Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Někde jsem četla že věci které jsme rok nepoužívali anebo jsme si na ně nevzpomněli by se měli vyhodit.
ne neumím vyhazovat, manž. říká, jak je možné, že v bytě 3+1 nás bydlelo 6 a nyní ve 4+1 jsme 4 a místa pořád nemáme dost. Moje „syslení“ se týká látek, které syslím na patchwork a kdo šije, tak ví o čem je řeč.
Jo a jinak můj otec je vášnivý sběrač, před lety se jeho sestra zbavovala starého komunistického nábytku (obývákové stěny) a mého otce samozřejmě nenapadlo nic jinýho, než si stěnu vzít, ta je teď v neobývané místnosti, kde mamka šije. Ještě když jsem tam bydlela, tak jsem do popelnice vyhodila děravé kalhoty, načež mi byly zpět doneseny s otázkou, proč jsem je vyhodila a tak bych mohla pokračovat donekonečna…
Ahoj,
tak manžel sbírá a syslí, já vyhazuji. Dělám pravidelné čistky podle nálady. Něco nechám u popelnic, něco daruji kamarádkám, něco prodám a občas udělám velký pytel zbytečností a jak tu někdo psal, vše odvezu do Dobročinného obchůdku Domova SUe Ryder. Nesnáším byt zadrbaný bordelem a zbytečnostmi, mám ráda prostor. A oblečení, které neobleču, ale doufám, že do něj časem zhubnu a hadry, co jsou schované víc jak rok aniž by mi chyběli prostě likviduji.
Bohužel občas v záchvatu úklidu vyhodím i něco, co bych neměla a to je pak zle, protože manžel ty moje čistky nesnáší.
dalimil píše:
mě dělá vyhazování nepotřebných věcí přímo dobře. Co nemám, to nepotřebuju.
Dělám to 2× do roka, část rozdám, část vyhodím. Nesnáším plný byt krámů, skříně narvané věcmi atd…
Dalimile, dobry. To je u chlapa vzacny ![]()
papavlinka33 píše:
Někde jsem četla že věci které jsme rok nepoužívali anebo jsme si na ně nevzpomněli by se měli vyhodit.
jé, já to tak dělám
. vyhazovat nepotřebné věci umím
Jana F píše:papavlinka33 píše:jé, já to tak dělám
Někde jsem četla že věci které jsme rok nepoužívali anebo jsme si na ně nevzpomněli by se měli vyhodit.. vyhazovat nepotřebné věci umím
No já taky se snažím, ale můj chlap vždycky přiletí se slovy: jé ty jsi našla to a to? Já už jsem dávno na to zapomněl, to jsem rád že jsi to našla, to se mi teď hodí atd. ![]()
no, tak ten můj nedávno skoro obrečel dvě trička, který už neměl 2 roky na sobě (už mu nejsou), ale jsou přeci hezký ne?
no letěly ![]()
Chlapovi věci se musí vyhazovat zásadně v jeho nepřítomnosti. Jinak se nazbavíte ničeho. Při prvním stěhování letělo všechno jeho staré oblečení, narvala jsem tím velký 100l pytel a navrch dala svoje dvě mikiny. Chlap přišel, že co tam je. Koukl, moje mikina, moje mikina, tak super a já to vlekla do popelnice. Takže příště jsem likvidovala jen když byl pryč. Ideální jsou na to víkendy na rybách, firemní hory atd. ![]()
Jsem podobný typ…:)Nedávno jsem ale narazila na charitativní obchody Sue Ryder (www.sue-ryder.cz)- v Praze jich je pět…Darované věci prodají a výtěžek jde na stacionář pro staré lidi a Alzheimerovské pacienty…mají i různé další akce…
Tak se mi ty věci tak nějak líp dávají pryč, když vím, že budou sloužit a ještě to má nějaký další smysl..:)
holky, nedávno jsem taky třídila oblečení na chalupě, no letělo skoro všechno, protože si tam stejně vozím věci z domova. 2 velké pytle, hodím to na zahradu a poprosila jsem tátu, jestli to hodí do konťáku až pojede s bordelem. jo jo hodim -haha všechny trička si nahrabošil do dílny, prý na hadry, že je to škoda vyhodit
![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale jsem dobrý eliminátor a když někdy uklízím jinde (babička apod.), tak ve skříních nechám jen to, co bylo za poslední rok použito. U těch památečních věcí je to těžké tam, kde chodí návštěvy a chcete mít jejich umělecké dary vystavené - to já neznám
. Na řečičky „jednou by se mohlo hodit“ mě nikdo nenachytá
(manžel).
J8 se učím vyhazovat a pomalu ale jistě mi to jde… krámů ubývá.
jen manžel, to je neskutečný křeček… skladuje krámy z dětství, mládí, které v životě nosit nebude a ještě se o vyhození každé věci dohaduje.
Dokonce jsem koukala, že dneska nakonec mrsknul do koše totalitní šusťákovou bundu… ale zkuste mu někdo sáhnout na stejně starou čepici, nebo svetr, který mu pletla babička a min 4 roky ho neměl na sobě, neb svetry nenosí… a takhle má cca 1/3 ramínek a poliček s oblečením, nemluvě o šuplíku různých součástek a jiných kravin… co kdyby se náhodou hodily…
![]()