Dar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22061
15.6.10 14:48

Enny, já se obávám, že s ní nikdo nebude jednat tak ani tak - resp. jednat s ní někdo třeba může, ale peníze nedostane… ale uvidíme, jestli se zakladatelka ozve s výsledkem, samotnou by mne to zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.6.10 15:08

Mě taky-ot-právě se učím Obč.zákoník-tam jsem to našla(ale osobně si myslím,že ty peníze zpět nedostane- určitě ne pokud to nebude chtít matks jeho syna :-? )Ale zase si tu situaci umím představit- je mi zakladatelky líto,ale její bratr to bohužel udělal svéprávný- jedině soud by to mohl prověřit a pak jednou dar je prostě dar,no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
15.6.10 15:17

Já si to neumím představit, musí to být hrozná situace… mám sestru a že by se mělo toto stát… hrůza…

Co studuješ, jestli se smím zeptat? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.6.10 15:22

Práva(ne v Plzni :mrgreen: ) § 38
(1) Neplatný je právní úkon, pokud ten, kdo jej učinil, nemá způsobilost k právním úkonům.
(2) Rovněž je neplatný právní úkon osoby jednající v duševní poruše, která ji činí k tomuto právnímu úkonu neschopnou.
To je to ustanovení Obč. zákona- ael je to relativně neplatné- tj. o platnosti rozhoduje soud- tzn. určitě měl duševní poruchu,když se pokusil spáchat sebevraždu,ale je na soudu,jak to posoudí(vzhledem k tomu,že by se brali pak peníze malému dítěti,které se jich už od táty asi jinak nedočká,já sama kdybych byla soudce,nevím,jak bych to posoudila,ale zakladatelka se ptá,tak se snažím pomoct :-? )Jen si myslím,že ten soud by pro ní byly další výdaje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
15.6.10 19:27

Ahojky tak jsem tam byla.Peníze můžeme vytáhnout jelikož je tam napsaný bratr jako zákonný zástupce (zástupce s penězi může manipulovat).Jen to bude trošku trvat.Děkuji ,,Dámi" za vaší pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
15.6.10 19:29
enny3 píše:
Práva(ne v Plzni :mrgreen: ) § 38
(1) Neplatný je právní úkon, pokud ten, kdo jej učinil, nemá způsobilost k právním úkonům.
(2) Rovněž je neplatný právní úkon osoby jednající v duševní poruše, která ji činí k tomuto právnímu úkonu neschopnou.
To je to ustanovení Obč. zákona- ael je to relativně neplatné- tj. o platnosti rozhoduje soud- tzn. určitě měl duševní poruchu,když se pokusil spáchat sebevraždu,ale je na soudu,jak to posoudí(vzhledem k tomu,že by se brali pak peníze malému dítěti,které se jich už od táty asi jinak nedočká,já sama kdybych byla soudce,nevím,jak bych to posoudila,ale zakladatelka se ptá,tak se snažím pomoct :-? )Jen si myslím,že ten soud by pro ní byly další výdaje :nevim:

Myslím si, že malému neplatíme malé alimenty 2000kč měsíčně.A ke všemu mu kupujem oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.6.10 19:40

Jasně,nezlob se hned :think:
Pak je to jasné- já si myslela,že je tím zástupcem matka syna- pak je to jasné!To je dobře,alespoň ti to pomůže- ještě mi řekni- ty jsi bratrův zástupce nebo je způsobilý???(Jen kvůli mě- studuju práva-díky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
15.6.10 19:43

Já se opravdu nezlobím jen jsem ti to napsala. :-) abys o tom věděla.
Bratr je svéprávný. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
15.6.10 20:05

Tak to je fajn, že to dobře dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...