Dar

759
14.6.10 19:38

Dar

Dobrý den holky.Chtěla bych vás poprosit o radu.
Bratr daroval synovi 835 000kč které může vybrat až v 18letech (nyní 3roky).Byl psychicky ůplně vyčerpán.Za 2měsíce spáchal sebevraždu,která se mu nepovedla a je z něj dočista mrzák.Ty darované peníze by teď potřeboval na svou léčbu aby mohl jít na rehabilitace.Je možné jej dostat zpět?Na Netu jsem hledala,ale marně.Děkuji předem za odpovědi a váš čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
14.6.10 20:39

nevím zkusila bych zajít do banky vysvětlit jim svou situaci, a jestli to má na knížce nejde to nějak zrušit celé? můžu se zeptat u jaké je to banky?? moje mamka má nějaké známe v bankách že bych se jí zeptala aby se poptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.6.10 20:48

Pokud syn dostal peníze na nějaký spořicí učet tak tam musí mít uvedeno i nějakého poručníka který mu bude peníze do 18 let spravovat popřípadě má možnost peníze za nějakou pokutu -nízkou částku vybrat.
Alespoň tak to má náš Matyášek.Poručník je uveden muj manžel.Mužete mít ale jinej učet :think: .Určitě dostanete info v bance kde peníze máte uložené.
Držím bratrovi moc palce at se s toho dostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22071
14.6.10 22:06

To je mi líto, co se bratrovi stalo… :cry:
Téměř všechny produkty jdou zrušit a vybrat předčasně - někdy za rozumné, jindy za hodně vysoké penále, ale jde to… mělo by jít i toto. Pročtěte si všechna ustanovení smlouvy a kontaktujte banku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
14.6.10 22:14

Děkuji za reakce…Je to u české spořitelny…Bohužel papíry k tomu nejsou.Ona je má totiž bejvalá (Toho syna má s první přítelkyní,ta co je má je jeho druhá bejvalá).Těžké co?Nechce nám je dát ale doufám v tom,že když přinesu bratrovo OP.a zdravotní dokumenty že mi něco aspoň k tomu řeknou a poradí mi.Není to zrovna moc jednoduché ale snad to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22071
14.6.10 22:31

No, tak nechci být špatný prorok, ale tohle nevidím nadějně… jako že Ty, jakožto sestra, vymáháš peníze, které on daroval SVÉMU vlastnímu synovi? 8-o A z jakého titulu by to měla banka rušit? Ty podle mne přece nejsi právně nijak zainteresovaná osoba, to by takto přece mohl přijít kdokoli… 8-o Nehledě na to, že nevím, jak moc může „dárce vymáhat dar“ - zrušit by to podle mne musela matka obdarovaného syna, nikoli dárce sám (nebo v zastoupení).

Já pochopila, že je dal TVÉMU synovi, z toho vycházela moje rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
14.6.10 22:34

No jasný ale on s námi bydlí…A opravdu nemám peníze na to abych mu mohla zaplatit rehabilitace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22071
14.6.10 22:36

To je těžké, neumím si to vůbec představit… ale fakt, že s Vámi bydlí, na věci nic nemění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
14.6.10 22:37

já vím…ale přesto tam zítra zajdu a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.6.10 22:37

Já myslela že je daroval tvému synovi .tím pádem se obávám že ty žádné info k tomu nedostaneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22071
14.6.10 22:39
Smaikii89 píše:
já vím…ale přesto tam zítra zajdu a uvidíme

Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
14.6.10 22:42

Bohuzel musim souhlasit, podle me muze penize vratit jen matka, pokud tedy otec(bratr) neni schopen sam nejakym zpusobem tuto situaci resit… ale i tak si nejsem jista, jestli by mel sanci uspet, kdyz ma syna v peci matka… sestre podle me nedaji nic…jedine by mozna slo napadnout nejak soudne bratrovo rozhodnuti, pokud byl v opravdu spatnem psychickem stavu, ale to by chtelo kontaktovat pravnika, netusim, jestli by to melo nejakou sanci na uspech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
14.6.10 22:44

A ty jsi bratrův poručník- nebo on je způsobilý- myslím jako z právního hlediska????Pak by to rčitě šlo,jasně,že by to šlo snadněji se souhlasem matky syna,ale pokud za bratra odpovídáš,tím pádem i jednáš(pokud je způsobilosti zbaven- tak ten poručník dělá za něj vše,pokud je jen omezena,pak dělájen to,co je určeno soudem)Co bratr na to,je schopen se k tomu vyjadřovat??? :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22071
15.6.10 07:38

Enny, poručnictví na tom stejně nic nezmění - byl-li dárce v době darování svéprávný, nemůže to podle mne vyžadovat zpátky ani on sám, ani případný poručník. Muselo by se soudně řešit (a dokazovat), že dar provedl už jako nesvéprávný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.6.10 14:10

No to jo přesně tak Bohunko-ale alespoň by třeba s ní takhle banka jednala nebo ta matka syna,takhle s ní jako se setrou nikdo jednat nebude,vlastně jí do toho nic není! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel