Daňové přiznání 2023

Anonymní
6.2.23 07:24

Daňové přiznání 2023

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, v minulém roce jsem 2 měsíce (leden-únor) pracovala u jiného zaměstnavatele než nyní. Novou práci jsem si našla hned, kam jsem rovnou i v březnu nastoupila. Prosím, nevíte, jak je to s daňovým přiznání?
Děkuji předem moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35826
6.2.23 08:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, v minulém roce jsem 2 měsíce (leden-únor) pracovala u jiného zaměstnavatele než nyní. Novou práci jsem si našla hned, kam jsem rovnou i v březnu nastoupila. Prosím, nevíte, jak je to s daňovým přiznání?
Děkuji předem moc.

Přiznání si dělá každý sám. Ale můžeš požádat nynějšího zaměstnavatele do 15.2. o roční zúčtování, ale potřebuješ od toho prvního potvrzení zdanitelných příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.23 13:18

Budu si dělat daňové přiznání - příjem ze zaměstnání plus příjem z nájmu. Musím mít originál růžový formulář z FÚ nebo stačí vyplnit na netu? Letos jsem si nezařídila potvrzení od otce dětí, že si je neuplatňuje. Musím to doložit každý rok?

• Citovat
  • Upravit
35826
14.3.23 13:21
@Anonymní píše:
Budu si dělat daňové přiznání - příjem ze zaměstnání plus příjem z nájmu. Musím mít originál růžový formulář z FÚ nebo stačí vyplnit na netu? Letos jsem si nezařídila potvrzení od otce dětí, že si je neuplatňuje. Musím to doložit každý rok?

Ano, stačí vyplnit na mojedane.cz a buď poslat datovkou apod. a nebo tisk a poštou.
Jestli s otcem nežijete tak by mělo stačit že máš děti v péči. Záleží jak to máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
14.3.23 13:22

Manžel vždy vyplňuje na netu. A potvrzení, ze neuplatnuji Ja děti píšu každý rok dokola.

• Citovat
  • Upravit
101684
14.3.23 13:23

Nemusi byt original, staci z netu, primo na strankach finanční správy maji takovy, ktery je urceny i pro cb tisk. Ad potvrzeni nevim, ja ho dokladam pokazdy, ale když neni změna, tak je to mozna zbytecny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.23 13:43
@j.a.n.i1 píše:
Nemusi byt original, staci z netu, primo na strankach finanční správy maji takovy, ktery je urceny i pro cb tisk. Ad potvrzeni nevim, ja ho dokladam pokazdy, ale když neni změna, tak je to mozna zbytecny :think:

Já ho právě vždy dokládala. Ale vždy na to zapomenu. Tak jsem si říkala, že bych to třeba letos zkusila bez toho. :oops: Jsem blbec. Měla jsem si o to zažádat. Teď je mi to fakt blbý otravovat mzdovou - není to v místě manželova zaměstnání a telefon na ni ani nemám.

• Citovat
  • Upravit
11824
14.3.23 14:03
@Anonymní píše:
Já ho právě vždy dokládala. Ale vždy na to zapomenu. Tak jsem si říkala, že bych to třeba letos zkusila bez toho. :oops: Jsem blbec. Měla jsem si o to zažádat. Teď je mi to fakt blbý otravovat mzdovou - není to v místě manželova zaměstnání a telefon na ni ani nemám.

Tak tam potvrzení nedávej, finančák se kdyžtak ozve sám. Jen by se tím mohlo zpozdit vyplacení daňového bonusu, pokud ti vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.23 14:13
@Titty píše:
Tak tam potvrzení nedávej, finančák se kdyžtak ozve sám. Jen by se tím mohlo zpozdit vyplacení daňového bonusu, pokud ti vyjde.

Určitě mi vyjde vyplacení bonusu.

• Citovat
  • Upravit
11824
14.3.23 14:48
@Anonymní píše:
Určitě mi vyjde vyplacení bonusu.

Ještě si můžeš zavolat své správkyni daně, jestli bude potvrzení vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
15.3.23 07:48
@Anonymní píše:
Já ho právě vždy dokládala. Ale vždy na to zapomenu. Tak jsem si říkala, že bych to třeba letos zkusila bez toho. :oops: Jsem blbec. Měla jsem si o to zažádat. Teď je mi to fakt blbý otravovat mzdovou - není to v místě manželova zaměstnání a telefon na ni ani nemám.

Pokud máš děti ve své péči, pak doložíš rozhodnutí soudu. Pokud spolu žijete ve společné domácnosti nebo máte společnou nebo střídavé péči, je potvrzeni od zaměstnavatele manžela povinnou přílohou. Budeš muset manžela kontaktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 10:15
@Hanula1212 píše:
Pokud máš děti ve své péči, pak doložíš rozhodnutí soudu. Pokud spolu žijete ve společné domácnosti nebo máte společnou nebo střídavé péči, je potvrzeni od zaměstnavatele manžela povinnou přílohou. Budeš muset manžela kontaktovat.
Žijeme spolu. Myslela jsem, že když je to každý rok, tak že bych to teda letos vynechala. :oops: Myslím, že jsem i někde četla, že pokud někdo dá mzdové od manžela, že manžel neuplatňuje, tak že to není potřeba dodávat každý rok. :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
8506
15.3.23 10:23

Ano, to se ale týká pokud řešíš daně u zaměstnavatele. Ty si ale budeš podávat přiznání na FÚ. Tam je jiný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 10:29
@Hanula1212 píše:
Ano, to se ale týká pokud řešíš daně u zaměstnavatele. Ty si ale budeš podávat přiznání na FÚ. Tam je jiný režim.

Ach jo. Děkuji. Jdu to teda zařizovat. To zase bude problém. :,(

• Citovat
  • Upravit
8506
15.3.23 10:36
@Anonymní píše:
Ach jo. Děkuji. Jdu to teda zařizovat. To zase bude problém. :,(

Proč problém? Pro většinu mzdovek je to práce na 5 minut. Hlavně řekni, že je to pro účely daňového přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák