Umíte vyhazovat nepotřebné věci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2458
7.2.12 12:05

Já jsem vyhazovač a manžel je bohužel sběratel, nevyhodí nic(všechno se může ještě hodit). Několikrát jsme se stěhovali takže to pomohlo, za mlada jsme se dokonce stěhovali do zahraničí a po několika letech zpět, tehdy jsem zjistila že člověku k životu stačí 30Kg věcí, 20Kg velký kufr, 5 příruční a 5 kabelka a laptop. No víc vám do letadla nevezmou a když tak za těžké peníze jako nadváhu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
noren
7.2.12 12:10
sieta.m píše:
noren píše:
Ahoj, já radu nemám, jsem spíš opak - jak něco nepoužívám už mi to vadí a zabírá místo, takže vyhazuju nebo posílám dál. Ale našly jsme s mamkou dobrý způsob, jak se zbavit věcí, které nám je líto vyhodit. Chodíme prodávat na bleší trh. Je to fajn, chodíme tam jen když je hezky a zrovna se nám chce, pokecáme u toho a něco si i vyděláme :)
Blešáky jsou super, škoda, že skoro nikde nejsou. Já byla na jednom v Amsterdamu a ten byl parádní :palec:

Já jsem z Prahy a tady jich pár je, ale fajn jsou jenom některý, někam bych už nevkročila :poblion: Na nějaký zahraniční blešák bych se taky chtěla podívat, viděla jsem jednou v tv reportáž myslím z Německa a to byly poklady :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
noren
7.2.12 12:12

Jinak moje mamka je taky sběrač a občas fakt kroutím hlavou, co všechno si schová. Prázné krabičky od bonboniér, popsaný papíry, kousky provázků, prázný diáře staré třeba 5 let…ale přece se to ještě někdy může hodit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2204
7.2.12 12:14

mě dělá vyhazování nepotřebných věcí přímo dobře. Co nemám, to nepotřebuju.
Dělám to 2× do roka, část rozdám, část vyhodím. Nesnáším plný byt krámů, skříně narvané věcmi atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
7.2.12 12:15

ahoj já jsem vyhazovačka zrovna o víkendu jsem vyklízela u našich skříně i po mě ještě něco zůstalo co se nepoužívalo honem pryč kabátky oblečení kalhoty nějaké kalhoty,kabát a kabelku jsem postavila u popelnic a druhý den ráno už to tam nebylo aspon to někomu poslouží.U mě doma vyhazuji vše co už pár měsíců nenosím oblečení bud rozdám nebo vyhodím.Mám vyhrazenou vytrínku 3 poličky tam mám s památečníma věcma když mě chytne uklízecí proberu všechno a vyhodím nic neskladuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.2.12 12:16

Nesnáším lapače prachu,mám ráda pořádek.čím mín nabýtku,tím mín místa,kam se da pěchovat :lol: :lol: :lol: Jednou za čas projedu šuplíky jestli se tam náhodou něco nehromadí a co je mi k ničemu,tak letí z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
7.2.12 12:17

jo moje mamka je taky zběratel a tatka ještě větší nic se nesmí vyhodit ale já se v tom vyžívám a hned je všude plno místa. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.2.12 12:20

Já taky vyhazuju vše, nevidím důvod skladovat něco co nepoužívám. Ale jsem teda černá ovce rodiny, ostatní skladují i nemožné :roll: Co jde se snažím prodat, jinak to jistí Ekodvůr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
7.2.12 12:21

Já skládám skládám, pak přeskládám byt a strašně moc krabic nesmyslů letí… Kéž by to uměl i můj muž! Ten má doma tolik haraburdí a rádoby potřebných věcí, že je toho plná půda, kotelna, kolem domu… My třeba nemáme kam dát na zimu sekačku!!! Šíííílíííím! A nejlepší je, že když náhodou něco z toho bordelu potřebuje, musí si to jít koupit, nebo vypůjčit, protože to nemůže najít :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.2.12 12:26

Já jsem alergická na to,jak chlap doma skladuje oblečení,ve kterém celý rok nechodí,ale prostě ho POTŘEBUJE a BUDE v něm chodit :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
7.2.12 12:27

Zastávám názor, že když něco do domu přibude, něco musí i ven. To platí hlavně o hadrech. Pravidelně zakládám velkou tašku kam dávám dlouho nenošené oblečení, doplňky, boty ale i různé ty pracholapy a celé to pak zavezu do dobročinných obchůdků - tady v Praze např. http://www.sue-ryder.cz/…obchody.html a hned mám dvojí dobrej pocit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.2.12 12:29
sophie11 píše:
Zastávám názor, že když něco do domu přibude, něco musí i ven. To platí hlavně o hadrech. Pravidelně zakládám velkou tašku kam dávám dlouho nenošené oblečení, doplňky, boty ale i různé ty pracholapy a celé to pak zavezu do dobročinných obchůdků - tady v Praze např. http://www.sue-ryder.cz/…obchody.html a hned mám dvojí dobrej pocit ;)

Taky dávám věci na charitu,ted mám tašku svetrů pro bezdomoce,co stojí před obchodákem.Vyhazuju opravdu jen hadry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
7.2.12 12:30

Hmm, tak to bych se chtěla taky naučit… někdy na to vlítnu, ale stejně většinu věcí stejně nedokážu vyhodit :roll: lepší pocit bych měla, kdybych tím někoho podarovala… věci se snažím prodávat, oblečení čas od času odvezu do dětského domova, teď chci nějaké věci věnovat do tomboly na ples… taky nesnáším plný barák krámů, ale přes ten pocit, že to vyhazuju, se nějak nemůžu přenést :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.12 12:31

Umím vyhazovat a dělám to 2× za rok. Při vyndavání letních věcí letí do koše vše, co jsem loňskou sezonu neměla na sobě, a totéž při vyndavání zimních věcí. Stejně tak sklep jedno za čas protřídím. Na serepetičky si nepotrpím, nemam to ráda. Z památečních věcí mám schovanou jednu krabici (dopisy, fotky, deníčky) a jednu krabici cd/dvd fotek a videí.

Zato pár lidí u nás v rodině, to jsou vetešníci strašliví. A pro mě odstrašující případy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
7.2.12 12:40

Ja jsem notorickej rozdavac a vyhazovac :lol: .
Nejdrive se snazim rozdat ( obleceni, talire) , co neudam davam na charitu a co zbyde vyhodim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová