Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den holky.Chtěla bych vás poprosit o radu.
Bratr daroval synovi 835 000kč které může vybrat až v 18letech (nyní 3roky).Byl psychicky ůplně vyčerpán.Za 2měsíce spáchal sebevraždu,která se mu nepovedla a je z něj dočista mrzák.Ty darované peníze by teď potřeboval na svou léčbu aby mohl jít na rehabilitace.Je možné jej dostat zpět?Na Netu jsem hledala,ale marně.Děkuji předem za odpovědi a váš čas ![]()
nevím zkusila bych zajít do banky vysvětlit jim svou situaci, a jestli to má na knížce nejde to nějak zrušit celé? můžu se zeptat u jaké je to banky?? moje mamka má nějaké známe v bankách že bych se jí zeptala aby se poptala?
Pokud syn dostal peníze na nějaký spořicí učet tak tam musí mít uvedeno i nějakého poručníka který mu bude peníze do 18 let spravovat popřípadě má možnost peníze za nějakou pokutu -nízkou částku vybrat.
Alespoň tak to má náš Matyášek.Poručník je uveden muj manžel.Mužete mít ale jinej učet
.Určitě dostanete info v bance kde peníze máte uložené.
Držím bratrovi moc palce at se s toho dostane
To je mi líto, co se bratrovi stalo… ![]()
Téměř všechny produkty jdou zrušit a vybrat předčasně - někdy za rozumné, jindy za hodně vysoké penále, ale jde to… mělo by jít i toto. Pročtěte si všechna ustanovení smlouvy a kontaktujte banku.
Děkuji za reakce…Je to u české spořitelny…Bohužel papíry k tomu nejsou.Ona je má totiž bejvalá (Toho syna má s první přítelkyní,ta co je má je jeho druhá bejvalá).Těžké co?Nechce nám je dát ale doufám v tom,že když přinesu bratrovo OP.a zdravotní dokumenty že mi něco aspoň k tomu řeknou a poradí mi.Není to zrovna moc jednoduché ale snad to vyjde.
No, tak nechci být špatný prorok, ale tohle nevidím nadějně… jako že Ty, jakožto sestra, vymáháš peníze, které on daroval SVÉMU vlastnímu synovi?
A z jakého titulu by to měla banka rušit? Ty podle mne přece nejsi právně nijak zainteresovaná osoba, to by takto přece mohl přijít kdokoli…
Nehledě na to, že nevím, jak moc může „dárce vymáhat dar“ - zrušit by to podle mne musela matka obdarovaného syna, nikoli dárce sám (nebo v zastoupení).
Já pochopila, že je dal TVÉMU synovi, z toho vycházela moje rada…
No jasný ale on s námi bydlí…A opravdu nemám peníze na to abych mu mohla zaplatit rehabilitace. ![]()
To je těžké, neumím si to vůbec představit… ale fakt, že s Vámi bydlí, na věci nic nemění…
Já myslela že je daroval tvému synovi .tím pádem se obávám že ty žádné info k tomu nedostaneš
Smaikii89 píše:
já vím…ale přesto tam zítra zajdu a uvidíme
Držím palce! ![]()
Bohuzel musim souhlasit, podle me muze penize vratit jen matka, pokud tedy otec(bratr) neni schopen sam nejakym zpusobem tuto situaci resit… ale i tak si nejsem jista, jestli by mel sanci uspet, kdyz ma syna v peci matka… sestre podle me nedaji nic…jedine by mozna slo napadnout nejak soudne bratrovo rozhodnuti, pokud byl v opravdu spatnem psychickem stavu, ale to by chtelo kontaktovat pravnika, netusim, jestli by to melo nejakou sanci na uspech…
A ty jsi bratrův poručník- nebo on je způsobilý- myslím jako z právního hlediska????Pak by to rčitě šlo,jasně,že by to šlo snadněji se souhlasem matky syna,ale pokud za bratra odpovídáš,tím pádem i jednáš(pokud je způsobilosti zbaven- tak ten poručník dělá za něj vše,pokud je jen omezena,pak dělájen to,co je určeno soudem)Co bratr na to,je schopen se k tomu vyjadřovat???
![]()
Enny, poručnictví na tom stejně nic nezmění - byl-li dárce v době darování svéprávný, nemůže to podle mne vyžadovat zpátky ani on sám, ani případný poručník. Muselo by se soudně řešit (a dokazovat), že dar provedl už jako nesvéprávný…
No to jo přesně tak Bohunko-ale alespoň by třeba s ní takhle banka jednala nebo ta matka syna,takhle s ní jako se setrou nikdo jednat nebude,vlastně jí do toho nic není! ![]()