Manžel se zadlužil

Anonymní
11.6.10 11:31

manžel se zadlužil

Ahoj holky,chtěla bych se vám vypovídat,protože vůbec teď nevím co dělat.Před týdnem jsem zjistila,že si manžel během roku nesmyslně nabral půjčky u Providentu.Když to sečtu,tak měsíčně splácí 8000kč!!! + další 2 půjčky na mé jméno,o kterých vím.Do toho 7500kč hypotéka.Kvůli splátkám providentu není zaplaceno inkaso,televize ,Internet :poblion: .Aby toho nebylo málo,před 3mi týdny zjistila,že jsem těhotná(jsem po mateřské a už 4měsíce na ÚP,takže jestli si mimi necháme,tak budu do porodu úplně bez příjmu :cry: )
Jsem z toho hodně špatná.Nevím co dělat,mám chuť se rozvést(jsme manželé necelý rok,máme 3leté dítě),nevím co s těhotenstvím,jestli by nebylo lepší ho přerušit,i když jsem byla vždycky proti.Mám pocit,že to nemůžeme zvládnout :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
11.6.10 11:50

Bohužel moc možností na vyřešení asi není.Jste manželé,tzn. dluhy jsou i tvoje,i když se nyní rozvedete.A nevím,zda je šance tyto dluhy nějak rozumně ukočírovat.Možná by bylo bhodné zkusit si spočítat,zda je šance to něja splatit a příp. bych asi zvažovala možnost osobního bankrotu.Jít na interupci-je to velice nepříjemné řešení,pokud se pro něj rozhodneš,budeš to mít již na celý život.Ta představa,jak by dítko vypadalo,kolik by mu bylo…Ale je to jen tvé rozhodnutí,nikdo tě nemůže nutit do ničeho,ani moralizovat,pokud v tvé situaci není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
11.6.10 11:54

Ahoj tvojí situaci ti nezávidím sama jsem si prošla něčm podobným,ale naštěstí se to vyřešilo.
Tím,že se rozvedeš nic nevyřeším dluhy v manželství jsou společné tudíž po rozvodu by půlka dluhů byla i tvoje takže si myslím,že tím nic nevyřešíš rozvodem.
A na co ty peníze potřeboval řekl ti důvod,proč se tak zadlužil?A nešlo by si vzít půjčku od banky a tu půjčku v nebankovním sektoru zaplatit z ní.U banky nejsou tak obří úroky jako u providentu apod.
A s těhotenstvím opravdu nevím je pravda,že do porodu by jsi nic nedostávala já jsem také byla na ÚP a nedostala jsem ani korunu.To musíš vědět sama zda by jste mimčo uživili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.6.10 12:05
sexyfraga píše:A s těhotenstvím opravdu nevím je pravda,že do porodu by jsi nic nedostávala já jsem také byla na ÚP a nedostala jsem ani korunu.To musíš vědět sama zda by jste mimčo uživili.

dostaneš porodný a 7600 každý měsíc až do 21měsíců dítěte(pak 3800 do 4 let). Kontaktujte fin.poradce určo jsou i na netu a půjčky si sjednoťte ať neplatíte tolik úroků… Taky jde splátky možná rozložit, pozastavit, pojistit se proti neschopnosti splácet…rozvodem nic nevyřešíš a potrat taky asi nebude to pravé ořechové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.6.10 12:10

Tak finančně mizerně na tom jste teď, ale potrat by sis vyčítala celý život. Za nějakou dobu se z dluhů vyhrabete, ale to mimčo už tu nebude a nepůjde to vzít zpět, tak to pořádně zvaž. Holky radí dobře - vzít si půjčku od banky a splatit ty Providenty. Nebo nešla by nějak ještě navýšit ta stávající hypotéka? Hypoška je nejlevnější úvěr, dá se rozložit v čase na nižší splátky, za zeptání se v bance nic nedáš :wink: Nebo nemáte stavební spoření? Buď vybrat, nebo založit nové a rovnou si vzít překlenovák - to by nešlo?
Mmch to nemusí mít jeden manžel podpis toho druhého, pokud uzavírá půjčku??? Vážně to nevím, vdaná nejsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
11.6.10 12:17

Holky výše už poradili jak nají nejlepší řešení z této pasti…
Za sebe ti poradím k té druhé části tvého „problému“. Na interupci bych určitě nešla, mimčo za Vaše dluhy nemůže :wink: Později bys jistě hodně litovala.

