je i o tom.
Já má vyhrazený JEDEN šuplík na tyto věci. Pokud ho mám plný, tak vyhazuju. Co je tak dlouho, tak už nepotřebuju. Vzpomínky mám v hlavě nebo na fotce, tisíc bvěcí nepotřebuju.
Oblečení - co nenosím déle jak dva roky vyhazuju. Stejně do toho nikdy nezhubnu a ono po dvouletech to taky už nevypadá k světu.
Musíš si najít svůj systém a neboj, ono to půjde ![]()
Ahoj, já radu nemám, jsem spíš opak - jak něco nepoužívám už mi to vadí a zabírá místo, takže vyhazuju nebo posílám dál. Ale našly jsme s mamkou dobrý způsob, jak se zbavit věcí, které nám je líto vyhodit. Chodíme prodávat na bleší trh. Je to fajn, chodíme tam jen když je hezky a zrovna se nám chce, pokecáme u toho a něco si i vyděláme ![]()
ahoj taky to neumím..ale začnu se učit
už asi po 10… ale musím prostory nejsou tak velké abychom tu mohli mít zbytečnosti
Manžel velice rád vyhazuje věci. Má to po své mamince, která nesnese mít doma hodně věcí. Každopádně nám hodně pomohlo dvojí stěhování. To se vždycky najde hromada věcí na vyhození.
Ale teď už moc nevyhazujeme, protože už není co. Za loňský rok jsme na popelnici před našim barákem odložili nespočet párů bot, ionizátor, sound systém, rádio s CD přehrávačem, oblečení (u těchto věcí se velice rychle našel nový majitel, dokonce syn od naší sousedky se v některých věcech producíruje
) a pak jsem klasicky vyhodily spoustu nejrůznějších serepetiček, které jsme prostě neměli kam dát. Jediné, čím si zasíráme byt, je Lego
Jsme s manželem vášniví sběrači Lega a to vyhazovat rozhodně nebudeme ![]()
Lizzi píše:
Ahojkyvůbec se nemáš za co stydět. Jsou dva typy lidí - sběrači a vyhazovači. Já jsem vyhazovač. Vyhazuju vše od manželových starých triček a spoďárů, přes nádobí až po „památeční“ serepetičky. Záleží i na osobnosti člověka - já obecně miluju otevřené prostory, nesnáším stísněné prostory, obýváky zavalené stěnami plnými keramiky, zvonečků, zvířátek, fotek apod. takže to je i o tom.
Já má vyhrazený JEDEN šuplík na tyto věci. Pokud ho mám plný, tak vyhazuju. Co je tak dlouho, tak už nepotřebuju. Vzpomínky mám v hlavě nebo na fotce, tisíc bvěcí nepotřebuju.
Oblečení - co nenosím déle jak dva roky vyhazuju. Stejně do toho nikdy nezhubnu a ono po dvouletech to taky už nevypadá k světu.
Musíš si najít svůj systém a neboj, ono to půjde
Ted jeden suplik je dobrej napad.
V domku bydlíme čtvrtým rokem, nedávno jsem zjistila, že na půde je několik krabic s věcmi, na které jsem si celou dobu ani nevzpomněla. Takže jsem krabice jen letmo prohlídla a vše letělo z baráku.
Horší je to s oblečením, pořád si říkám, v tomhle ještě půjdu na zahradu, tohle je ještě dobrý a za půl roku zjistím, že jsou ty hadry na nic. Tak je zabalím a putují do charity.
