Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jinak před svatbou jsme s manželem byly spolu 7 let ve společné domacnosti a nikdy jsem si žádných problémů nevšimla. ![]()
Dokud nebudeš vědět naprosto přesně za co a proč peníze utrácí nemůžeš si být jistá, že za 6 měsíců to bude v pořádku.
On ti k tomu vůbec nic neřekl??
Já bych teda nevydržela to ,že nevím co kde dělá ( tím nemyslím stíhačku) a v čem jede..
Hrozně nejistá situace..
Tak to bych také nesnesla nevědět kam ty prachy nastrkal.Kolik si vlastně celkově půjčil od providentu?Jak víš,že nemá ještě něco napůjčováno,když ti k tomu nic neřekl… ![]()
Zakladatelko,co Ti říká na to,kam ty peníze nastrkal?Nevymýšlí si třeba nějaké historky,že by mu to člověk i uvěřil a přitom žádný důkaz,že to tak je,nemá?Vyhýbá se o tom mluvit?Jak se chová,když se bavíte o penězích?Je nervozní?Co Ti odpovídá,když se ho ptáš,co budete dělat dál,z čeho budete žít,jak ty půjčky míní vyřešit…
Co Ti odpovídá,když se ho zeptáš,jak to míní dál,s vámi,s miminkem..
Jaktože nemáte po 7 letech vztahu a roce manželství průhledné účetnictví..
Víš,kdyby měl milenku,není přece nutné,aby si nabral další půjčky od providentu..
Na pivo si zajde,automat je dnes v každém pajzlu,výplatu to sežere během pár minut.Mám s tím zkušenost a mohla bych Ti napsat,jak se takový člověk chová.Ne veřejně,kdybys měla zájem,písni SZ.
Je to samozdřejmě individální,ale spoustu rysů je společných,vzorce chování jako přes kopírák..
Nepřeju Ti to,ale kdyby to byla pravda,závislost je NEMOC a garantuju Ti,že sami,bez odborné pomoci to nezvládnete.Nepřemluvíš ho,aby Ti ty peníze dával,k ničemu ho nepřemluvíš.To by lhal tak,že to mu sám věří.
Samozdřejmě v tom může být i něco jiného,daleko horšího.
Nechápu, že manžel dostal půjčku bez tvého souhlasu, když jste manželé. To by snad jít nemělo ne?Měl by tam být podpis obou.Každopádně držím palce a miminko bych nechala. Tak jako tak budeš brát aspon rodičák a nějakou malou brigádku třeba.
Ahoj,tak se po delší době ozývám.Manžel zatím seká latinu a všechny peníze z výplaty i z melouchů dává na platby domácnosti.Je to docela záhul,ale je vidět,že se opravdu zatím snaží.Já už jsem si taky našla práci,tak snad to zvládneme.
Miminko jsem nám nechala a úvahy o rozvodu jsem odložila na neurčito.Přeci jenom-šlápnout vedle může každý a problémy by se měly řešit a ne od nich utíkat.A v manželství by si měli lidi být oporou.Vůbec tím neschvaluju jednání manžela,to ani náhodou.
Jinak,účel půjček jsem zjistila.Jedna byla na vysoké doplácení plynu,další na opravu garáže,která byla v po zimě v dezolátním stavu-to je fakt,asi by nám spadla na hlavu nebo spíš na auto.Jenže pak neměl manžel žádný „kšefty“(je na žl) a už všechny platby nezvládal.Radši z peněz které měl,zaplatil providentu než složenky,pak si vzal od nich pako ještě jednu půjčku na ty složenky,ale za 2 měsíce se to ještě víc nakupilo…a pak jsem to odhalila já.možná,kdybych na to nepřišla,bůh ví jak by to pokračovalo.Manžel prostě nechtěl,abych věděla,že máme nějaký finanční problémy,chtěl mě z toho vynechat,abych se tím netrápila.
Uvidíme,jak to půjde dál.Příště už bych mu nehrozila rozvodem,ale rovnou bych pro něj vykopala jámu na zahradě
![]()
Snad se se svých chyb poučí a nebude už předemnou nic tajit.
Zakladatelka
Janet,máš pravdu o tom,že nikdo se o téhle půjčce nemusí dozvědět.Já jsem na to přišla náhodou,protože jsem objevila takové kartičky se splátkama,kam se to každý týden zapisuje,že zaplatil.Je to hrozně nevýhodný.Já to pořád nechápu.Manžel není z těch,který by si neuměl spočítat kolik jedna a jedna,proto to nechápu.Jinak děkuju všem moc za rady,určitě zkusím jestli by ty půjčky nešly sjednotit někde u banky,i když úroky u providentu se jednorázovým splacením vůbec nesníží.Zatím jsem z manžela nedostala odpověď na co ty peníze potřeboval,že šel do něčeho takovýho.Doma nic nepřibylo,že by si za to něco koupil,o jiné ženské pochybuju (i když věrnost se dokázat nedá).Po nocích nikde netrajdá,ale na pivo si zajde.Nevím,jestli v tom budou třeba ty automaty.Já jsem byla 3 roky na mateřský,takže ho nehlídám.Za tu nezodpovědnost jsem na něj opravdu naštvaná.
S miminkem zatím ještě nevím.Nechci ho jen tak dát pryč,manžel ho taky chce,byl nadšený.Jen se bojím těch financí.Splátky z providentu by měly být do konce roku splacený,takže jde o to přežít cca 6měsíců.Taky jsem uvažovala o tom,že bych ho mohla přemluvit,aby dával výplatu mě,aby u sebe neměl peníze a třeba ho to nelákalo k něčemu nekalýmu.Ale nevím,jestli mi to projde a jestli to vůbec k něčemu bude.Jestli ty peníze vystačí.Vím,že jsou lidi co jsou na tom hůř a nejen finančně,ale mě to srazilo na kolena.