Vše má řešení, byť to tak mmt. nevypadá. Přeji ti hodně štěstí, a ať se vše brzy vyřeší a uvidíš bude zase líp :srdce: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
11.6.10 12:19

Gino pokud vím tak druhý z manželů se musí pod smlouvu podepsat až od nějaké sumy.Švagr si vzal 200 tisíc a podpis manželky nechtěli…Asi jak kde.
Ale řešení je jedině vzít si peníze od banky a ty lichváře provident zplatit jinak se z toho nevyhrabete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.10 12:27

Anonymní,proč se zadlužil?Co jste si za to pořídili?Má nějaké problémy?Jaktože jsi o tom nevěděla?To je nejzáhadnější.Nehraje náhodou na automatech?Příznaky by tomu odpovídaly..

Jste manželé,to je blbé.Dluhy máte společné.
Těhotenství bych v žádném případě nepřerušovala,zvlášť z těchto důvodů.To dítě za to nemůže.Já prostě potrat z finančních důvodů,k vůli zadlužení neuznávám.Zvlášť v dnešní době,kdy má spousta žen problém otěhotnět.Uznávám jen zdravotní důvody.Taky by Tě to mohlo mrzet.Teď si ve fázi zoufalství,ale nic není tak horké,jak se uvaří :wink:

Partner měl výše popsaný problém.Jsem tak vděčná,že nejsme manželé a že i když se léčí a žijeme spolu,máme soudní cestou vyřešený vztah i „výživné“ na naše společné dítě.Máme vyřešené i bydlení a i kdyby ještě něco bylo,je a bylo to vše jen a jen na jeho triko..

Já bych kontaktovala právníka.Vím,že jste ve finanční tísni a asi nemáte volné 2 - 3 000,záleží.Ale podle mě je to nejschůdnější cesta ven.Nějaké finanční poradny na netu nebo občanské poradny zdarma moc nepomohou.Radí jen obecné věci a když jsou to např.studenti právnické fakulty,dlouho to trvá.Musí vše konzultovat s profesory..

Někteří právníci chtějí jen malou zálohu a platbu až na konci..

Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
20518
11.6.10 12:47

Snad jen dodám, pozor, ať půjčky nepřebíjíjte ještě vyššími půjčkami. Chci říct, Provident se tváří , jak s etváří, ale na půl jsou to lichváři. Klidně nabídne jakýsi překlenovací úvěr,ale tím byste spadli ještě hloubš - byly by vyšší úroky, atd. Některé banky nabízí služby osobního finančního poradce - co to nezávazně zkusit, informovat ho o stavu a zeptat se na možnost refinancování. U banky by totiž šlo popřípadě splácení pozastavit, snížit, atd., jde o nastavení smlouvy. A klidně obejdi víc lidí, nenech se odradit tím, že dva tři tě pošlou do háje. V takovým srabu, jako jsi ty, je deska víc lidí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.10 13:24

to Emilie: jj takových rodin jsou mraky, kolikrát to na venek nevypadá.....

to zakladatelka tohoto tématu: jste-li z ZL nebo OL kraje tak mě kontaktujte přes soukromé zprávy, možná bych Vám uměl poradit.
Pokud jste odněkud z větší dálky tak doporučuji kontaktovat finančního poradce nějaké nezávislé fin.konzultační firmy (Broker Consulting, AWD,ÖVB, Fincentrum). Vyhnul bych se ZFP Akademii (ale vždy záleží na konkrétních lidech kteří tu práci dělají)
Hodně štěstí přeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
11.6.10 13:43