Vyhazujeme s manzelem uplne vse, co nepotrebujeme a co jsme nepotrebovali posledni rok ![]()
My se totiz dost casto stehujeme, tak to mame vzdy pri jednom. ![]()
Taky si myslím, že je to o typu člověka… já vyhodím i nevyhoditelné
Moje švagrová ta toho vyhodí ještě víc ![]()
Já teda vyhazuju oblečení, které nenosím dýl jak rok, protože když si letní tričko neobleču další rok v létě, tak na podzim letí. To nosím na charitu nebo rozdám kolegyním. Pak jsou i věci, který nepoužíváš. Nakoupíš za super cenu a nepoužíváš… ty vyhazuju po krátké době, příkladem jsou hrníčky z ikei a jejich podobné věci! Od té doby tam taky moc nechodím. Pak jsou věci, co už nejsou in v bytě a práší se na ně. Sbalím to do igelitky, je lepší ani nad tím nepřemýšlet a prostě vyhodit a odnést do popelnice. Pokud rodiče mají chalupu nebo nějací známí, třeba se jim to hodí a když ne, určitě se jim to líp vyhazuje než mě
Taky jsou super extra třída nehodící se dárky z vánoc… nejlépe rovnou vyhodit! Pak kosmetika a léky… projdi dobu expirace a vyhodíš věcí, že se ti o tom ani nezdá. Já teda vyhazuju hodně věcí rovnou, ale někdy uklidím buď u mámy nebo u tchýně a i moje sestra nemá vyhazovací talent… takže vím, co lidi schovávají!!!
Já i můj manžel jsme vyhazovači,manžel teda víc občas ho trochu brzdím, ale nemám problém - vždy při větším úklidu vemu pytel a uklízím!
Je fakt že občas mi něco chybí ale lepší než haldy nepotřebných věcí ![]()
Já poradím
Než se malá narodila, tak jsem se do toho vrhla… Všechny tyhle věci (jů ty jsou hezký nebo mohly by se hodit nebo toho je škoda, ne?) jsem nacpala do krabice… A vzhledem k tomu, že už je to víc než půl roku a zatím nikomu nic nechybělo, tak hodlám za půl roku celý ty krabice vyhodit! Ale to jsou jen plány, už vidím, jak jim přeci jenom dám ještě min. rok, jsem taky hrozná ![]()
noren píše:Blešáky jsou super, škoda, že skoro nikde nejsou. Já byla na jednom v Amsterdamu a ten byl parádní
Ahoj, já radu nemám, jsem spíš opak - jak něco nepoužívám už mi to vadí a zabírá místo, takže vyhazuju nebo posílám dál. Ale našly jsme s mamkou dobrý způsob, jak se zbavit věcí, které nám je líto vyhodit. Chodíme prodávat na bleší trh. Je to fajn, chodíme tam jen když je hezky a zrovna se nám chce, pokecáme u toho a něco si i vyděláme
sieta.m píše:noren píše:Blešáky jsou super, škoda, že skoro nikde nejsou. Já byla na jednom v Amsterdamu a ten byl parádní
Ahoj, já radu nemám, jsem spíš opak - jak něco nepoužívám už mi to vadí a zabírá místo, takže vyhazuju nebo posílám dál. Ale našly jsme s mamkou dobrý způsob, jak se zbavit věcí, které nám je líto vyhodit. Chodíme prodávat na bleší trh. Je to fajn, chodíme tam jen když je hezky a zrovna se nám chce, pokecáme u toho a něco si i vyděláme
u nás blešáky jsou, ale není to ono
Já mám ráda takové ty babičkovské věci: mlýnky, hodiny, kameninu..a toho je tady hodně málo a když na něco člověk narazí, tak je to předražený až hrůza ![]()
Chtela bych vedet, jak to udelat, abych se naucila vyhazovat nepotrebne veci
je vyhodit, kdyz doted jsme to neudelali, ze?
Nejak mi na to chybi"nadani". Nekdy me to chytne a jde to, ale neni to moc casto. Potrebovala bych se na to opit, to mi pak vsechno prijde jasny (i ve vyhazovani), ale to mi prijde ponekud na hlavu.
Nemate navod, jak se to naucit? (Malo mista zatim nepomohlo).
Omlouvam se za anonym, stydim se za to.