Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, chtěla bych vyzvědět Vaše zkušenosti s Pronatalem v Karlových Varech, chystám se objednat a pomoci maminkám, které jsou závislé na dárkyni. Katka
To jsem koukala, ale chtěla jsem vyzvědět nějaké zkušenosti dárkyní ![]()
Pronatal je profesionální… sama jsem dárkyně, ale pozor, po druhuhém odběru se mi samovolně dělají cysty… což jsou pozdní komplikace dárcovství… díky tomu jdu ve středu na oper..
Já jsem již taky jednou darovala a podle mého gyn. jsem v pořádku, bez cyst, ale byla jsem na odběru až v Praze, tak se mi nechce courat po republice, když můžu darovat v místě bydliště. A jak to celé trvalo dlouho? Já jsem si výsledky z genetiky z té kliniky okopírovala, tak bych nemusela čekat tak dlouho.
Ale já jsem také byla v pořádku… jenže tohle se objevilo po 7 měsísích od druhého odběru
Ty jo, tak to se docela bojím, i když na klinice říkali, že pokud máš už děti, tak hyperstimulák a cysty nehrozí ![]()
@Katuska1983 Hrozí a jak pěkně. sama mám po Ivf a ne jednom. A cysty se mi dělají taky to je fakt. Už vlastně nějaký čas po prvním Ivf..Jinak z KV mám nejmladšího syna.Ale své vajíčka. ![]()
Hypertymulák hrozí vždycky, já jsem ho měla, měla jsem dokonce v dg prostoru výpotek, krváícela jsem, musela jsem si pak dokonce píchat injekce, abych se to zpravilo fraxiparine… 10dní… bolestivé břicho jako v 5 měsíci se mi drželo téměř měsíc. bolesti při stolici a podobné
@mofiz píše:
Hypertymulák hrozí vždycky, já jsem ho měla, měla jsem dokonce v dg prostoru výpotek, krváícela jsem, musela jsem si pak dokonce píchat injekce, abych se to zpravilo fraxiparine… 10dní… bolestivé břicho jako v 5 měsíci se mi drželo téměř měsíc. bolesti při stolici a podobné
Ty jo, tak kamarádka užř byla 3× a byla v pohodě, bez komplikací, já po tom svém prvním odběru taky, sice jsem měla po odběru trochu nafouklé břicho, ale do týdne bylo vše v pohodě.
@Anonymní píše:
Holky a můžu mít dotaz? Jaký jsou podmínky pro dárcovství a kolik se té darkyni dává peněz?nebo spíš kdo se jí může stát
Věk 18-35 let a ceny jsou asi různé, všude dávají jinak.
@Katuska1983 On i ten věk je všude jiný, Já sem chtěla taky te´d darovat v Pronatalu ale v čb. Ovšem ještě kojím. A až dokojím tak asi budu na to stará.
@Anonymní píše:
Takže víceméně jen věk? Je jedno kolik má kdo dětí už nebo kolik je schopný vyprodukovat vajíček?
Myslím, že není povinnost mít děti, já osobně mám teda 2 a kolik vyprodukuješ vajíček, to je různý, každá z nás asi podle stimulace ![]()
Bolest a to jakože bolest taková, že se z toho ani nevymočíš. Teda to je moje osobní zkušenost. Nevím, zda to bylo takovou stimulací, aby těch vajíček bylo co nejvíc, ale rozhodně to nebyl úplně nejjemnější zákrok. Probudila sem se v takové bolesti že na tom paloučku v Pronatalu sem řvala jak Turek při atentátu. Dostala jsem dvě kapačky. Analgetika a nevím co bych si počala kdybych tam neměla přítele. Každý pohyb bolel jako kdyby jsi měla otevřené rány a do nich ti dávali sůl. Prý po menstruaci se to spraví, říkal mi tři dny na to doktor, když jsem přišla na kontrolu. No ale to mi teda nepřišlo. Musela sem si říct o další nějaká analgetika a pomocné čípky, abych mohla normálně na toaletu a neskučela u toho a nebrečela že to, pardon za to slovo, „kurva to bolí“.
Ale jako dárcovství je pěkná věc. Po zákroku jsem tam ležela další dvě hodiny aby mne dostali do nějakého vhodného stavu.
ženy, jako vážně se bojím o to, abych vůbec kdy měla děti já sama. Těm který dostanou a dostaly moje vajíčka to přeji. No ale je to zákrok do těla. Dost velký na to, aby to mohlo i ublížit.
Ahoj, taky jsem darovala v Pronatalu. Kdo ti dělal zákrok? Bolelo tě to po tom? Po jaké době se ti objevily cysty? Co menstruace? A jaké další problémy si s tím měla? Bolely tě vaječníky po tom i po měsíci? Díky prosím prosím odpověz