A nemůžete něco prodat? Třeba auto? Je to teda od manžela děsně nezodpovědné. Taky myslím, že dobrý finanční poradce by vám pomohl. Třeba rovnou z banky, kamarádky se taky předlužila, banka jí ty dluhy stáhla k sobě a spojila, takže platila jedny úroky a vyplatilo se to dost. zajdi prostě třeba do KB a zeptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
11.6.10 14:29

Nejvíc by mě štvalo, že manžel je tak nezodpovědný a že ikdyž jsi bez práce,hypotéka jako blázen, on si vezme úvěry a to ještě od takové společnosti. Oba dva zajděte do bank jako ČS, KB, ČSOB a zkuste se domluvit, že by Vám poskytli jednotný úvěr a vy zaplatili těm vydřiduchům. Otázkou ovšem je, jaký má manžel příjem. To za předpokladu, že nemáte žádný majetek, který byste mohli prodat a úvěry z toho zaplatit.
Otázka těhotenství - nedokážu si představit mít další dítě, když nemám na to, abych zaplatila elektřinu, vodu. Pokud se tenhle problém potáhne, nastanou pochopitelně hádky v manželství, stres a kdo to nejvíc odnese…? Ale v tomhle Ti nikdo radit nemůže, to si musíš rozhodnout sama, protože s tím budeš muset žít jen ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.6.10 15:20

Nebudu se skrývat ne anonymitu, ale napíšu velmi nepopulární názor.
Rozvést se možná není řešení, ale já bych se rozvedla ihned. Dluhy tě neminou, ale možná se vyhneš tomu aby byly stále větší..A hlavně jste rok manželé a toto??? To je hazard - žít s tímto člověkem.
Za druhé na interupci bych šla ( ano budu tu s tímto názorem jediná s tím počítám 8-o ). To není lehká situace - nemít na nájem jídlo, energie, mít stres z dluhů, z problémového manžela, z nejistoty budoucnosti??
Já osobně bych se radovat z miminka za takových okolností nemohla i kdybych chtěla..jsem asi moc praktický člověk, ale nechtěla bych dítě dostat do takové situace - i ona by se ho týkala..Vše by bylo jiné a smutnější.
Neměla bych dost sil řeši tolik problému a ještě hrát roli veselé a bezstarostné matky - protože děti to vycítí.
Možná jsi psychicky odolnější a zvládneš to, nevím.
To si musíš rozhodnout sama.
Přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.6.10 15:47

Moc dlouho nevahej

Plne souhlasim s Ave. Je dost pravdepodobne, ze tvuj manzel podlehl chorobnemu nakupovani, nebo dokonce uziva penize z pujcek spolecne s nejakou novou pritelkyni, se kterou muze klidne i odejit, az mu problemy doma prerostou pres hlavu.
Nechapu, jak je mozne, ze se s tebou o zamyslenych pujckach nebavil. Osobne se domnivam, ze se s tak nezodpovednym clovekem stejne drive nebo pozdeji rozvedes. A do te doby mohou byt dluhy akutecne astronomicke.
Sluzby financnich poradcu mohou byt uzitecne pro lidi, kteri jsou alespon trochu zodpovedni. Pokud tvuj manzel ani poradne nevi, za co penize z pujcek utratil, bude jen slibovat, ze da vsechno do poradku. Nedokaze si ale utahnout opasek a dluhy se budou jen prohlubovat.
Pro interrupci, popr. adopci bych se v kazdem pripade rozhodla, pokud tvuj manzel dalsi dite nechce a nemas oporu v sirsi rodine - rodicich nebo sourozencich.
Preju hodne sily!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
11.6.10 18:02

Nevím ,jak je to u jiných půjček,ale u toho providentu se to nikdo jiný z rodiny nemusí dozvědět.Splátky se platí každý týden na ruku.Žádné složenky,nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel